Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μέτρα για την αγορά από το δήμο Θεσσαλονίκης

Σειρά μέτρων, για τη στήριξη της αγοράς της Θεσσαλονίκης, μετά τα επεισόδια και τους βανδαλισμούς του περασμένου Σαββατοκύριακου, υιοθέτησε το δημοτικό συμβούλιο, στη συνεδρίαση της Πέμπτης 18 Δεκεμβρίου 2008, η οποία συνεχίστηκε και την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008.
Με πρόταση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Β. Παπαγεωργόπουλου,υιοθετήθηκαν τα εξής μέτρα:
  • Απαλλάσσονται από τα δημοτικά τέλη για ένα χρόνο όλες οι επιχειρήσεις που επλήγησαν από τους βανδαλισμούς της προηγούμενης εβδομάδας. Οι επιχειρήσεις αυτές υπολογίζονται γύρω στις εκατό.
  • Απαλλάσσονται το 2009 από τα τροφεία στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και τα δίδακτρα στα δημοτικά ωδεία όσοι εργάζονται στις παραπάνω κατεστραμμένες επιχειρήσεις.
  • Παρατείνεται για τρεις μήνες, έως 31 Μαρτίου 2009, η είσπραξη των τελών για κατάληψη δημοτικού χώρου.
  • Μειώνονται κατά 50% τα δημοτικά τέλη για τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τα έργα του μετρό.
  • Επιστρέφονται οι πινακίδες των Ι.Χ. χωρίς την καταβολή προστίμων.
  • Επιτρέπεται το ελεύθερο πάρκινγκ στο κέντρο της πόλης από 22-31 Δεκεμβρίου, καθώς και στο πλακόστρωτο της νέας παραλίας.
  • Εντείνονται τα μέτρα πάταξης του υπαίθριου παραεμπορίου με αυξημένες περιπολίες των Δημοτικών Αστυνομικών σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία.
  • Διοργανώνονται καλλιτεχνικές εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια των εορτών σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο.
  • Προβάλονται, από την δημοτική τηλεόραση, TV 100, ειδικά σποτ για την τόνωση της αγοράς.
  • Άμεση αποκατάσταση των ζημιών που έγιναν σε κάδους, πεζοδρόμια κλπ.
  • Επισπεύδονται οι διεργασίες για την κατασκευή συγκεκριμένων έργων υποδομής στο κέντρο της πόλης που ήδη έχει δρομολογήσει η διοίκηση του Δήμου μέσα από το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2009.
Τα μέτρα ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία. Ο κ. Παπαγεωργόπουλος απηύθυνε έκκληση σε συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαθητές, να μην πραγματοποιήσουν κινητοποιήσεις τις μέρες των εορτών, καθώς, όπως είπε, ο τζίρος των καταστημάτων του κέντρου της πόλης σημειώνει κατακόρυφη πτώση. Τόνισε ότι στόχος είναι η αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της πόλης.
Σε μια συμβολική κίνηση τόνωση της αγοράς, ο δήμαρχος κάλεσε τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, σε μια βόλτα για ψώνια στις αγορές Μοδιάνο και Καπάνι, το μεσημέρι της ερχόμενης Δευτέρας 22 Δεκεμβρίου 2008.

Διάβασε ακόμη:
Οι πρώτες επιταγές σε 14 καταστηματάρχες
Οι αντιδράσεις των παρατάξεων της αντιπολίτευσης
Οι αντιδράσεις της Χρύσας Αράπογλου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα επίσημα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των εκλογών στο δήμο Θεσσαλονίκης: Τι πήρε ο κάθε σύμβουλος

Ανακοινώθηκαν, από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών για τον κεντρικό δήμο. Δόθηκαν, έτσι, οι ακριβείς ψήφοι που συγκέντρωσαν όλοι οι υποψήφιοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί, με όλες τις παρατάξεις. Αναλυτικά, έχουμε:

Τίμησαν Πόντιο καθηγητή

Έναν Έλληνα της Διασποράς με μεγάλη προσφορά στην υπόθεση της διατήρησης της ιστορικής μνήμης και σημαντικό αγώνα για την υπόθεση της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού τίμησε χθες ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης. Πρόκειται για τον Δρ τοξικολογίας Βασίλειο Θεοδωρίδη, επίτιμο μέλος του Συλλόγου Ποντίων «Ακρίται» της Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, ο οποίος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη με την οποία διατηρεί στενούς δεσμούς. Ο κ. Ψωμιάδης του απένειμε ένα ασημένιο πρόπλασμα της κεφαλής του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ μετά την τιμητική βράβευση έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σεμνά και ταπεινά, τιμήσαμε σήμερα έναν Έλληνα Πόντιο ομογενή που ζει στις ΗΠΑ, έναν άνθρωπο που αφιέρωσε δεκαετίες από τη ζωή του για το χώρο του ποντιακού ελληνισμού. Τιμήσαμε έναν ακρίτα του ελληνισμού, ένα σεμνό και βαθύτατα αξιοπρεπή άνθρωπο που, μαζί με τη σύζυγό του και τους συνεργάτες του, πάνω απ’ όλα θεώρησε υποχρέωσή του να εργαστεί ώστε να μην ξεχάσουν οι Έλληνες των ΗΠΑ τον Πόντο, τον ελληνισμό, τις αξί

Ανθοέκθεση στην Πυλαία

Σε μια πολύχρωμη όαση μετατρέπει, κάθε χρόνο, ο δήμος Πυλαίας, τη συμβολή των οδών Κύπρου και Σταγειρίτη. Δημιουργεί, εκεί, την ετήσια Ανθοκομική Έκθεση. Για δέκα μέρες (το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα) η περιοχή της οδού Κύπρου πλημμυρίζει από φυτά, λουλούδια και διακοσμητικά για τον κήπο και τη βεράντα, τα οποία θα μπορούν να επισκέπτονται καθημερινά οι πολίτες.Δεκάδες ανθοπαραγωγοί από ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη, παρουσιάζουν ποικιλίες σπάνιων φυτών και λουλουδιών, που ευωδιάζουν το άρωμα της άνοιξης, καθώς και πολλά είδη εξοχής, όπως γλάστρες, κεραμικά δοχεία, έπιπλα για τον κήπο και μοντέρνα αξεσουάρ για την κηπουρική. Τα εγκαίνια έγιναν κάτω από βροχή, όμως,όπως βλέπετε, κανείς δεν πτοήθηκε... Φωτογραφία και κείμενο από το photoreportage.gr. Η φωτογραφία είναι της Σίσσης Βασιλειάδου.