Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κοινή ανακοίνωση δημοτικών παρατάξεων για τα μέτρα


Κοινή ανακοίνωση, εξέδωσαν οι δημοτικές παρατάξεις της Αντιπολίτευσης στο δήμο Θεσσαλονίκης, “Θεσσαλονίκη Πρωταγωνίστρια” (της Χρύσας Αράπογλου), “Πρωτοβουλία για την Θεσσαλονίκη”(του Γιάννη Μπουτάρη -φωτό) και “Θεσσαλονίκη των πολιτών και της οικολογίας”(του Τάσου Κουράκη), σχετικά με τα μέτρα που εισηγήθηκε ο Δήμαρχος για την τόνωση της αγοράς. Στην ανακοίνωση κάνουν λόγο για "φαρσοκωμωδία που παίχτηκε στο δημοτικό συμβούλιο", για "φαρισαϊσμό της διοίκησης" και για "δημαγωγία".
Η ανακοίνωση των τριών παρατάξεων έχει ως εξής:
Ο Δήμαρχος και η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ξεπέρασαν σε φαρισαϊσμό ακόμα και τους εαυτούς τους.
Σε μια κακόγουστη φαρσοκωμωδία που παίχτηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, παρουσιάστηκαν ως αρωγοί στους επαγγελματίες και τους εμπόρους του κέντρου της πόλης μας προτείνοντας μέτρα για την τόνωση της αγοράς ενόψει της εορταστικής περιόδου.
Όμως ο Δήμαρχος και η Διοίκηση του Δήμου συνολικά βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου.
Επί πολλούς μήνες αγνοούσαν ή απέρριπταν κάθε πρόταση, κάθε έκκληση της Αντιπολίτευσης να συζητηθεί μαζί με όλους τους φορείς της αγοράς και των εργαζομένων το μέγα θέμα της οικονομικής κρίσης και των επιπτώσεών της στην αγοραστική δύναμη των εργαζομένων.
Απέρριπταν με περισσή αυθάδεια την τεκμηριωμένη αντίθεση της Αντιπολίτευσης για την αύξηση που επέβαλε ο Δήμος στα δημοτικά τέλη.
Λοιδορούσαν τις προτάσεις για ενίσχυση με συγκεκριμένα μέτρα των ευπαθών κοινωνικά ομάδων, που δοκιμάζουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.
Και ως δήθεν “μάγοι με τα δώρα” προσήλθαν, χθες, επικαλούμενοι τη σύσκεψη με τους φορείς των εμπόρων και των επαγγελματιών, για να προτείνουν και να αποφασίσουν 15, πρόσκαιρα, εν πολλοίς ατελέσφορα μέτρα, για την ενίσχυση της αγοράς.
Αυτό που τους ενδιέφερε πάντα ήταν η δημιουργία εντυπώσεων, γι’ αυτό και αρνήθηκαν να θέσουν σε ψηφοφορία κάθε μια απ’ τις προτάσεις ακόμα και εκείνες που θα μπορούσαν να τύχουν της παμψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου ως αυτονόητες. Αντίθετα εντελώς εκβιαστικά επέβαλαν μια αντιδημοκρατική ψηφοφορία “πακέτο” υποχρεώνοντας την Αντιπολίτευση να καταψηφίσει τις προτάσεις.
Οι δυνάμεις της Αντιπολίτευσης αρνούνται να συναινέσουν στη δημαγωγία και την υποκρισία που διακατέχει τους διοικούντες το Δήμο.
Προτείνουν μια δέσμη μέτρων που αφορά την πραγματική ανακούφιση των χειμαζόμενων επιχειρήσεων, την ενίσχυση των κοινωνικά ασθενέστερων και τη βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας και συγκοινωνίας στην πόλη μας, ώστε να καταστεί θελκτικό το κέντρο της πόλης μας για όλους.
Συγκεκριμένα:
απαλλαγή όλων των επιχειρήσεων του ιστορικού κέντρου από τα δημοτικά τέλη και όχι μόνον αυτών που επλήγησαν από καταστροφές και βανδαλισμούς.
κατάργηση της αύξησης των δημοτικών τελών που επέβαλε η Διοίκηση του Δήμου για το 2009 για όλες τις επιχειρήσεις και όλους τους δημότες.
μετατροπή όλων των χώρων της ΔΕΘ, του Λιμένος και του ΟΣΕ στην 26ης Οκτωβρίου σε ελεύθερους χώρους στάθμευσης.
μίσθωση μικρών λεωφορείων και δρομολόγηση τους, μετά από συντονισμό και με τον ΟΑΣΘ, για την μεταφορά των πολιτών από τους ελεύθερους χώρους στάθμευσης προς το κέντρο και το αντίστροφο.
άμεση χορήγηση εκτάκτου οικονομικού βοηθήματος στους άνεργους, τους διαβιούντες στα όρια της φτώχειας, τους απόρους και τους κοινωνικά αποκλεισμένους.
Τέλος, όλα τα μέτρα που επιφέρουν άμεσα οικονομικό αποτέλεσμα και περιλαμβάνονται στα αιτήματα των εκπροσώπων των φορέων υιοθετούνται και ενσωματώνονται στα παραπάνω.


Διάβασε:
Οι πρώτες επιταγές σε 14 καταστηματάρχες
Τι αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο
Οι αντιδράσεις της Χρύσας Αράπογλου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα επίσημα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των εκλογών στο δήμο Θεσσαλονίκης: Τι πήρε ο κάθε σύμβουλος

Ανακοινώθηκαν, από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών για τον κεντρικό δήμο. Δόθηκαν, έτσι, οι ακριβείς ψήφοι που συγκέντρωσαν όλοι οι υποψήφιοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί, με όλες τις παρατάξεις. Αναλυτικά, έχουμε:

Έχουν δήμαρχο σε Πυλαία, Χορτιάτη, Πανόραμα

Από αυτούς που κοιμήθηκαν ήσυχοι και από... νωρίς, χθες βράδυ, ήταν κι ο νέος δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη (όπως λέγεται ο Καλλικρατικός δήμος μετά την ενοποίηση Πυλαίας, Χορτιάτη, Πανοράματος και Εξοχής) Ιγνάτιος Καϊτετζίδης. Δήλωσε ικανοποιημένος (και γιατί να μην είναι, δηλαδή, με ποσοστό στο 56,93%), όπως κι ο δεύτερος, Νίκος Νυφούδης, ο οποίος, αν και... νεοσσός πολιτικά πήρε 27,75% και το γλέντησε με την Χριστίνα και τους φίλους του. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Τίμησαν Πόντιο καθηγητή

Έναν Έλληνα της Διασποράς με μεγάλη προσφορά στην υπόθεση της διατήρησης της ιστορικής μνήμης και σημαντικό αγώνα για την υπόθεση της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού τίμησε χθες ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης. Πρόκειται για τον Δρ τοξικολογίας Βασίλειο Θεοδωρίδη, επίτιμο μέλος του Συλλόγου Ποντίων «Ακρίται» της Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, ο οποίος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη με την οποία διατηρεί στενούς δεσμούς. Ο κ. Ψωμιάδης του απένειμε ένα ασημένιο πρόπλασμα της κεφαλής του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ μετά την τιμητική βράβευση έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σεμνά και ταπεινά, τιμήσαμε σήμερα έναν Έλληνα Πόντιο ομογενή που ζει στις ΗΠΑ, έναν άνθρωπο που αφιέρωσε δεκαετίες από τη ζωή του για το χώρο του ποντιακού ελληνισμού. Τιμήσαμε έναν ακρίτα του ελληνισμού, ένα σεμνό και βαθύτατα αξιοπρεπή άνθρωπο που, μαζί με τη σύζυγό του και τους συνεργάτες του, πάνω απ’ όλα θεώρησε υποχρέωσή του να εργαστεί ώστε να μην ξεχάσουν οι Έλληνες των ΗΠΑ τον Πόντο, τον ελληνισμό, τις αξί