Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι προτάσεις της Χρ. Αράπογλου για την αγορά


«Το θέμα της οικονομικής κατάρρευσης του εμπορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης είναι κυρίαρχο θέμα για την πόλη και δεν πρέπει να το αντιμετωπίζουμε συγκυριακά και με αφορμή τα πρόσφατα επεισόδια που δυστυχώς έπληξαν μια ήδη «πληγωμένη οικονομία». Ο Δήμος Θεσσαλονίκης πρέπει επιτέλους να λάβει τα αναγκαία μέτρα για την αναζωογόνηση του ιστορικού κέντρου, την άμεση βελτίωση των υποδομών στις περιοχές του Βαρδαρίου και της πλατείας Εμπορίου, την αναβάθμιση των παραδοσιακών αγορών του κέντρου (Μπίτ Παζάρ, Βλάλη, Καπάνι και Μοδιάνο) την αναζήτηση μόνιμων λύσεων για την αναστροφή της ζοφερής οικονομικής εικόνας στην Θεσσαλονίκη».
Αυτά είπε μεταξύ άλλων η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Πρωταγωνίστρια» Χρύσα Αράπογλου στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα της λήψης μέτρων ενίσχυσης της αγοράς μετά τις τελευταίες καταστροφές.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης η δημοτική παράταξη «Θεσσαλονίκη Πρωταγωνίστρια» επανέλαβε τις προτάσεις που είχε καταθέσει και στο προεκλογικό της πρόγραμμα για την αναζωογόνηση της οικονομίας της πόλης και επανέφερε για την αντιμετώπιση της τρέχουσας δυσχερούς συγκυρίας τα παρακάτω:
Την καθιέρωση, τουλάχιστον για το διάστημα των γιορτών, δωρεάν δημοτικής συγκοινωνίας, με τη ναύλωση λεωφορείων που θα εκτελούν κυκλική διαδρομή στο κέντρο της πόλης
Την διάθεση χώρων στάθμευσης για τους δημότες σε περιφερειακά πάρκιγκ ( Έκθεση- Λιμάνι) και όχι την ενίσχυση της κυκλοφοριακής συμφόρησης στο κέντρο της πόλης
Την καθιέρωση εκπτωτικής δημοτικής κάρτας για τους άνεργους, τους πολύτεκνους και τα ΑΜΕΑ, για τις κεντρικές και περιφερειακές αγορές
Την επιχορήγηση διαφημιστικών μηνυμάτων για την τοπική αγορά σε όλα τα ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης
Την θεσμοθέτηση εκδηλώσεων όχι μόνο για την κεντρική αλλά και για τις περιφερειακές αγορές της πόλης
Οι συγκεκριμένες προτάσεις δεν έγιναν δεκτές από την πλευρά της διοίκησης, ενώ ένταση προκλήθηκε και στο θέμα της ψηφοφορίας των 15 μέτρων που πρότεινε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Πιο συγκεκριμένα η δημοτική παράταξη «Θεσσαλονίκη Πρωταγωνίστρια» συμφώνησε με τα 14 από τα 15 μέτρα, χωρίς όμως ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου να δεχθεί την πρόταση της αντιπολίτευσης για ομόφωνη απόφαση με την υποσημείωση της απόρριψης του ενός μέτρου.


Διάβασε:
Οι πρώτες επιταγές σε 14 καταστηματάρχες
Τι αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο
Οι αντιδράσεις των παρατάξεων της αντιπολίτευσης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα επίσημα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των εκλογών στο δήμο Θεσσαλονίκης: Τι πήρε ο κάθε σύμβουλος

Ανακοινώθηκαν, από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών για τον κεντρικό δήμο. Δόθηκαν, έτσι, οι ακριβείς ψήφοι που συγκέντρωσαν όλοι οι υποψήφιοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί, με όλες τις παρατάξεις. Αναλυτικά, έχουμε:

Έχουν δήμαρχο σε Πυλαία, Χορτιάτη, Πανόραμα

Από αυτούς που κοιμήθηκαν ήσυχοι και από... νωρίς, χθες βράδυ, ήταν κι ο νέος δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη (όπως λέγεται ο Καλλικρατικός δήμος μετά την ενοποίηση Πυλαίας, Χορτιάτη, Πανοράματος και Εξοχής) Ιγνάτιος Καϊτετζίδης. Δήλωσε ικανοποιημένος (και γιατί να μην είναι, δηλαδή, με ποσοστό στο 56,93%), όπως κι ο δεύτερος, Νίκος Νυφούδης, ο οποίος, αν και... νεοσσός πολιτικά πήρε 27,75% και το γλέντησε με την Χριστίνα και τους φίλους του. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Τίμησαν Πόντιο καθηγητή

Έναν Έλληνα της Διασποράς με μεγάλη προσφορά στην υπόθεση της διατήρησης της ιστορικής μνήμης και σημαντικό αγώνα για την υπόθεση της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού τίμησε χθες ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης. Πρόκειται για τον Δρ τοξικολογίας Βασίλειο Θεοδωρίδη, επίτιμο μέλος του Συλλόγου Ποντίων «Ακρίται» της Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, ο οποίος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη με την οποία διατηρεί στενούς δεσμούς. Ο κ. Ψωμιάδης του απένειμε ένα ασημένιο πρόπλασμα της κεφαλής του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ μετά την τιμητική βράβευση έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σεμνά και ταπεινά, τιμήσαμε σήμερα έναν Έλληνα Πόντιο ομογενή που ζει στις ΗΠΑ, έναν άνθρωπο που αφιέρωσε δεκαετίες από τη ζωή του για το χώρο του ποντιακού ελληνισμού. Τιμήσαμε έναν ακρίτα του ελληνισμού, ένα σεμνό και βαθύτατα αξιοπρεπή άνθρωπο που, μαζί με τη σύζυγό του και τους συνεργάτες του, πάνω απ’ όλα θεώρησε υποχρέωσή του να εργαστεί ώστε να μην ξεχάσουν οι Έλληνες των ΗΠΑ τον Πόντο, τον ελληνισμό, τις αξί