Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Έμεινε χωρίς χρήματα το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα

Σε πλήρη απαξίωση και υποβάθμιση οδήγησε και οδηγεί η Κυβέρνηση το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, έναν φορέα με πλούσια παράδοση και μεγάλη συμβολή. Αυτό υποστηρίζει, σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θ. Καράογλου. >>>

Το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα εγκαινιάστηκε το 1982 από τον  αείμνηστο Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή και στεγάζεται στο κτίριο του Ελληνικού προξενείου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Από το κτίριο εκείνο, ο πρόξενος Κορομηλάς συντόνιζε και κατηύθυνε τον Μακεδονικό αγώνα.

Το Μουσείο συμβάλλει με επιστημονικές γνώσεις στη διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης και την ανάδειξη της ιστορικής αλήθειας. Οι σκοποί του, βάσει του καταστατικού του, είναι η διατήρηση και η διάδοση της μνήμης των αγώνων του Ελληνισμού για την απελευθέρωση της Μακεδονίας.

Σύμφωνα με τον κ. Καράογλου, “παρόλη την τεράστια προσφορά και την συμβολή του, το Μουσείο δεν έχει λάβει επιχορήγηση από το αρμόδιο Υπουργείο τα τελευταία χρόνια. Αποτέλεσμα αυτής της ανάλγητης στάσης του Υπουργείου, είναι να δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα λειτουργίας και να επιβιώνει εξαιτίας της παρέμβασης ευαισθητοποιημένων πατριωτών πολιτών και επιχειρηματιών της πόλης. Τα άτομα αυτά εξασφάλισαν έως το τέλος του 2012 τις απαραίτητες χρηματοδοτήσεις, προκειμένου να συνεχίσει στοιχειωδώς τη λειτουργία του. Από την ημερομηνία αυτή και έπειτα, ουδείς γνωρίζει την τύχη και το μέλλον του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα”.

Ο βουλευτής της Ν.Δ., ρωτά τον αρμόδιο υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να μην προκύψει ζήτημα λειτουργίας του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και να συνεχιστεί ομαλά και εύρυθμα η λειτουργία του;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα επίσημα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των εκλογών στο δήμο Θεσσαλονίκης: Τι πήρε ο κάθε σύμβουλος

Ανακοινώθηκαν, από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών για τον κεντρικό δήμο. Δόθηκαν, έτσι, οι ακριβείς ψήφοι που συγκέντρωσαν όλοι οι υποψήφιοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί, με όλες τις παρατάξεις. Αναλυτικά, έχουμε:

Έχουν δήμαρχο σε Πυλαία, Χορτιάτη, Πανόραμα

Από αυτούς που κοιμήθηκαν ήσυχοι και από... νωρίς, χθες βράδυ, ήταν κι ο νέος δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη (όπως λέγεται ο Καλλικρατικός δήμος μετά την ενοποίηση Πυλαίας, Χορτιάτη, Πανοράματος και Εξοχής) Ιγνάτιος Καϊτετζίδης. Δήλωσε ικανοποιημένος (και γιατί να μην είναι, δηλαδή, με ποσοστό στο 56,93%), όπως κι ο δεύτερος, Νίκος Νυφούδης, ο οποίος, αν και... νεοσσός πολιτικά πήρε 27,75% και το γλέντησε με την Χριστίνα και τους φίλους του. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Μπουτάρης: Δεν είπα να μετονομαστεί η Αγίου Δημητρίου σε Κεμάλ Ατατούρκ αλλά η... Αγίου Παύλου!

Καθίστε, γιατί θα τρελαθώ. Διαβάζω στην ανακοίνωση της "Πρωτοβουλίας" του Γιάννη Μπουτάρη: "O υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ουδέποτε πρότεινε την μετονομασία του οδού Αγίου Δημητρίου σε οδό Κεμάλ Ατατούρκ". Και μερικές γραμμές (και μετά την παράθεση μερικών ιστορικών γεγονότων) πιο κάτω, ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΖΩ στην ΙΔΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ίδιας παράταξης του ίδιου υποψηφίου: "Ο κ. Μπουτάρης, το 1997, με αφορμή την επίσκεψη Τούρκων επιχειρηματιών στη Θεσσαλονίκη και αφού είχε προηγουμένως δοθεί το όνομα του Γεωργίου Σεφέρη σε οδό της γενέτειρας πόλης του στα Βουρλά της επαρχίας Σμύρνης, πρότεινε