Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αίσχος η γραμματεία Μακεδονίας Θράκης για τον Γιάννη Μπουτάρη που… ξεφουσκώνει λάστιχα

Περιβόλι ο λόγος του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Είπε πως… ξεφουσκώνει λάστιχα παράνομα παρκαρισμένων, ότι ο Κ. Γκιουλέκας >>>

έγραψε και δεύτερο τόμο λαϊκισμού, ότι… δε γιορτάζει ούτε του Αϊ-Γιαννιού και πως πρέπει να σταματήσει η ιστορία με τη γενική γραμματεία Μακεδονίας – Θράκης.

Την παρέμβαση Μπουτάρη προκάλεσαν θέσεις των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

Ο επικεφαλής της παράταξης “Ομάδα Δημιουργίας”, Κ. Γκιουλέκας, υπογράμμισε πως, “πιο βρόμικη πόλη, πιο σκοτεινή, δεν υπάρχει”. Θύμισε πως όταν ο Γιάννης Μπουτάρης ήταν στην αντιπολίτευση, παραπονιόταν για τα μηχανάκια που είχαν καταλάβει τα πεζοδρόμια, ενώ τώρα έχουν γεμίσει τα πεζοδρόμια μηχανάκια.

Αναφέρθηκε και στις εκδηλώσεις για την επέτειο του ‘12, υπογραμμίζοντας πως “κανείς δεν ξέρει πως γιορτάζει η πόλη” κι ότι η διοίκηση Μπουτάρη δεν μερίμνησε και τώρα “τρέχει και δε φθάνει”.

“Έγραψε και δεύτερο τόμο λαϊκισμού ο κ. Γκιουλέκας”, απάντησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Παραδέχτηκε, πάντως, ότι “έφθασε ένα χαρτί από το υπουργείο Πολιτισμού να μηδενίσουμε τις δαπάνες για εκδηλώσεις”. Πρόσθεσε πως “οι εκδηλώσεις που γινόταν την Πρωτοχρονιά ήταν επειδή γιόρταζε ο Βασίλης ο Παπαγεωργόπουλος. Εγώ δε γιορτάζω του Αγίου Βασιλείου. Ούτε του Αι-Γιαννιού γιορτάζω”, είπε χαρακτηριστικά!

Όσον αφορά τα παρκαρισμένα, με τον αυθορμητισμό τον χαρακτηρίζει, είπε: “Φυσικά και δεν καταφέραμε τίποτα στο κυκλοφοριακό”.

Ο Μπουτάρης και το… ΝΑΤΟ

Λίγο νωρίτερα, ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, Σ. Ζαργιαννόπουλος, είχε καταγγείλει ότι σύμβουλοι του δημάρχου κι αντιδήμαρχοι πήραν μέρος σε εκδήλωση του ΝΑΤΟ. “Παρόλο που ανησυχείτε που συμμετέχουμε σε συνέδριο του ΝΑΤΟ, είμαστε μέλος του ΝΑΤΟ. Καλά κάνετε που ανησυχείτε, γιατί δεν είστε μέλος του ΝΑΤΟ, καλά κάνουμε που πάμε -και τελειώνει, εδώ, η ιστορία”, ήταν η απάντηση του Μπουτάρη.

Για το πρόβλημα των σκουπιδιών που έθεσαν δημοτικοί σύμβουλοι, είπε πως “μας ανησυχεί όλους το πρόβλημα των σκουπιδιών. Ο δήμος Λαγκαδά είναι πρακτικά αδύνατο με τα μέσα που διαθέτει σήμερα, να εξυπηρετήσει τις 40 κοινότητες που υπάρχουν”, υποστήριξε. Όσο για την ιδιωτικοποίηση του τομέα της καθαριότητας, επέμεινε: “Θα το λέω μέχρι να πεθάνω. Δεν έχει κανένα λόγο να δαιμονοποιούμε την ιδιωτικοποίηση. Δε σημαίνει ότι θα πάρουμε σκλάβους να σπάνε πέτρες. Πάλι με εργαζομένους θα γίνει η δουλειά. Όλα τα άλλα είναι αστείες ιστορίες”, τόνισε.

“Και… παρμπρίζ θα σπάω”!

Στην επισήμανση του επικεφαλής της παράταξης “Ενεργοί Πολίτες – Οικολογία στην Πράξη” Χρ. Μάτη, ότι το πρόβλημα με τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα έχει παραγίνει και πως παρκάρουν ακόμη και στον πεζόδρομο της Ρογκότη, όπου και το κατάστημα του Αρκτούρου, ο Γιάννης Μπουτάρης παραδέχτηκε πως… γίνεται ακτιβιστής!

“Όταν βλέπω παρκαρισμένα πάνω στα πεζοδρόμια, ξεφουσκώνω λάστιχα”, είπε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου! Και, λίγα δευτερόλεπτα μετά, καθώς καθόταν στη θέση του κι ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου έκανε λόγο για “χιούμορ του δημάρχου”, ο Γιάννης Μπουτάρης μονολογούσε: “Μωρέ και… παρμπρίζ θα σπάω”!

Όσον αφορά τις προτροπές δημοτικών συμβούλων να επανασυνδέει το ρεύμα ο δήμος στους μη έχοντες, που δεν πλήρωσαν το χαράτσι, πρότεινε: “Να βγάλουμε ψήφισμα και να ζητάμε από τη ΔΕΗ να μην κόβει το ρεύμα στο δίμηνο. Είναι πρακτικά αδύνατο η ΔΕΗ να ξεχωρίσει το ποιο είναι το χαράτσι και ποιό είναι το αυτό”.

Ψήφισμα υπέρ της… κατάργησης της γραμματείας Μακεδονίας - Θράκης

Απόλυτα κάθετος ήταν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης στο θέμα της κατάργησης της γενικής γραμματείας Μακεδονίας Θράκης. Είπε πως, τα περί διατήρησης της γραμματείας είναι “απολύτως μπούρδες και εθνικολαϊκές κορώνες, άνευ λόγου και ουσίας”.

Επέστρεψε μερικά χρόνια πίσω για να πει πως το πρώην υπουργείο ιδρύθηκε ως γενική διοίκηση “με εντολή να εξελληνιστεί η πόλη”! Και πρόσθεσε: “Ήταν ελληνική αποικία η Μακεδονία”. Αναρωτήθηκε, μάλιστα; “Τι νόημα έχει να ΄χουμε ΥΜΑΘ; Να σταματήσει αυτή η ιστορία”.

Ο κ. Μπουτάρης πρότεινε την έκδοση ψηφίσματος που να λέει προς την κυβέρνηση “μπράβο, καλά κάνατε και καταργήσατε αυτό το αίσχος”!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα επίσημα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των εκλογών στο δήμο Θεσσαλονίκης: Τι πήρε ο κάθε σύμβουλος

Ανακοινώθηκαν, από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών για τον κεντρικό δήμο. Δόθηκαν, έτσι, οι ακριβείς ψήφοι που συγκέντρωσαν όλοι οι υποψήφιοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί, με όλες τις παρατάξεις. Αναλυτικά, έχουμε:

Έχουν δήμαρχο σε Πυλαία, Χορτιάτη, Πανόραμα

Από αυτούς που κοιμήθηκαν ήσυχοι και από... νωρίς, χθες βράδυ, ήταν κι ο νέος δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη (όπως λέγεται ο Καλλικρατικός δήμος μετά την ενοποίηση Πυλαίας, Χορτιάτη, Πανοράματος και Εξοχής) Ιγνάτιος Καϊτετζίδης. Δήλωσε ικανοποιημένος (και γιατί να μην είναι, δηλαδή, με ποσοστό στο 56,93%), όπως κι ο δεύτερος, Νίκος Νυφούδης, ο οποίος, αν και... νεοσσός πολιτικά πήρε 27,75% και το γλέντησε με την Χριστίνα και τους φίλους του. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Τίμησαν Πόντιο καθηγητή

Έναν Έλληνα της Διασποράς με μεγάλη προσφορά στην υπόθεση της διατήρησης της ιστορικής μνήμης και σημαντικό αγώνα για την υπόθεση της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού τίμησε χθες ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης. Πρόκειται για τον Δρ τοξικολογίας Βασίλειο Θεοδωρίδη, επίτιμο μέλος του Συλλόγου Ποντίων «Ακρίται» της Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, ο οποίος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη με την οποία διατηρεί στενούς δεσμούς. Ο κ. Ψωμιάδης του απένειμε ένα ασημένιο πρόπλασμα της κεφαλής του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ μετά την τιμητική βράβευση έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σεμνά και ταπεινά, τιμήσαμε σήμερα έναν Έλληνα Πόντιο ομογενή που ζει στις ΗΠΑ, έναν άνθρωπο που αφιέρωσε δεκαετίες από τη ζωή του για το χώρο του ποντιακού ελληνισμού. Τιμήσαμε έναν ακρίτα του ελληνισμού, ένα σεμνό και βαθύτατα αξιοπρεπή άνθρωπο που, μαζί με τη σύζυγό του και τους συνεργάτες του, πάνω απ’ όλα θεώρησε υποχρέωσή του να εργαστεί ώστε να μην ξεχάσουν οι Έλληνες των ΗΠΑ τον Πόντο, τον ελληνισμό, τις αξί