Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τελέσθηκε ο πρώτος πολιτικός γάμος στη βίλα Μπιάνκα της Θεσσαλονίκης

vila_mpianka_02Έγινε κι αυτό: Ο πρώτος πολιτικός γάμος στη “Βίλα Μπιάνκα” της Θεσσαλονίκης, είναι γεγονός. Η ιδιωτική κατοικία μιας αλλοδαπής που ερωτεύτηκε έναν αξιωματικό του ελληνικού στρατού γύρω στο 1920, που…

έμεινε ακατοίκητη μετά το Β Παγκόσμιο Πόλεμο και στέγασε μέρος της Δημοτικής Πινακοθήκης μετά το 1990, όταν και ανακαινίστηκε, διατίθεται, πλέον, από το δήμο Θεσσαλονίκης, για τελετές.

Το πρώτο ζευγάρι που ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου στο –ελιτίστικου ρυθμού- κτίριο, ήταν ο Μάριος Δ. και η Έλενα Δ. Τα παιδιά αναζήτησαν κάτι διαφορετικό για να τους θυμίζει την πιο σημαντική στιγμή της κοινής τους ζωής (ως την… επόμενη) και πέτυχαν… διάνα!

Ο δήμος ανταποκρίθηκε και τους παραχώρησε για τις ανάγκες του γάμου τους, την αριστοκρατική βίλα, αλλά και το προαύλιο της για να κάνουν αμέσως μετά την τελετή και τη δεξίωση τους.

«Θέλαμε κάτι ξεχωριστό, πιο ιδιαίτερο για αυτή τη στιγμή και αυτό πραγματικά το νοιώσαμε σε αυτό το ατμοσφαιρικό κτίριο. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το δήμο και συνιστούμε να έχει συνέχεια αυτή η πρακτική και με άλλα ζευγάρια» δήλωσε ο ευτυχής γαμπρός.

Όσο για το δήμο Θεσσαλονίκης, είναι έτοιμος να διαθέσει για παρόμοιους σκοπούς κι άλλα δημόσια κτίρια: «Ο κανονισμός γράφει ότι οι πολιτικοί γάμοι πρέπει να τελούνται σε δημοτικό κτίριο, κάτι το οποίο περιορίζει λίγο την επιλογή των χώρων. Αλλά, όπου ο δήμος διαθέτει κάποιο ανάλογο κτίριο, αυτό θα μπορούσε να είναι ανοιχτό στους δημότες για κάποιες σημαντικές ιδιαίτερες κοινωνικές τελετές, εφ' όσον ζητηθεί» δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιδήμαρχος Κ. Ζέρβας.

Οι δε καλεσμένοι του γάμου, ζητούσαν να διατίθενται κι άλλα κτίρια για παρόμοιες περιπτώσεις ώστε “να προσεγγίζουν οι πολίτες την ιστορία τους”!

Το ιστορικό κτίριο αποτελεί μέρος μόνο, μιας σειράς σημαντικών κτιρίων εκλεκτικιστικού ρυθμού, του τέλους του 19ου αι. και των αρχών του 20ου αι., που χρησιμοποιήθηκαν ως ιδιωτικές κατοικίες των ευπόρων κατοίκων της πόλης, οι οποίες ξεκινούν από την παραλιακή λεωφόρο και φτάνουν μέχρι και την περιοχή, όπου είναι χτισμένη η βίλα Αλλατίνι. Παράλληλα με τη στέγαση της δημοτικής πινακοθήκης παραχωρείται από το δήμο και για άλλες πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, κυρίως εικαστικές, αλλά είναι η πρώτη φορά που διατίθεται για γαμήλια τελετή.

Δ.Μ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα επίσημα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των εκλογών στο δήμο Θεσσαλονίκης: Τι πήρε ο κάθε σύμβουλος

Ανακοινώθηκαν, από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών για τον κεντρικό δήμο. Δόθηκαν, έτσι, οι ακριβείς ψήφοι που συγκέντρωσαν όλοι οι υποψήφιοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί, με όλες τις παρατάξεις. Αναλυτικά, έχουμε:

Έχουν δήμαρχο σε Πυλαία, Χορτιάτη, Πανόραμα

Από αυτούς που κοιμήθηκαν ήσυχοι και από... νωρίς, χθες βράδυ, ήταν κι ο νέος δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη (όπως λέγεται ο Καλλικρατικός δήμος μετά την ενοποίηση Πυλαίας, Χορτιάτη, Πανοράματος και Εξοχής) Ιγνάτιος Καϊτετζίδης. Δήλωσε ικανοποιημένος (και γιατί να μην είναι, δηλαδή, με ποσοστό στο 56,93%), όπως κι ο δεύτερος, Νίκος Νυφούδης, ο οποίος, αν και... νεοσσός πολιτικά πήρε 27,75% και το γλέντησε με την Χριστίνα και τους φίλους του. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Μπουτάρης: Δεν είπα να μετονομαστεί η Αγίου Δημητρίου σε Κεμάλ Ατατούρκ αλλά η... Αγίου Παύλου!

Καθίστε, γιατί θα τρελαθώ. Διαβάζω στην ανακοίνωση της "Πρωτοβουλίας" του Γιάννη Μπουτάρη: "O υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ουδέποτε πρότεινε την μετονομασία του οδού Αγίου Δημητρίου σε οδό Κεμάλ Ατατούρκ". Και μερικές γραμμές (και μετά την παράθεση μερικών ιστορικών γεγονότων) πιο κάτω, ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΖΩ στην ΙΔΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ίδιας παράταξης του ίδιου υποψηφίου: "Ο κ. Μπουτάρης, το 1997, με αφορμή την επίσκεψη Τούρκων επιχειρηματιών στη Θεσσαλονίκη και αφού είχε προηγουμένως δοθεί το όνομα του Γεωργίου Σεφέρη σε οδό της γενέτειρας πόλης του στα Βουρλά της επαρχίας Σμύρνης, πρότεινε