Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Να αναμορφώσει το ρέμα ΥΦΑΝΕΤ θέλει ο δήμος Θεσσαλονίκης

yfanet_01Να αναμορφώσει το Ρέμα Κωνσταντινίδη –περισσότερο γνωστό ως Ρέμα ΥΦΑΝΕΤ- θέλει ο δήμος Θεσσαλονίκης –χωρίς να ρωτήσει, πάντως, τους… ενοίκους της φάμπρικας. …>>>

Για το λόγο αυτό, χθες, έγινε συνάντηση με περίοικους και εκπροσώπους φορέων, με τον Αντιδήμαρχο Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, κ. Ανδρέα Κουράκη. Τη συνάντηση είχαν ζητήσει οι κάτοικοι.

Κατά τη συνάντηση τέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής. Ζητήθηκε η παρέμβαση του Δήμου Θεσσαλονίκης για την ολοκληρωμένη διαχείριση του ρέματος κατά τρόπο ώστε να μετατραπεί σε χώρο αναψυχής και πρασίνου για την περιοχή.

Στη συνάντηση παρευρέθη η κ. Μ. Ανανιάδου-Τζιμοπούλου, καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής Τοπίου ΑΠΘ, η οποία τόνισε πως το Ρέμα Κωνσταντινίδη πρέπει να παραμείνει ανοιχτό (και να μην μετατραπεί σε κλειστό αγωγό) στο τμήμα του από την οδό Παπάφη έως την οδό Περδίκκα, καθώς το ελάχιστο νερό που φέρει συντηρεί το οικοσύστημα της περιοχής, το οποίο αποτελεί ένα μικρό δείγμα της βιοποικιλότητας της πόλης. Για την αξιοποίηση του ρέματος έθεσε τρεις προϋποθέσεις: Να υλοποιηθεί η πλήρης καταγραφή της κατάστασης του ρέματος Κωνσταντινίδη, να λυθούν τα θέματα των πολλαπλών συναρμοδιοτήτων και να απομακρυνθούν οι αιτίες υποβάθμισής του.

«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι διατεθειμένος να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να φέρει στο τραπέζι του διαλόγου όλους τους συναρμόδιους φορείς (ΥΠΟΜΕΔΙ-ΕΥΔΕ Θεσσαλονίκης, ΕΥΑΘ Παγίων, ΟΡΘΕ, Δήμος Θεσσαλονίκης), προκειμένου για τον βέλτιστο συντονισμό της προσπάθειας διαχείρισης των ρεμάτων. Η συνεργασία των συναρμόδιων φορέων είναι απαραίτητη και πρέπει να γίνει άμεσα», δήλωσε ο κ. Ανδρέας Κουράκης.

Ανακοίνωσε πως ο δήμος έχει έλθει ήδη σε επαφή με την ΕΥΑΘ Παγίων, στην ιδιοκτησία και αρμοδιότητα της οποίας βρίσκονται τα ρέματα,  προκειμένου για την παραχώρησή τους. Όσο για τους πόρους “υπάρχει η βούληση να εξευρεθούν”…

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας, κ. Δημ. Κανάκης και μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου καθώς και εκπρόσωπος της ΕΥΔΕ Ύδρευσης-Αποχέτευσης και Επεξεργασίας Λυμάτων Μείζονος Θεσσαλονίκης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα επίσημα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των εκλογών στο δήμο Θεσσαλονίκης: Τι πήρε ο κάθε σύμβουλος

Ανακοινώθηκαν, από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών για τον κεντρικό δήμο. Δόθηκαν, έτσι, οι ακριβείς ψήφοι που συγκέντρωσαν όλοι οι υποψήφιοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί, με όλες τις παρατάξεις. Αναλυτικά, έχουμε:

Έχουν δήμαρχο σε Πυλαία, Χορτιάτη, Πανόραμα

Από αυτούς που κοιμήθηκαν ήσυχοι και από... νωρίς, χθες βράδυ, ήταν κι ο νέος δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη (όπως λέγεται ο Καλλικρατικός δήμος μετά την ενοποίηση Πυλαίας, Χορτιάτη, Πανοράματος και Εξοχής) Ιγνάτιος Καϊτετζίδης. Δήλωσε ικανοποιημένος (και γιατί να μην είναι, δηλαδή, με ποσοστό στο 56,93%), όπως κι ο δεύτερος, Νίκος Νυφούδης, ο οποίος, αν και... νεοσσός πολιτικά πήρε 27,75% και το γλέντησε με την Χριστίνα και τους φίλους του. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Μπουτάρης: Δεν είπα να μετονομαστεί η Αγίου Δημητρίου σε Κεμάλ Ατατούρκ αλλά η... Αγίου Παύλου!

Καθίστε, γιατί θα τρελαθώ. Διαβάζω στην ανακοίνωση της "Πρωτοβουλίας" του Γιάννη Μπουτάρη: "O υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ουδέποτε πρότεινε την μετονομασία του οδού Αγίου Δημητρίου σε οδό Κεμάλ Ατατούρκ". Και μερικές γραμμές (και μετά την παράθεση μερικών ιστορικών γεγονότων) πιο κάτω, ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΖΩ στην ΙΔΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ίδιας παράταξης του ίδιου υποψηφίου: "Ο κ. Μπουτάρης, το 1997, με αφορμή την επίσκεψη Τούρκων επιχειρηματιών στη Θεσσαλονίκη και αφού είχε προηγουμένως δοθεί το όνομα του Γεωργίου Σεφέρη σε οδό της γενέτειρας πόλης του στα Βουρλά της επαρχίας Σμύρνης, πρότεινε