Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Φεστιβάλ μπίρας στη σκιά του Λευκού Πύργου

Τη δροσιά μιας μπύρας μέσα από τις πολεμίστρες ενός μεσαιωνικού κάστρου που θα στηθεί δίπλα στον Λευκό Πύργο θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι Θεσσαλονικείς στο Φεστιβάλ Μπύρας, που διοργανώνεται για πρώτη φορά από 26 έως και 30 Αυγούστου.
Ξανθιά, κόκκινη και μαύρη μπύρα από την Τσεχία, τη Γερμανία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, το Βέλγιο και άλλες χώρες θα ρέει άφθονη, προσκαλώντας τους επισκέπτες να δροσιστούν και να απολαύσουν ακόμα και μπύρα με άρωμα… λεμόνι, καβουρντισμένου καφέ, μπανάνα, καρύδα, σταφίδα, μέλι.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ανήκει σε 12 μπυραρίες της πόλης με ζητούμενο την ανάδειξη των διαφορετικών ειδών μπύρας που διαθέτουν.
«Θα έχουμε 200 είδη εμφιαλωμένης μπύρας και 20 βαρελίσιες απ΄όλες τις χώρες που παραδοσιακά έχουν ζυθοποιία όπως η Τσεχία, που αποτελεί το νούμερο ένα στη μπύρα. Αυτό αποδίδεται στα μέταλλα που έχει στο νερό της τα οποία προσδίδουν διαφορετική γεύση ακόμα και χρώμα στη μπύρα που παράγει» αναφέρει η υπεύθυνη της διοργάνωσης Λίλιαν Σαράφη.
Το μεσαιωνικό κάστρο που θα φιλοξενεί σταντ από τις συμμετέχουσες μπυραρίες, θα στηθεί δίπλα στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και κάθε μέρα, από τις 7 το απόγευμα έως τη μία τα ξημερώματα, θα διοργανώνεται πάρτι με μουσική και διάφορες εκδηλώσεις με ζογκλέρ και ταχυδακτυλουργούς.
«Οι μπύρες θα πωλούνται σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές αφού οι φθηνότερες θα έχουν 2 ευρώ και οι ακριβότερες που είναι οι μοναστηριακές, θα πωλούνται προς 4 ευρώ» διευκρινίζει η κ .Σαράφη.
Παράλληλα, οι επισκέπτες θα βρουν απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν στα μυστικά της μπύρας όπως τη διαφορά της γεύσης κατά την πόση από μπουκάλι ή από ποτήρι και πόσο παγωμένο πρέπει να είναι αυτό, ποιος είναι ο ρόλος του αφρού και ποιες οι διαφορές των ζυμώσεων.
Σημειώνεται ότι όσον αφορά τους λάτρεις της μπύρας, τα σκήπτρα κρατούν οι Βέλγοι με την κατανάλωση ετησίως 98 λίτρων μπύρας το άτομο και ακολουθούν οι Γερμανοί με 85 λίτρα μπύρας. Καταρρίπτοντας και το μύθο ότι η μπύρα… παχαίνει, οι διοργανωτές της εκδήλωσης αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι η βαρελίσια μπύρα έχει 150 θερμίδες ανά ποτήρι, η ξανθή 180, η μαύρη 220 θερμίδες, ενώ ένα αναψυκτικό περιέχει από 170 έως 220 θερμίδες ανά ποτήρι. Ωφέλιμη τέλος είναι η μπύρα και για τα… μαλλιά αφού τα συστατικά της, βίνη κριθαριού, σιτάρι, λυκίσκος, μαγιά και καλής ποιότητας νερό, δίνουν όγκο, λάμψη και υγεία.

από την Καθημερινή

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα επίσημα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των εκλογών στο δήμο Θεσσαλονίκης: Τι πήρε ο κάθε σύμβουλος

Ανακοινώθηκαν, από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών για τον κεντρικό δήμο. Δόθηκαν, έτσι, οι ακριβείς ψήφοι που συγκέντρωσαν όλοι οι υποψήφιοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί, με όλες τις παρατάξεις. Αναλυτικά, έχουμε:

Έχουν δήμαρχο σε Πυλαία, Χορτιάτη, Πανόραμα

Από αυτούς που κοιμήθηκαν ήσυχοι και από... νωρίς, χθες βράδυ, ήταν κι ο νέος δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη (όπως λέγεται ο Καλλικρατικός δήμος μετά την ενοποίηση Πυλαίας, Χορτιάτη, Πανοράματος και Εξοχής) Ιγνάτιος Καϊτετζίδης. Δήλωσε ικανοποιημένος (και γιατί να μην είναι, δηλαδή, με ποσοστό στο 56,93%), όπως κι ο δεύτερος, Νίκος Νυφούδης, ο οποίος, αν και... νεοσσός πολιτικά πήρε 27,75% και το γλέντησε με την Χριστίνα και τους φίλους του. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Τίμησαν Πόντιο καθηγητή

Έναν Έλληνα της Διασποράς με μεγάλη προσφορά στην υπόθεση της διατήρησης της ιστορικής μνήμης και σημαντικό αγώνα για την υπόθεση της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού τίμησε χθες ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης. Πρόκειται για τον Δρ τοξικολογίας Βασίλειο Θεοδωρίδη, επίτιμο μέλος του Συλλόγου Ποντίων «Ακρίται» της Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, ο οποίος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη με την οποία διατηρεί στενούς δεσμούς. Ο κ. Ψωμιάδης του απένειμε ένα ασημένιο πρόπλασμα της κεφαλής του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ μετά την τιμητική βράβευση έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σεμνά και ταπεινά, τιμήσαμε σήμερα έναν Έλληνα Πόντιο ομογενή που ζει στις ΗΠΑ, έναν άνθρωπο που αφιέρωσε δεκαετίες από τη ζωή του για το χώρο του ποντιακού ελληνισμού. Τιμήσαμε έναν ακρίτα του ελληνισμού, ένα σεμνό και βαθύτατα αξιοπρεπή άνθρωπο που, μαζί με τη σύζυγό του και τους συνεργάτες του, πάνω απ’ όλα θεώρησε υποχρέωσή του να εργαστεί ώστε να μην ξεχάσουν οι Έλληνες των ΗΠΑ τον Πόντο, τον ελληνισμό, τις αξί