
Ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης επισκέφθηκε, σήμερα το μεσημέρι (Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009) τα καταστήματα της περιοχής και είχε συναντήσεις με τους καταστηματάρχες. Ανακοίνωσε την παρέμβαση του ΥΜΑΘ προς την κατεύθυνση της διευθέτησης της εν λόγω διαφοράς, που απασχολεί έναν σημαντικό αριθμό μικρομεσαίων επιχειρήσεων(σ.σ. στα εν λόγω κτίρια στεγάζονται περίπου 40 μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις) του κέντρου της Θεσσαλονίκης και τους εργαζόμενους σ` αυτές, σε μία δύσκολη περίοδο οικονομικής δυσπραγίας.
"Ήδη κατόπιν της παρέμβασης αυτής, εδώ και δύο μέρες, ομάδα νομικών και τεχνοκρατών του ΟΣΚ έχει επιφορτιστεί με την εκπόνηση σχεδίου ουσιαστικής διευθέτησης της διαφοράς στη βάση των τριών αυτών αξόνων, με εξειδίκευση σε συγκεκριμένα μέτρα. Προσδοκώ τις επόμενες μέρες αυτή η ομάδα εργασίας να έρθει στη Θεσσαλονίκη με προτάσεις που θα εξετάσουμε και από κοινού", δήλωσε ο κ. Καλαφάτης.
Από πλευράς ΥΜΑΘ υπήρξε μια πρώτη συνεννόηση με το υπουργείο Παιδείας για να γίνει παρέμβαση στα κτίρια χωρίς να χρειαστεί να τα εγκαταλείψουν οι καταστηματάρχες και χωρίς να αλλοιωθεί ο χαρακτήρας τους, αλλά και να καταστούν ασφαλή, αφού τα επισκέπτονται, καθημερινά, όχι μόνον καταναλωτές, αλλά και αρκετοί τουρίστες.
Να σημειωθεί ότι το θέμα είχε καταγγείλει, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, η βουλευτής Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Θεσσαλονίκη Πρωταγωνίστρια", Χρύσα Αράπογλου. Η κ. Αράπογλου κατέθεσε, για το ίδιο θέμα, ερώτηση στη Βουλή.
Από την πλευρά τους, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης, Ιωάννης Μπέζας και καταστηματάρχες της περιοχής, χαρακτήρισαν ιδιαίτερα θετική την παρέμβαση του ΥΜΑΘ και εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για την τελική κατάληξη.
Σχόλια