Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

"Πέρασαν" από το νομαρχιακό συμβούλιο τέλη και προϋπολογισμός

Ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία, σε ειδική συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, το πρωί της Κυριακής 5 Οκτωβρίου 2008, το πρόγραμμα Κατανομής Ανταποδοτικών Τελών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και ο οικονομικός προϋπολογισμός της Νομαρχίας για το 2009.
Στην τοποθέτησή του, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, υποστήριξε ότι η πολιτική του «έχει συμπαραστάτες τους ίδιους τους πολίτες του νομού». Υπογράμμισε ότι «δεν είπε κανείς ότι δεν υπάρχουν προβλήματα, αλλά διεκδικούμε συνεχώς όσα δικαιούμαστε» και κάλεσε την αντιπολίτευση να καταθέσει προτάσεις για «να διεκδικήσουμε όλοι μαζί», όπως είπε.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή Νομάρχη Διονύση Ψωμιάδη, ο οποίος κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης, ο προϋπολογισμός οικονομικού έτους 2009 προβλέπει έσοδα ύψους 113.500.000 €. Τα έσοδα αυτά προέρχονται:
  1. Από τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους ΚΑΠ, (έσοδα από διάφορους φόρους που μοιράζονται από το ΥΠΕΣΔΑ μετά από πρόταση της ΕΝΑΕ σ’ όλες τις Νομαρχίες), και καλύπτουν τις λειτουργικές δαπάνες της ΝΑΘ (ενοίκια – ΔΕΗ – ΟΤΕ – μισθώματα κτλ.)
  2. Από επιχορηγήσεις του κρατικού προϋπολογισμού, που αφορούν κατά βάση επιδόματα πρόνοιας – υγείας, επιχορηγήσεις υπαλλήλων, προνοιακά ιδρύματα, δαπάνες μεταφοράς μαθητών, μισθοδοσία (ΚΕΠ και μερικής απασχόλησης).
  3. Από το έσοδο «από εισπράξεις τελών αδείας και μεταβίβασης οχημάτων». Συνολικό ποσό 5,000,000 € κατ’εκτίμηση, το οποίο καλύπτει ανάγκες των Δ/νσεων Μεταφορών και ΚΤΕΟ. Το υπόλοιπο προορίζεται για το κτίριο στέγασης των Υπηρεσιών της ΝΑΘ.
  4. Διάφορα έσοδα
  • Από Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τα προγράμματα που εκλέγουν Υπηρεσίες ΝΑΘ
  • Ανταποδοτικά τέλη (Αναπτυξιακός Προϋπολογισμός)
  • Από ευρωπαϊκά προγράμματα
Τέλος, ο αντινομάρχης Περιβάλλοντος -και βασικός εισηγητής- Γιώργος Τσαμασλής καλώντας τα μέλη του Νομαρχιακού Συμβουλίου να ψηφίσουν τον Προϋπολογισμό του 2009, μίλησε για την ανέγερση του νέου διοικητικού κέντρου με χρήματα που μαζεύτηκαν «ευρώ ευρώ» από τα χρήματα των πολιτών και τις αποταμιεύσεις της διοίκησης, όπως είπε. Μάλιστα προανήγγειλε τη θεμελίωση του νέου Νομαρχιακού Μεγάρου στις 26 Οκτωβρίου από το Νομάρχη Π. Ψωμιάδη και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα επίσημα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των εκλογών στο δήμο Θεσσαλονίκης: Τι πήρε ο κάθε σύμβουλος

Ανακοινώθηκαν, από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών για τον κεντρικό δήμο. Δόθηκαν, έτσι, οι ακριβείς ψήφοι που συγκέντρωσαν όλοι οι υποψήφιοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί, με όλες τις παρατάξεις. Αναλυτικά, έχουμε:

Έχουν δήμαρχο σε Πυλαία, Χορτιάτη, Πανόραμα

Από αυτούς που κοιμήθηκαν ήσυχοι και από... νωρίς, χθες βράδυ, ήταν κι ο νέος δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη (όπως λέγεται ο Καλλικρατικός δήμος μετά την ενοποίηση Πυλαίας, Χορτιάτη, Πανοράματος και Εξοχής) Ιγνάτιος Καϊτετζίδης. Δήλωσε ικανοποιημένος (και γιατί να μην είναι, δηλαδή, με ποσοστό στο 56,93%), όπως κι ο δεύτερος, Νίκος Νυφούδης, ο οποίος, αν και... νεοσσός πολιτικά πήρε 27,75% και το γλέντησε με την Χριστίνα και τους φίλους του. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Μπουτάρης: Δεν είπα να μετονομαστεί η Αγίου Δημητρίου σε Κεμάλ Ατατούρκ αλλά η... Αγίου Παύλου!

Καθίστε, γιατί θα τρελαθώ. Διαβάζω στην ανακοίνωση της "Πρωτοβουλίας" του Γιάννη Μπουτάρη: "O υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ουδέποτε πρότεινε την μετονομασία του οδού Αγίου Δημητρίου σε οδό Κεμάλ Ατατούρκ". Και μερικές γραμμές (και μετά την παράθεση μερικών ιστορικών γεγονότων) πιο κάτω, ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΖΩ στην ΙΔΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ίδιας παράταξης του ίδιου υποψηφίου: "Ο κ. Μπουτάρης, το 1997, με αφορμή την επίσκεψη Τούρκων επιχειρηματιών στη Θεσσαλονίκη και αφού είχε προηγουμένως δοθεί το όνομα του Γεωργίου Σεφέρη σε οδό της γενέτειρας πόλης του στα Βουρλά της επαρχίας Σμύρνης, πρότεινε