Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Βολές Μάτη για τις κλήσεις παρκαρίσματος

Βροχή διαμαρτυριών στο δήμο Θεσσαλονίκης, για τα πρόστιμα στάθμευσης παρελθόντων ετών. Πολλοί είναι αυτοί που καλούνται να πληρώσουν πρόστιμα τα οποία… έχουν ήδη πληρώσει! >>>

 

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ενεργοί Πολίτες – Οικολογία στην Πράξη”, Χρ. Μάτης, καταγγέλλει πως τον τελευταίο μήνα έχει γίνει αποδέκτης πολλών διαμαρτυριών από πολίτες, κατοίκους του Δήμου Θεσσαλονίκης και όχι μόνο, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι πρόσφατα έλαβαν από το δήμο Θεσσαλονίκης σημειώματα να πληρώσουν κλήσεις για παράνομη στάθμευση, τις οποίες έχουν ήδη πληρώσει στο παρελθόν.

Να σημειωθεί πως ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων, Θεσσαλονίκης, κ.Χασδάι Καπόν, έχει παραδεχτεί πως κι ο ίδιος έχει γίνει αποδέκτης παρόμοιων διαμαρτυριών.

“Η παραδοχή του κ.Καπόν, ότι ο δήμος δεν έχει τη δυνατότητα να ελέγξει τη βασιμότητα του ισχυρισμού, με αποτέλεσμα να πρέπει να πληρώσει ξανά όποιος δεν έχει κρατήσει τις αποδείξεις πως έχει πληρώσει τις συγκεκριμένες κλήσεις πριν από δέκα ή δώδεκα χρόνια, πλήττει θανάσιμα την αξιοπιστία του δήμου. Γιατί κανένας λόγος δεν υφίσταται να κρατά κάποιος μετά από χρόνια μία απόδειξη, η οποία θα τον εξασφάλιζε μόνο έναντι του δήμου, ο οποίος όμως έχει το αντίγραφο της απόδειξης πληρωμής”, τονίζει ο κ. Μάτης.

Ο δημοτικός σύμβουλος που εκλέχθηκε με τη στήριξη των Οικολόγων Πράσινων, υποστηρίζει ότι “η διοίκηση, η οποία ανακάλυψε τις κλήσεις που δεν είχαν αποσταλεί πριν από 15 χρόνια, έπρεπε να ανακαλύψει τρόπους, έστω δύσκολους και περίπλοκους, με τους οποίους να ελέγξει αν έστω μία από αυτές τις κλήσεις είχε πληρωθεί. Και επειδή δεν το έκανε πριν τις στείλει, να το κάνει τώρα”!

Μάλιστα, υπογραμμίζει πως προτιμά ένα δήμο με λιγότερο γεμάτα ταμεία, αλλά περισσότερη αξιοπιστία και σεβασμό στο δημότη. “Άλλωστε το θέμα δεν είναι και ποτέ δεν θα είναι να έχουμε περισσότερα έσοδα, αλλά τι γίνονται αυτά τα έσοδα”, καταλήγει!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα επίσημα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των εκλογών στο δήμο Θεσσαλονίκης: Τι πήρε ο κάθε σύμβουλος

Ανακοινώθηκαν, από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών για τον κεντρικό δήμο. Δόθηκαν, έτσι, οι ακριβείς ψήφοι που συγκέντρωσαν όλοι οι υποψήφιοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί, με όλες τις παρατάξεις. Αναλυτικά, έχουμε:

Έχουν δήμαρχο σε Πυλαία, Χορτιάτη, Πανόραμα

Από αυτούς που κοιμήθηκαν ήσυχοι και από... νωρίς, χθες βράδυ, ήταν κι ο νέος δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη (όπως λέγεται ο Καλλικρατικός δήμος μετά την ενοποίηση Πυλαίας, Χορτιάτη, Πανοράματος και Εξοχής) Ιγνάτιος Καϊτετζίδης. Δήλωσε ικανοποιημένος (και γιατί να μην είναι, δηλαδή, με ποσοστό στο 56,93%), όπως κι ο δεύτερος, Νίκος Νυφούδης, ο οποίος, αν και... νεοσσός πολιτικά πήρε 27,75% και το γλέντησε με την Χριστίνα και τους φίλους του. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Τίμησαν Πόντιο καθηγητή

Έναν Έλληνα της Διασποράς με μεγάλη προσφορά στην υπόθεση της διατήρησης της ιστορικής μνήμης και σημαντικό αγώνα για την υπόθεση της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού τίμησε χθες ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης. Πρόκειται για τον Δρ τοξικολογίας Βασίλειο Θεοδωρίδη, επίτιμο μέλος του Συλλόγου Ποντίων «Ακρίται» της Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, ο οποίος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη με την οποία διατηρεί στενούς δεσμούς. Ο κ. Ψωμιάδης του απένειμε ένα ασημένιο πρόπλασμα της κεφαλής του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ μετά την τιμητική βράβευση έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σεμνά και ταπεινά, τιμήσαμε σήμερα έναν Έλληνα Πόντιο ομογενή που ζει στις ΗΠΑ, έναν άνθρωπο που αφιέρωσε δεκαετίες από τη ζωή του για το χώρο του ποντιακού ελληνισμού. Τιμήσαμε έναν ακρίτα του ελληνισμού, ένα σεμνό και βαθύτατα αξιοπρεπή άνθρωπο που, μαζί με τη σύζυγό του και τους συνεργάτες του, πάνω απ’ όλα θεώρησε υποχρέωσή του να εργαστεί ώστε να μην ξεχάσουν οι Έλληνες των ΗΠΑ τον Πόντο, τον ελληνισμό, τις αξί