Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μηχανισμούς ελέγχου του πολιτικού χρήματος ζητά ο Χρήστος Μάτης

Τη δημιουργία μηχανισμών ελέγχου, που να περνούν από κόσκινο τη διαδρομή του πολιτικού χρήματος, ζητά ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ενεργοί Πολίτες – Οικολογία στην Πράξη”, Χ. Μάτης. Αφορμή, οι σημερινές δηλώσεις του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Βασίλη Παπαγεωργόπουλου για τα ποσά που βρέθηκαν σε λογαριασμούς του. >>>

 

«Το κεντρικό ζήτημα που αναδεικνύεται από την υπόθεση αυτή δεν είναι αν ο κ. Παπαγεωργόπουλος τεκμηρίωσε τους ισχυρισμούς του σχετικά με τους λογαριασμούς του ή όχι. Άλλωστε “με τις τελικές αποφάσεις της Δικαιοσύνης, οι Θεσσαλονικείς σε λίγους μήνες θα γνωρίζουν πολύ καλά και τους σκευωρούς και τους συκοφάντες”, όπως ο ίδιος είπε σήμερα ότι προσδοκά ή τελικά θα αποδειχθούν οι κατηγορίες που του αποδίδονται σήμερα από την ίδια τη Δικαιοσύνη. Το κεντρικό ζήτημα είναι ότι άνθρωποι της πολιτικής, και στην κεντρική αλλά και στην αυτοδιοικητική σκηνή, επανειλημμένα έχουν κρυφτεί πίσω από το δάχτυλο τους, παρά το ότι είναι γνωστό τοις πάσι ότι ειδικά στην αυτοδιοίκηση έχουν  δημιουργηθεί κανάλια διακίνησης χρήματος, τα οποία δυστυχώς  κανένας μηχανισμός δεν είναι δείχνει να είναι ικανός να ελέγξει,  με φυσικό επακόλουθο να βρίσκεται αντιμέτωπη με την καχυποψία των πολιτών», τονίζει ο κ. Μάτης.

Ο κ. Μάτης ζητά τη θεσμοθέτηση μηχανισμών ελέγχου, “τους οποίους, όσοι έχουν εμπλακεί στα κοινά, να μπορούν να επικαλεστούν ως «αξιόπιστους μάρτυρες» έναντι της κοινωνίας”. Προτείνει, δε, επειδή “η πολιτική κατηγορείται και δικαίως ότι δεν βάζει κανόνες που να εγγυώνται τη διαφάνεια”, να είναι η κοινωνία αυτή που “να πει τι και πως θέλει  να ελέγχει τα περιουσιακά στοιχεία των εκπροσώπων της,  που ασκούν την τοπική εξουσία”.

Κι επειδή η γυναίκα του Καίσαρα οφείλει και να δείχνει και να είναι τίμια, υπογραμμίζει πως, η παράταξη του έχει αναρτήσει τα στοιχεία των προεκλογικών της δαπανών στην ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και ο ίδιος προσωπικά δηλώνει πρόθυμος να απαντήσει σε κάθε πιθανή ερώτηση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα επίσημα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των εκλογών στο δήμο Θεσσαλονίκης: Τι πήρε ο κάθε σύμβουλος

Ανακοινώθηκαν, από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών για τον κεντρικό δήμο. Δόθηκαν, έτσι, οι ακριβείς ψήφοι που συγκέντρωσαν όλοι οι υποψήφιοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί, με όλες τις παρατάξεις. Αναλυτικά, έχουμε:

Έχουν δήμαρχο σε Πυλαία, Χορτιάτη, Πανόραμα

Από αυτούς που κοιμήθηκαν ήσυχοι και από... νωρίς, χθες βράδυ, ήταν κι ο νέος δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη (όπως λέγεται ο Καλλικρατικός δήμος μετά την ενοποίηση Πυλαίας, Χορτιάτη, Πανοράματος και Εξοχής) Ιγνάτιος Καϊτετζίδης. Δήλωσε ικανοποιημένος (και γιατί να μην είναι, δηλαδή, με ποσοστό στο 56,93%), όπως κι ο δεύτερος, Νίκος Νυφούδης, ο οποίος, αν και... νεοσσός πολιτικά πήρε 27,75% και το γλέντησε με την Χριστίνα και τους φίλους του. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Μπουτάρης: Δεν είπα να μετονομαστεί η Αγίου Δημητρίου σε Κεμάλ Ατατούρκ αλλά η... Αγίου Παύλου!

Καθίστε, γιατί θα τρελαθώ. Διαβάζω στην ανακοίνωση της "Πρωτοβουλίας" του Γιάννη Μπουτάρη: "O υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ουδέποτε πρότεινε την μετονομασία του οδού Αγίου Δημητρίου σε οδό Κεμάλ Ατατούρκ". Και μερικές γραμμές (και μετά την παράθεση μερικών ιστορικών γεγονότων) πιο κάτω, ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΖΩ στην ΙΔΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ίδιας παράταξης του ίδιου υποψηφίου: "Ο κ. Μπουτάρης, το 1997, με αφορμή την επίσκεψη Τούρκων επιχειρηματιών στη Θεσσαλονίκη και αφού είχε προηγουμένως δοθεί το όνομα του Γεωργίου Σεφέρη σε οδό της γενέτειρας πόλης του στα Βουρλά της επαρχίας Σμύρνης, πρότεινε