Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ποιος κάλεσε την κ. Χίσλοπ στην Πυλαία;

Είναι δυνατόν δύο διαφορετικοί άνθρωποι να καλούν την Βικτόρια Χίσλοπ, συγγραφέα του βιβλίου “Το Νήμα” (αλλά και του βιβλίου “Το Νησί”, που οι περισσότεροι γνωρίσαμε από την τηλεοπτική του μεταφορά), στην Πυλαία; Όχι; Έτσι νομίζουμε κι εμείς. >>>

 

Αρχικά δεχτήκαμε ένα δελτίο τύπου από τη δημοτική παράταξη “Νέο Πρόσωπο για την Πυλαία” και τον επικεφαλής της, Νίκο Νυφούδη. Το δελτίο Τύπου μας πληροφορούσε ότι η παράταξη καλούσε την κ. Χίσλοπ στη Θεσσαλονίκη και, συγκεκριμένα, στην Πυλαία.

Η κ. Χίσλοπ ήρθε, η εκδήλωση έγινε και, την επομένη, δεχτήκαμε ένα άλλο Δελτίο Τύπου. Ήταν από το δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, για να μας ενημερώσει ότι η κ. Χίσλοπ ήρθε στην Πυλαία, καλεσμένη του δημάρχου, Ιγνάτιου Καϊτετζίδη!

Επειδή μπερδευτήκαμε λίγο, ζητήσαμε από τον πρώτο αποστολέα διευκρινίσεις. Εκείνος επέμενε πως ήταν ο άνθρωπος που κάλεσε την κ. Χίσλοπ. Καθώς μαντεύαμε ότι αν επικοινωνούσαμε με τον δήμαρχο θα παίρναμε μια άλλη εκδοχή της πραγματικότητας, αποφασίσαμε να πάμε στην πηγή: Στον εκδοτικό οίκο.

Από εκεί πληροφορηθήκαμε πως η κ. Χίσλοπ ήρθε καλεσμένη του κ. Νυφούδη. Ότι πράγματι πέρασε από το γραφείο του δημάρχου, μετά από πρόσκλησή του “για μια βόλτα”. Κι έτσι… λύθηκε το μυστήριο.

Τώρα, για το πώς έγινε το “λάθος” στο δελτίο Τύπου του δημάρχου, φαντάζομαι πως θα πάρουμε διευκρίνιση…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα επίσημα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των εκλογών στο δήμο Θεσσαλονίκης: Τι πήρε ο κάθε σύμβουλος

Ανακοινώθηκαν, από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών για τον κεντρικό δήμο. Δόθηκαν, έτσι, οι ακριβείς ψήφοι που συγκέντρωσαν όλοι οι υποψήφιοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί, με όλες τις παρατάξεις. Αναλυτικά, έχουμε:

Έχουν δήμαρχο σε Πυλαία, Χορτιάτη, Πανόραμα

Από αυτούς που κοιμήθηκαν ήσυχοι και από... νωρίς, χθες βράδυ, ήταν κι ο νέος δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη (όπως λέγεται ο Καλλικρατικός δήμος μετά την ενοποίηση Πυλαίας, Χορτιάτη, Πανοράματος και Εξοχής) Ιγνάτιος Καϊτετζίδης. Δήλωσε ικανοποιημένος (και γιατί να μην είναι, δηλαδή, με ποσοστό στο 56,93%), όπως κι ο δεύτερος, Νίκος Νυφούδης, ο οποίος, αν και... νεοσσός πολιτικά πήρε 27,75% και το γλέντησε με την Χριστίνα και τους φίλους του. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Μπουτάρης: Δεν είπα να μετονομαστεί η Αγίου Δημητρίου σε Κεμάλ Ατατούρκ αλλά η... Αγίου Παύλου!

Καθίστε, γιατί θα τρελαθώ. Διαβάζω στην ανακοίνωση της "Πρωτοβουλίας" του Γιάννη Μπουτάρη: "O υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ουδέποτε πρότεινε την μετονομασία του οδού Αγίου Δημητρίου σε οδό Κεμάλ Ατατούρκ". Και μερικές γραμμές (και μετά την παράθεση μερικών ιστορικών γεγονότων) πιο κάτω, ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΖΩ στην ΙΔΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ίδιας παράταξης του ίδιου υποψηφίου: "Ο κ. Μπουτάρης, το 1997, με αφορμή την επίσκεψη Τούρκων επιχειρηματιών στη Θεσσαλονίκη και αφού είχε προηγουμένως δοθεί το όνομα του Γεωργίου Σεφέρη σε οδό της γενέτειρας πόλης του στα Βουρλά της επαρχίας Σμύρνης, πρότεινε