Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σε εξέλιξη… τέσσερις πορείες στη Θεσσαλονίκη

poreia_ekth_adedi_20111019_01Τέσσερις πορείες βρίσκονται, αυτήν την ώρα, σε εξέλιξη, στη Θεσσαλονίκη. Μία του ΠΑΜΕ, μία των ΕΚΘ – ΑΔΕΔΥ μία μικρή σε όγκο, νεαρών του αντιεξουσιαστικού χώρου και μία υπαλλήλων του ΥΕΘΑ.

Η πορεία του ΠΑΜΕ βρίσκεται, αυτήν την ώρα, στο κτίριο όπου στεγάζεται η γενική γραμματεία Μακεδονίας Θράκης (Διοικητήριο, το παλιό Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης) και σ’ αυτήν παίρνουν μέρος πάνω από 15.000 άνθρωποι. Οι διαδηλωτές επιχειρούν να κυκλώσουν το κτίριο. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν αποτραβηχτεί στα στενά, για να μην προκαλούν.

Στο ίδιο σημείο αναμένεται να συγκλίνει και η πορεία των ΕΚΘ – ΑΔΕΔΥ. Μεγαλύτερος είναι ο όγκος αυτής της πορείας με μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων. Υπολογίζεται ότι οι διαδηλωτές ξεπερνούν τις 35.000!

Στο ύψος της Καμάρας βρίσκεται μια πορεία περίπου 60 ατόμων, νεαρών σε ηλικία, οι οποίοι, σύμφωνα με την αστυνομία, είναι αντιεξουσιαστές. Κινούνται επί της Εγνατίας οδού.

Οι πορείες έχουν και πάθος, καθώς ακούγονται συνθήματα όπως “Εδώ Είναι Ελλάδα, Δεν Είναι Αργεντινή, Δεν Έχουμε Ελικόπτερα, Έχουμε Γουδί” και “Η Εφεδρεία Να Πάει Χωματερή, Κανένας Εργαζόμενος Να Μην Απολυθεί”.

Τη… δική τους πορεία πραγματοποιούν υπάλληλοι του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Είναι 20 άτομα (εργάζονται στο Γ Σώμα Στρατού και την 113 Πτέρυγα Μάχης) και κινήθηκαν μέσω της οδού Εθνικής Αμύνης ως τη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης. Εκεί άπλωσαν πανό και, μπροστά στην είσοδο, φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής.


Η φωτογραφία είναι από το seleo.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα επίσημα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των εκλογών στο δήμο Θεσσαλονίκης: Τι πήρε ο κάθε σύμβουλος

Ανακοινώθηκαν, από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών για τον κεντρικό δήμο. Δόθηκαν, έτσι, οι ακριβείς ψήφοι που συγκέντρωσαν όλοι οι υποψήφιοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί, με όλες τις παρατάξεις. Αναλυτικά, έχουμε:

Έχουν δήμαρχο σε Πυλαία, Χορτιάτη, Πανόραμα

Από αυτούς που κοιμήθηκαν ήσυχοι και από... νωρίς, χθες βράδυ, ήταν κι ο νέος δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη (όπως λέγεται ο Καλλικρατικός δήμος μετά την ενοποίηση Πυλαίας, Χορτιάτη, Πανοράματος και Εξοχής) Ιγνάτιος Καϊτετζίδης. Δήλωσε ικανοποιημένος (και γιατί να μην είναι, δηλαδή, με ποσοστό στο 56,93%), όπως κι ο δεύτερος, Νίκος Νυφούδης, ο οποίος, αν και... νεοσσός πολιτικά πήρε 27,75% και το γλέντησε με την Χριστίνα και τους φίλους του. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Μπουτάρης: Δεν είπα να μετονομαστεί η Αγίου Δημητρίου σε Κεμάλ Ατατούρκ αλλά η... Αγίου Παύλου!

Καθίστε, γιατί θα τρελαθώ. Διαβάζω στην ανακοίνωση της "Πρωτοβουλίας" του Γιάννη Μπουτάρη: "O υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ουδέποτε πρότεινε την μετονομασία του οδού Αγίου Δημητρίου σε οδό Κεμάλ Ατατούρκ". Και μερικές γραμμές (και μετά την παράθεση μερικών ιστορικών γεγονότων) πιο κάτω, ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΖΩ στην ΙΔΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ίδιας παράταξης του ίδιου υποψηφίου: "Ο κ. Μπουτάρης, το 1997, με αφορμή την επίσκεψη Τούρκων επιχειρηματιών στη Θεσσαλονίκη και αφού είχε προηγουμένως δοθεί το όνομα του Γεωργίου Σεφέρη σε οδό της γενέτειρας πόλης του στα Βουρλά της επαρχίας Σμύρνης, πρότεινε