Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Θα είναι καθαρή η Θεσσαλονίκη για το τριήμερο;

«Μάχη» με το χρόνο δίνουν οι εργαζόμενοι στον τομέα της Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης. Το εορταστικό τριήμερο της Θεσσαλονίκης αρχίζει μεθαύριο και, από τους 6.500 τόνους σκουπιδιών έχουν μαζευτεί ως τώρα μόλις 1.500! Και να σκεφθεί κανείς ότι η αποκομιδή άρχισε το βράδυ της Παρασκευής…

 

Ειδικά στις γειτονιές τα σκουπίδια σχηματίζουν βουνά και αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ανακύκλωσης και Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, Στάθη Παππά, ήδη έχει καθαριστεί το ιστορικό κέντρο της πόλης, ενώ όλο το βάρος έχει πέσει πλέον στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου αλλά και στην παραλιακή οδό, εκεί όπου θα γίνουν οι εορταστικές εκδηλώσεις και η παρέλαση. Μόνον που, σήμερα το βράδυ, μετά τη λειτουργία της αγοράς, το εμπορικό κέντρο θα θέλει, ξανά, καθάρισμα.

«Στις γειτονιές έχουμε σοβαρό πρόβλημα, τα σκουπίδια σχηματίζουν βουνά. Προσπαθούμε να βάλουμε μία τάξη, όμως δεν προλαβαίνουμε. Το κέντρο της Θεσσαλονίκης είναι σε καλή κατάσταση, μαζέψαμε τα σκουπίδια και πλύναμε τους δρόμους και τις πλατείες για να μην υπάρχει δυσοσμία. Θέλω να πιστεύω ότι έως το τέλος της εβδομάδας, όλη η πόλη θα είναι καθαρή», παραδέχεται ο κ.Παππάς.

Σε καλύτερη κατάσταση βρίσκονται οι υπόλοιποι δήμοι του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, εκεί όπου μπήκε ευκολότερα μία «τάξη» στο θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων. Για παράδειγμα, οι δήμοι Καλαμαριάς, Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Νεάπολης-Συκεών, έχουν καθαρίσει.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα επίσημα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των εκλογών στο δήμο Θεσσαλονίκης: Τι πήρε ο κάθε σύμβουλος

Ανακοινώθηκαν, από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών για τον κεντρικό δήμο. Δόθηκαν, έτσι, οι ακριβείς ψήφοι που συγκέντρωσαν όλοι οι υποψήφιοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί, με όλες τις παρατάξεις. Αναλυτικά, έχουμε:

Έχουν δήμαρχο σε Πυλαία, Χορτιάτη, Πανόραμα

Από αυτούς που κοιμήθηκαν ήσυχοι και από... νωρίς, χθες βράδυ, ήταν κι ο νέος δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη (όπως λέγεται ο Καλλικρατικός δήμος μετά την ενοποίηση Πυλαίας, Χορτιάτη, Πανοράματος και Εξοχής) Ιγνάτιος Καϊτετζίδης. Δήλωσε ικανοποιημένος (και γιατί να μην είναι, δηλαδή, με ποσοστό στο 56,93%), όπως κι ο δεύτερος, Νίκος Νυφούδης, ο οποίος, αν και... νεοσσός πολιτικά πήρε 27,75% και το γλέντησε με την Χριστίνα και τους φίλους του. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Μπουτάρης: Δεν είπα να μετονομαστεί η Αγίου Δημητρίου σε Κεμάλ Ατατούρκ αλλά η... Αγίου Παύλου!

Καθίστε, γιατί θα τρελαθώ. Διαβάζω στην ανακοίνωση της "Πρωτοβουλίας" του Γιάννη Μπουτάρη: "O υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ουδέποτε πρότεινε την μετονομασία του οδού Αγίου Δημητρίου σε οδό Κεμάλ Ατατούρκ". Και μερικές γραμμές (και μετά την παράθεση μερικών ιστορικών γεγονότων) πιο κάτω, ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΖΩ στην ΙΔΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ίδιας παράταξης του ίδιου υποψηφίου: "Ο κ. Μπουτάρης, το 1997, με αφορμή την επίσκεψη Τούρκων επιχειρηματιών στη Θεσσαλονίκη και αφού είχε προηγουμένως δοθεί το όνομα του Γεωργίου Σεφέρη σε οδό της γενέτειρας πόλης του στα Βουρλά της επαρχίας Σμύρνης, πρότεινε