Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Φωτορεπορτάζ από τις αρχαιρεσίες της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας με πρόεδρο τον Σίμο Δανιηλίδη

ped_daniilidis_papageorgopoulos_20110927_01Εκλέχθηκε, τελικά, πρόεδρος του δ.σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής  Μακεδονίας –του οργάνου που διαδέχτηκε την Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων- ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών Σίμος Δανιηλίδης. Στις αρχαιρεσίες δεν πήρε μέρος η παράταξη «Αδέσμευτη Δημοκρατική Αυτοδιοικητική Κίνηση», του Λαζ. Κυρίζογλου, δημάρχου Μενεμένης Αμπελοκήπων.

 

Ο κ. Δανιηλίδης, που ήταν επικεφαλής της παράταξης «Αυτοδιοικητική Κίνηση Κεντρικής Μακεδονίας», πρότεινε στον κ. Κυρίζογλου την αντιπροεδρία της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας, όμως εκείνος αρνήθηκε.

Έτσι, αντιπρόεδρος εκλέχθηκε ο δήμαρχος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, γραμματέας ο δήμαρχος Κασσάνδρας, Βασίλης Παπαγιάννης και μέλη ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης και ο δημοτικός σύμβουλος Κιλκίς, Δημήτρης Τερζίδης, όλοι προερχόμενοι από την παράταξη Δανιηλίδη.

Νωρίτερα συγκροτήθηκε σε σώμα το Εποπτικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ., με πρόεδρο τον Παναγιώτη Αβραμόπουλο, πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, αντιπρόεδρο τον δημοτικό σύμβουλο Θεσσαλονίκης Λάζαρο Ζαχαριάδη και μέλη τον δήμαρχο Χαλκηδόνας, Παναγιώτη Δαϊκούδη και τους δημοτικούς συμβούλους Θεσσαλονίκης, Χρήστο Μάτη και Χρυσούλα Γιαταγάνα.

ped_daniilidis_papageorgopoulos_20110927_01

Τις αρχαιρεσίες παρακολούθησε και ο πρώην δήμαρχος –και πρόεδρος της ΤΕΔΚ- Βασ. Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος είχε θερμή συνομιλία με τον νέο πρόεδρο της ΠΕΔ, δήμαρχο Νεάπολης Συκεών, Σίμο Δανιηλίδη, όπως μαρτυρούν και τα φωτογραφικά στιγμιότυπα, από το φακό του Νώντα Στυλιανίδη, του www.photoreportage.gr.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα επίσημα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των εκλογών στο δήμο Θεσσαλονίκης: Τι πήρε ο κάθε σύμβουλος

Ανακοινώθηκαν, από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών για τον κεντρικό δήμο. Δόθηκαν, έτσι, οι ακριβείς ψήφοι που συγκέντρωσαν όλοι οι υποψήφιοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί, με όλες τις παρατάξεις. Αναλυτικά, έχουμε:

Έχουν δήμαρχο σε Πυλαία, Χορτιάτη, Πανόραμα

Από αυτούς που κοιμήθηκαν ήσυχοι και από... νωρίς, χθες βράδυ, ήταν κι ο νέος δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη (όπως λέγεται ο Καλλικρατικός δήμος μετά την ενοποίηση Πυλαίας, Χορτιάτη, Πανοράματος και Εξοχής) Ιγνάτιος Καϊτετζίδης. Δήλωσε ικανοποιημένος (και γιατί να μην είναι, δηλαδή, με ποσοστό στο 56,93%), όπως κι ο δεύτερος, Νίκος Νυφούδης, ο οποίος, αν και... νεοσσός πολιτικά πήρε 27,75% και το γλέντησε με την Χριστίνα και τους φίλους του. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Μπουτάρης: Δεν είπα να μετονομαστεί η Αγίου Δημητρίου σε Κεμάλ Ατατούρκ αλλά η... Αγίου Παύλου!

Καθίστε, γιατί θα τρελαθώ. Διαβάζω στην ανακοίνωση της "Πρωτοβουλίας" του Γιάννη Μπουτάρη: "O υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ουδέποτε πρότεινε την μετονομασία του οδού Αγίου Δημητρίου σε οδό Κεμάλ Ατατούρκ". Και μερικές γραμμές (και μετά την παράθεση μερικών ιστορικών γεγονότων) πιο κάτω, ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΖΩ στην ΙΔΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ίδιας παράταξης του ίδιου υποψηφίου: "Ο κ. Μπουτάρης, το 1997, με αφορμή την επίσκεψη Τούρκων επιχειρηματιών στη Θεσσαλονίκη και αφού είχε προηγουμένως δοθεί το όνομα του Γεωργίου Σεφέρη σε οδό της γενέτειρας πόλης του στα Βουρλά της επαρχίας Σμύρνης, πρότεινε