Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Διαφωνίες δικαστικών για την υπόθεση της υπεξαίρεσης στο δήμο Θεσσαλονίκης

dimarhio_palio_thessaloniki_01Του ύψους ή του βάθους; Οι δικαστικοί διαφωνούν. Όσοι είχαν την ευκαιρία να ανοίξουν τη δικογραφία του περίφημου “σκανδάλου στο ταμείο του δήμου Θεσσαλονίκης”, έχουν διαφορετικές απόψεις για το τι μέλλει γενέσθαι, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ¨Μακεδονία της Κυριακής”.

 

Οι διαφορές αρχίζουν από το ύψος της κατάχρησης: Το πόρισμα Τσεμπερά την ανεβάζει στα 51 εκ. ευρώ, όσοι κατέθεσαν ως κατηγορούμενοι μιλούσαν για 12 εκ. ευρώ, ενώ η δίωξη εις βάρος του ταμία του δήμου, Π. Σαξώνη (ο οποίος είναι ένας από τους δύο προφυλακισμένους για την υπόθεση) αφορά το ξέπλυμα χρήματος για ποσό ύψους 3,4 εκ. ευρώ!

Παρόμοιες διαφορές υπάρχουν και με το θέμα των κατηγορούμενων. Κατηγορήθηκαν 24 ενεχόμενοι, μεταξύ των οποίων ο πρώην δήμαρχος και αντιδήμαρχοι. Προφυλακίστηκαν, όμως, μόνον δύο (ο Σαξώνης κι ο πρώην γραμματέας του δήμου, Μ. Λεμούσιας), ενώ οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι (ο κ. Παπαγεωργόπουλος, μάλιστα, άνευ περιοριστικών όρων).

Οι κατηγορίες κατά πρώην δημάρχου και αντιδημάρχων στηρίζονται στα λεγόμενα του βασικού κατηγορούμενου, ενώ, πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα, υπάρχει κι ένα μεγάλο κενό: Καθώς υποτίθεται ότι τα χρήματα ήταν ασφαλιστικές εισφορές και ποσά προς την εφορία, δεν υπάρχει το παραμικρό στη δικογραφία για τους υπαλλήλους ή τους υπευθύνους των ΔΟΥ και των Ταμείων, οι οποίοι υποτίθεται ότι λάμβαναν μειωμένα ποσά και δεν ενημέρωσαν.


Διάβασε όλο το ρεπορτάζ της Μακεδονίας για το Δικστικό Μπρα Ντε Φερ με την υπόθεση της υπεξαίρεσης, με κλικ εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα επίσημα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των εκλογών στο δήμο Θεσσαλονίκης: Τι πήρε ο κάθε σύμβουλος

Ανακοινώθηκαν, από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών για τον κεντρικό δήμο. Δόθηκαν, έτσι, οι ακριβείς ψήφοι που συγκέντρωσαν όλοι οι υποψήφιοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί, με όλες τις παρατάξεις. Αναλυτικά, έχουμε:

Έχουν δήμαρχο σε Πυλαία, Χορτιάτη, Πανόραμα

Από αυτούς που κοιμήθηκαν ήσυχοι και από... νωρίς, χθες βράδυ, ήταν κι ο νέος δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη (όπως λέγεται ο Καλλικρατικός δήμος μετά την ενοποίηση Πυλαίας, Χορτιάτη, Πανοράματος και Εξοχής) Ιγνάτιος Καϊτετζίδης. Δήλωσε ικανοποιημένος (και γιατί να μην είναι, δηλαδή, με ποσοστό στο 56,93%), όπως κι ο δεύτερος, Νίκος Νυφούδης, ο οποίος, αν και... νεοσσός πολιτικά πήρε 27,75% και το γλέντησε με την Χριστίνα και τους φίλους του. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Μπουτάρης: Δεν είπα να μετονομαστεί η Αγίου Δημητρίου σε Κεμάλ Ατατούρκ αλλά η... Αγίου Παύλου!

Καθίστε, γιατί θα τρελαθώ. Διαβάζω στην ανακοίνωση της "Πρωτοβουλίας" του Γιάννη Μπουτάρη: "O υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ουδέποτε πρότεινε την μετονομασία του οδού Αγίου Δημητρίου σε οδό Κεμάλ Ατατούρκ". Και μερικές γραμμές (και μετά την παράθεση μερικών ιστορικών γεγονότων) πιο κάτω, ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΖΩ στην ΙΔΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ίδιας παράταξης του ίδιου υποψηφίου: "Ο κ. Μπουτάρης, το 1997, με αφορμή την επίσκεψη Τούρκων επιχειρηματιών στη Θεσσαλονίκη και αφού είχε προηγουμένως δοθεί το όνομα του Γεωργίου Σεφέρη σε οδό της γενέτειρας πόλης του στα Βουρλά της επαρχίας Σμύρνης, πρότεινε