Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Και η Ρωμαϊκή Αγορά ανοικτή για την Πανέληνο

romaiki_agora_dimitriou_gounari_01Στον κατάλογο των αρχαιολογικών χώρων και Μουσείων που θα παραμείνουν ανοιχτά το Σάββατο, 13 Αυγούστου, βραδιά της πανσελήνου, προστίθενται ο αρχαιολογικός χώρος της Ρωμαϊκής Αγοράς Θεσσαλονίκης, το …

Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων και ο χώρος της Μυκηναϊκής Ακρόπολης Αγίου Ανδρέα Σίφνου.

Σχόλια

Ο χρήστης Αστέρης Κουκούδης είπε…
Ναι, αποτελεί πραγματικά εντυπωσιακή είδηση! Ύστερα από ολόκληρους μήνες αδράνειας και ενώ η τουριστική περίοδος έχει πια φτάσει στο αποκορύφωμά της, ο αρχαιολογικός χώρος της Ρωμαϊκής Αγοράς άνοιξε την Τρίτη (09-08-2011) που μας πέρασε και δέχεται και πάλι επισκέπτες. Ο χώρος ήταν κλειστός καθώς η αρμόδια ΙΣΤ Εφορία Αρχαιοτήτων δε διάθετε επαρκές προσωπικό για την ασφαλή λειτουργία του. Ήταν απλό, απλούστατο το να ξαναλειτουργήσει. Ο δήμος, με παρέμβαση του ίδιου του δημάρχου, προσέφερε υπαλλήλους του και η ΙΣΤ Εφορία δικούς της και ο κεντρικότερος αρχαιολογικός χώρος στην καρδιά της πόλης ήταν σήμερα γεμάτος επισκέπτες - τουρίστες. Το γεγονός έφερε χαμόγελα ικανοποίησης στους κατοίκους της περιοχής, που πίεζαν για την επαναλειτουργία εδώ και καιρό. Ελπίζουμε πως το άνοιγμα της Ρωμαϊκής Αγοράς δεν έχει ευκαιριακό χαρακτήρα, με αφορμή το αυγουστιάτικο φεγγάρι. Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης αναμένουν την επαναλειτουργία και του υπόγειου μουσείου, το οποίο παραμένει κλειστό, όπως και του καφέ που προβλεπόταν να λειτουργήσει πάνω από το μουσείο. Σειρά έχει το Μπέη Χαμάμ… Ευχαριστούμε όσους κατέβαλαν προσπάθεια για τα ευνόητα! Αναμένουμε τη συνέχεια για τη σωτηρία της περιοχής με επίκεντρο την Πλατεία Δικαστηρίων.

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.120078791406650.29034.100002135897264

Αστέρης Κουκούδης
Ο χρήστης sn είπε…
Να ελπίζουμε στην... απελευθέρωση και άλλων χώρων, με παρόμοιες συμπράξεις.

salonicanews

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα επίσημα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των εκλογών στο δήμο Θεσσαλονίκης: Τι πήρε ο κάθε σύμβουλος

Ανακοινώθηκαν, από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών για τον κεντρικό δήμο. Δόθηκαν, έτσι, οι ακριβείς ψήφοι που συγκέντρωσαν όλοι οι υποψήφιοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί, με όλες τις παρατάξεις. Αναλυτικά, έχουμε:

Έχουν δήμαρχο σε Πυλαία, Χορτιάτη, Πανόραμα

Από αυτούς που κοιμήθηκαν ήσυχοι και από... νωρίς, χθες βράδυ, ήταν κι ο νέος δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη (όπως λέγεται ο Καλλικρατικός δήμος μετά την ενοποίηση Πυλαίας, Χορτιάτη, Πανοράματος και Εξοχής) Ιγνάτιος Καϊτετζίδης. Δήλωσε ικανοποιημένος (και γιατί να μην είναι, δηλαδή, με ποσοστό στο 56,93%), όπως κι ο δεύτερος, Νίκος Νυφούδης, ο οποίος, αν και... νεοσσός πολιτικά πήρε 27,75% και το γλέντησε με την Χριστίνα και τους φίλους του. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Μπουτάρης: Δεν είπα να μετονομαστεί η Αγίου Δημητρίου σε Κεμάλ Ατατούρκ αλλά η... Αγίου Παύλου!

Καθίστε, γιατί θα τρελαθώ. Διαβάζω στην ανακοίνωση της "Πρωτοβουλίας" του Γιάννη Μπουτάρη: "O υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ουδέποτε πρότεινε την μετονομασία του οδού Αγίου Δημητρίου σε οδό Κεμάλ Ατατούρκ". Και μερικές γραμμές (και μετά την παράθεση μερικών ιστορικών γεγονότων) πιο κάτω, ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΖΩ στην ΙΔΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ίδιας παράταξης του ίδιου υποψηφίου: "Ο κ. Μπουτάρης, το 1997, με αφορμή την επίσκεψη Τούρκων επιχειρηματιών στη Θεσσαλονίκη και αφού είχε προηγουμένως δοθεί το όνομα του Γεωργίου Σεφέρη σε οδό της γενέτειρας πόλης του στα Βουρλά της επαρχίας Σμύρνης, πρότεινε