Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Θεσσαλονίκη: Άνω-κάτω με το τέμενος…

stratopedo_pavlou_mela_04Της… τρελής το μαλλί γίνεται, πάλι, με το θέμα της ανέγερσης τεμένους στη Θεσσαλονίκη. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης πρότεινε να δοθεί στους μουσουλμάνους υπάρχον τέμενος στο στρατόπεδο Παύλου Μελά. Ο δήμαρχος της περιοχής, όμως, λέει πως θα κάνει… δημοψήφισμα!

 

boutaris_diamantopoulou_20101123_01Να δοθεί το τέμενος που υπάρχει στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά στους μουσουλμάνους που ζουν στη Θεσσαλονίκη και τις γύρω περιοχές για την άσκηση των θρησκευτικών τους καθηκόντων προτείνει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Όπως σημειώνει ο κ. Μπουτάρης το εν λόγω τέμενος βρίσκεται σε καλή κατάσταση, απορρίπτοντας το αίτημα που έχει διατυπωθεί από τη μουσουλμανική κοινότητα για παραχώρηση του Αλατζά Ιμαρέτ στην Κασσάνδρου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το θέμα συζητήθηκε και κατά την πρόσφατη συνάντηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης στην Ίμβρο με τον οικουμενικό πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος φέρεται να του ζήτησε να συμβάλει, ώστε η ελληνική πολιτεία να διευκολύνει τους μουσουλμάνους στην άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων τους. Σημειώνεται ότι το ζήτημα για την ανέγερση τεμένους και στη Θεσσαλονίκη είχε τεθεί και κατά τη συνάντηση του κ. Μπουτάρη με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών τον περασμένο Μάρτιο, αλλά και με τον Τούρκο πρόξενο.

diamantis_papadopoulos_dimarxos_agiou_pavlou_orkomosia_20110104_01Από τη μεριά του ο δήμαρχος Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος, δήλωσε ότι οι οριστικές αποφάσεις είναι του δημοτικού συμβουλίου και όχι του κ. Μπουτάρη. «Είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις, αλλά κανένας κ. Μπουτάρης δεν θα αποφασίσει για το πρώην στρατόπεδο. Θέλουμε να ακούσουμε τις απόψεις όλων και του κεντρικού δήμου και της περιφέρειας αλλά εμείς μέσω διαβούλευσης θα αποφασίσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά. Όπως είπε ο κ. Παπαδόπουλος πρόκειται για ιστορικό κτίριο, ένα μικρό υπέροχο τέμενος, για το οποίο είναι μέσα στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής να σωθεί και να αναπαλαιωθεί.


με πληροφορίες από τον www.typosthes.gr

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΕΦ'ΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΤΕΜΕΝΟΣ ΧΩΡΟΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ? ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕΒΑΣΤΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΟΡΙΑ ΦΑΝΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ Ν'ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΙΕΡΟΥ.ΟΜΩΣ ΑΝ ΠΡΥΤΑΝΕΥΣΕΙ Η ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΧΩΡΟΣ Ν'ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ ΤΟΝ ΕΥΣΕΒΗ ΠΟΘΟ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΟΥΝ....

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα επίσημα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των εκλογών στο δήμο Θεσσαλονίκης: Τι πήρε ο κάθε σύμβουλος

Ανακοινώθηκαν, από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών για τον κεντρικό δήμο. Δόθηκαν, έτσι, οι ακριβείς ψήφοι που συγκέντρωσαν όλοι οι υποψήφιοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί, με όλες τις παρατάξεις. Αναλυτικά, έχουμε:

Έχουν δήμαρχο σε Πυλαία, Χορτιάτη, Πανόραμα

Από αυτούς που κοιμήθηκαν ήσυχοι και από... νωρίς, χθες βράδυ, ήταν κι ο νέος δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη (όπως λέγεται ο Καλλικρατικός δήμος μετά την ενοποίηση Πυλαίας, Χορτιάτη, Πανοράματος και Εξοχής) Ιγνάτιος Καϊτετζίδης. Δήλωσε ικανοποιημένος (και γιατί να μην είναι, δηλαδή, με ποσοστό στο 56,93%), όπως κι ο δεύτερος, Νίκος Νυφούδης, ο οποίος, αν και... νεοσσός πολιτικά πήρε 27,75% και το γλέντησε με την Χριστίνα και τους φίλους του. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Μπουτάρης: Δεν είπα να μετονομαστεί η Αγίου Δημητρίου σε Κεμάλ Ατατούρκ αλλά η... Αγίου Παύλου!

Καθίστε, γιατί θα τρελαθώ. Διαβάζω στην ανακοίνωση της "Πρωτοβουλίας" του Γιάννη Μπουτάρη: "O υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ουδέποτε πρότεινε την μετονομασία του οδού Αγίου Δημητρίου σε οδό Κεμάλ Ατατούρκ". Και μερικές γραμμές (και μετά την παράθεση μερικών ιστορικών γεγονότων) πιο κάτω, ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΖΩ στην ΙΔΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ίδιας παράταξης του ίδιου υποψηφίου: "Ο κ. Μπουτάρης, το 1997, με αφορμή την επίσκεψη Τούρκων επιχειρηματιών στη Θεσσαλονίκη και αφού είχε προηγουμένως δοθεί το όνομα του Γεωργίου Σεφέρη σε οδό της γενέτειρας πόλης του στα Βουρλά της επαρχίας Σμύρνης, πρότεινε