Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μπουτάρης: Η κατάσταση με τα σκουπίδια δεν είναι καλή...

Παραδέχεται, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, πως η εικόνα της πόλης, όσον αφορά την καθαριότητα, δεν είναι αυτή που θα ήθελε όταν, τον Ιανουάριο, με το που αναλάμβανε, υπόσχονταν ότι η πόλη θα καθαρίσει το καλοκαίρι.

"Η κατάσταση με τα σκουπίδια προφανώς δεν είναι καλή. Όλοι ξέρουμε το πρόβλημα. Η εξέλιξη με την Ελληνική Εταιρία Ανακύκλωσης προχωράει, όχι, όμως, χωρίς προβλήματα. Κι αυτό επειδή υπάρχουν εγγενή οργανωτικά προβλήματα", παραδέχτηκε σήμερα, μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης.
Λίγο αργότερα, μιλώντας για την πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας, αφού είπε ότι ο δήμος θα προχωρήσει, αρχικά πρόχειρα, στην πεζοδρόμηση αυτή, επειδή το ζητούν οι καταστηματάρχες της περιοχής, ζήτησε τη συμβολή του κόσμου στην καθαριότητα. "Η λογική του 'υιοθετώ τη γειτονιά μου' να περάσει σε όλες τις γειτονιές", είπε.
Μάλιστα, εξιστόρησε ένα περιστατικό που συνέβη στον ίδιο: Όπως είπε, καθώς πήγαινε με τα πόδια στο Δημαρχείο, συνάντησε μια γυναίκα - καταστηματάρχισα, που σκούπιζε το πεζοδρόμιο. "Μου είπε, με όλη την αυθάδεια, 'είδες πού καταντήσαμε, δήμαρχε; Να σκουπίζουμε τα πεζοδρόμια'; Και της απάντησα: 'Το σπίτι σου, μωρή, δεν το σκουπίζεις"; 
Και κατέληξε: "Η νοοτροπία, να τρέχει από πίσω μας ένας σκουπιδιάρης, πρέπει να σπάσει..."

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα επίσημα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των εκλογών στο δήμο Θεσσαλονίκης: Τι πήρε ο κάθε σύμβουλος

Ανακοινώθηκαν, από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών για τον κεντρικό δήμο. Δόθηκαν, έτσι, οι ακριβείς ψήφοι που συγκέντρωσαν όλοι οι υποψήφιοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί, με όλες τις παρατάξεις. Αναλυτικά, έχουμε:

Έχουν δήμαρχο σε Πυλαία, Χορτιάτη, Πανόραμα

Από αυτούς που κοιμήθηκαν ήσυχοι και από... νωρίς, χθες βράδυ, ήταν κι ο νέος δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη (όπως λέγεται ο Καλλικρατικός δήμος μετά την ενοποίηση Πυλαίας, Χορτιάτη, Πανοράματος και Εξοχής) Ιγνάτιος Καϊτετζίδης. Δήλωσε ικανοποιημένος (και γιατί να μην είναι, δηλαδή, με ποσοστό στο 56,93%), όπως κι ο δεύτερος, Νίκος Νυφούδης, ο οποίος, αν και... νεοσσός πολιτικά πήρε 27,75% και το γλέντησε με την Χριστίνα και τους φίλους του. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Μπουτάρης: Δεν είπα να μετονομαστεί η Αγίου Δημητρίου σε Κεμάλ Ατατούρκ αλλά η... Αγίου Παύλου!

Καθίστε, γιατί θα τρελαθώ. Διαβάζω στην ανακοίνωση της "Πρωτοβουλίας" του Γιάννη Μπουτάρη: "O υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ουδέποτε πρότεινε την μετονομασία του οδού Αγίου Δημητρίου σε οδό Κεμάλ Ατατούρκ". Και μερικές γραμμές (και μετά την παράθεση μερικών ιστορικών γεγονότων) πιο κάτω, ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΖΩ στην ΙΔΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ίδιας παράταξης του ίδιου υποψηφίου: "Ο κ. Μπουτάρης, το 1997, με αφορμή την επίσκεψη Τούρκων επιχειρηματιών στη Θεσσαλονίκη και αφού είχε προηγουμένως δοθεί το όνομα του Γεωργίου Σεφέρη σε οδό της γενέτειρας πόλης του στα Βουρλά της επαρχίας Σμύρνης, πρότεινε