Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Άρχισαν οι καταθέσεις για την υπόθεση της "Παγίας"

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης θα αποφασίσει για το αν ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Θεσσαλονίκης, Θ. Αθανάσαρος, θα αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ή άνευ αυτών. Σήμερα, ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ευάγ. Μαδεμλής και ο β' ειδικός ανακριτής διαφώνησαν και ...η υπόθεση παραπέμφθηκε στο Συμβούλιο. Ο εισαγγελέας έκρινε ότι ο κ. Αθανάσαρος έπρεπε να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους κι ο ανακριτής θεωρούσε ότι δεν υπήρχε ανάγκη επιβολής περιοριστικών μέτρων.
Ο κ. Αθανάσαρος ήταν ο μοναδικός που κατέθεσε για την υπόθεση της κατάχρησης από το Ταμαείο της Παγίας Προκαταβολής του δήμου Θεσσαλονίκης. Κατά την απολογία του, μέσω υπομνήματος, αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση. Στο απολογητικό υπόμνημα υποστηρίζει ότι «ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, εκ των αρμοδιοτήτων του, δεν εμπλέκεται από το Νόμο σε κανένα στάδιο της διαχείρισης της Παγίας». Αναφέρει πως, για το θέμα αυτό υπεύθυνοι είναι η Λογιστική Υπηρεσία του δήμου και τη Δημαρχιακή Επιτροπή. 
Οι υπόλοιποι 20 κατηγορούμενοι ανάμεσά τους ο τέως δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, δύο πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών, ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας- έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν κατά περίπτωση από τις 29 Αυγούστου έως τις 7 Σεπτεμβρίου.
Για την υπόθεση κλήθηκε να απολογηθεί και ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου, Μιχάλης Λεμούσιας. Του είχαν φορέσει χειροπέδες και ήταν εμφανώς καταβεβλημένος.
Η διαδικασία κατά δυο (υπάλληλος και πρώην αντιδήμαρχος) έχει ανασταλεί λόγω θανάτου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα επίσημα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των εκλογών στο δήμο Θεσσαλονίκης: Τι πήρε ο κάθε σύμβουλος

Ανακοινώθηκαν, από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών για τον κεντρικό δήμο. Δόθηκαν, έτσι, οι ακριβείς ψήφοι που συγκέντρωσαν όλοι οι υποψήφιοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί, με όλες τις παρατάξεις. Αναλυτικά, έχουμε:

Έχουν δήμαρχο σε Πυλαία, Χορτιάτη, Πανόραμα

Από αυτούς που κοιμήθηκαν ήσυχοι και από... νωρίς, χθες βράδυ, ήταν κι ο νέος δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη (όπως λέγεται ο Καλλικρατικός δήμος μετά την ενοποίηση Πυλαίας, Χορτιάτη, Πανοράματος και Εξοχής) Ιγνάτιος Καϊτετζίδης. Δήλωσε ικανοποιημένος (και γιατί να μην είναι, δηλαδή, με ποσοστό στο 56,93%), όπως κι ο δεύτερος, Νίκος Νυφούδης, ο οποίος, αν και... νεοσσός πολιτικά πήρε 27,75% και το γλέντησε με την Χριστίνα και τους φίλους του. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Μπουτάρης: Δεν είπα να μετονομαστεί η Αγίου Δημητρίου σε Κεμάλ Ατατούρκ αλλά η... Αγίου Παύλου!

Καθίστε, γιατί θα τρελαθώ. Διαβάζω στην ανακοίνωση της "Πρωτοβουλίας" του Γιάννη Μπουτάρη: "O υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ουδέποτε πρότεινε την μετονομασία του οδού Αγίου Δημητρίου σε οδό Κεμάλ Ατατούρκ". Και μερικές γραμμές (και μετά την παράθεση μερικών ιστορικών γεγονότων) πιο κάτω, ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΖΩ στην ΙΔΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ίδιας παράταξης του ίδιου υποψηφίου: "Ο κ. Μπουτάρης, το 1997, με αφορμή την επίσκεψη Τούρκων επιχειρηματιών στη Θεσσαλονίκη και αφού είχε προηγουμένως δοθεί το όνομα του Γεωργίου Σεφέρη σε οδό της γενέτειρας πόλης του στα Βουρλά της επαρχίας Σμύρνης, πρότεινε