Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Θεσσαλονίκη… κατεβαίνει Αθήνα!

aganaktismenoi_20110524_01Αποφασισμένοι για… εκδρομή είναι οι Αγανακτισμένοι στο Λευκό Πύργο. Μόνον που η εκδρομή τους έχει έναν σκοπό: Να μεταφερθεί η αγανάκτησή τους έξω από τη Βουλή και να προστεθεί σε αυτήν των Αγανακτισμένων της πλατείας Συντάγματος! >>>

 

“Καλούμε τους αγανακτισμένους απ’ όλες τις πόλεις τις Β.Ελλάδας να γίνουν ρυάκια που θα ενωθούμε σε ένα μεγάλο ποτάμι που θα ξεκινά από την Θεσσαλονίκη και θα καταλήγει στο Σύνταγμα”, αναφέρουν, χαρακτηριστικά, στο κάλεσμά τους. Κι αυτό επειδή αποφάσισαν, Τρίτη βράδυ, στις 10, να αναχωρήσουν από Θεσσαλονίκη με προορισμό την Αθήνα, για να διαδηλώσουν έξω από τη Βουλή, μαζί με άλλους Αγανακτισμένους. Βλέπετε, για τις 29 Ιουνίου, μέρα που θα ψηφίζεται στη Βουλή το Μεσοπρόθεσμο, οι Αγανακτισμένοι απανταχού της ελληνικής γης, θέλουν να περικυκλώσουν το κοινοβούλιο.

Στη σελίδα που έστησαν οι Αγανακτισμένοι στο Λευκό Πύργο στο Facebook, τονίζουν πως θα επιστρέψουν… με τη νίκη, Τετάρτη βράδυ προς Πέμπτη. Και ζητούν, από όσους θελήσουν να συμμετάσχουν, να το δηλώσουν ως το βράδυ της Δευτέρας, στη γραμματεία που έχει στηθεί, γι αυτόν τον σκοπό, στην πλατεία του Λευκού Πύργου, ώστε να υπολογισθούν σύντομα οι διαδηλωτές και να “κλείσουν” τα ανάλογα λεωφορεία.

Και για όσους το αποφασίσουν την τελευταία στιγμή; “Θα γίνει προσπάθεια να τακτοποιηθούν, αλλά θα είναι πολύ δύσκολο”, επισημαίνουν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα επίσημα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των εκλογών στο δήμο Θεσσαλονίκης: Τι πήρε ο κάθε σύμβουλος

Ανακοινώθηκαν, από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών για τον κεντρικό δήμο. Δόθηκαν, έτσι, οι ακριβείς ψήφοι που συγκέντρωσαν όλοι οι υποψήφιοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί, με όλες τις παρατάξεις. Αναλυτικά, έχουμε:

Έχουν δήμαρχο σε Πυλαία, Χορτιάτη, Πανόραμα

Από αυτούς που κοιμήθηκαν ήσυχοι και από... νωρίς, χθες βράδυ, ήταν κι ο νέος δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη (όπως λέγεται ο Καλλικρατικός δήμος μετά την ενοποίηση Πυλαίας, Χορτιάτη, Πανοράματος και Εξοχής) Ιγνάτιος Καϊτετζίδης. Δήλωσε ικανοποιημένος (και γιατί να μην είναι, δηλαδή, με ποσοστό στο 56,93%), όπως κι ο δεύτερος, Νίκος Νυφούδης, ο οποίος, αν και... νεοσσός πολιτικά πήρε 27,75% και το γλέντησε με την Χριστίνα και τους φίλους του. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Μπουτάρης: Δεν είπα να μετονομαστεί η Αγίου Δημητρίου σε Κεμάλ Ατατούρκ αλλά η... Αγίου Παύλου!

Καθίστε, γιατί θα τρελαθώ. Διαβάζω στην ανακοίνωση της "Πρωτοβουλίας" του Γιάννη Μπουτάρη: "O υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ουδέποτε πρότεινε την μετονομασία του οδού Αγίου Δημητρίου σε οδό Κεμάλ Ατατούρκ". Και μερικές γραμμές (και μετά την παράθεση μερικών ιστορικών γεγονότων) πιο κάτω, ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΖΩ στην ΙΔΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ίδιας παράταξης του ίδιου υποψηφίου: "Ο κ. Μπουτάρης, το 1997, με αφορμή την επίσκεψη Τούρκων επιχειρηματιών στη Θεσσαλονίκη και αφού είχε προηγουμένως δοθεί το όνομα του Γεωργίου Σεφέρη σε οδό της γενέτειρας πόλης του στα Βουρλά της επαρχίας Σμύρνης, πρότεινε