Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

“Παράταση” στη διοίκηση Μπουτάρη

mpoutaris_ekloges_20101107_06_messaioΔε βιάζονται να κρίνουν τη διοίκηση Μπουτάρη, οι Θεσσαλονικείς. Αυτό προκύπτει από τη δημοσκόπηση της Palmos Analysis, την οποία παρουσιάζει, σήμερα, ο Αγγελιοφόρος της Κυριακής.

 

Στην ερώτηση πόσο ικανοποιημένοι είναι από τη διοίκηση Μπουτάρη, οι Θεσσαλονικείς απαντούν ως εξής: Πολύ ικανοποιημένοι σε ποσοστό 8%, αρκετά ικανοποιημένοι σε ποσοστό 28% και λίγο ικανοποιημένοι σε ποσοστό 27%. Αντίθετα, το 31% των συμμετεχόντων, απάντησε ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο από τα πρώτα βήματα της νέας διοίκησης.

Διαφορετικά είναι τα πράγματα για τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας. Πολύ ικανοποιημένο δηλώνει μόλις το 3%, αρκετά το 14% και λίγο 14%, ενώ καθόλου ικανοποιημένο είναι, σύμφωνα με την έρευνα το 42%.

Οι συμμετέχοντες δηλώνουν επίσης σε ποσοστο 49% οτι θεωρούν δίκαιη την καταδίκη του Παναγιώτη Ψωμιάδη, ενώ τρεις στους δέκα τη θεωρούν άδικη.

Η έρευνα έγινε από την Palmos Analysis (αρ. μητρώου ΕΣΡ: 11) στην Α’ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης (δήμοι Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Ευόσμου - Κορδελιού, Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Νεάπολης - Συκεών, Παύλου Μελά), σε 605 άτομα, άνδρες και γυναίκες άνω των 18 ετών, από 24 - 27 Μαΐου 2011, με τηλεφωνικές συνεντεύξεις με το σύστημα CATI. Σταθμίσεις έγιναν με βάση το φύλο, την ηλικία και την ψήφο στις βουλευτικές εκλογές 2009. Μέγιστο στατιστικό σφάλμα ± 4,1% με διάστημα εμπιστοσύνης 95%.

Για την ικανοποίηση των κατοίκων των άλλων δήμων από τις νέες δημοτικές αρχές, προκύπτουν τα εξής:

Δήμος Παύλου Μελά: Πολύ1%, Αρκετά 22%, Λίγο  31% , Καθόλου 7%

Νεάπολης- Συκεών: Πολύ 10, Αρκετά: 44, Λίγο: 20, Καθόλου: 18 %.

Καλαμαριάς: Πολύ 11, Αρκετά 29 , Λίγο 33 , Καθόλου 18.

Ευόσμου- Κορδελιού: Πολύ 7%, Αρκετά 19, Λίγο 25%, Καθόλου 44%

Αμπελοκήπων Μενεμένης: Πολύ 24, Αρκετά 43, Καθόλου 10.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα επίσημα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των εκλογών στο δήμο Θεσσαλονίκης: Τι πήρε ο κάθε σύμβουλος

Ανακοινώθηκαν, από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών για τον κεντρικό δήμο. Δόθηκαν, έτσι, οι ακριβείς ψήφοι που συγκέντρωσαν όλοι οι υποψήφιοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί, με όλες τις παρατάξεις. Αναλυτικά, έχουμε:

Έχουν δήμαρχο σε Πυλαία, Χορτιάτη, Πανόραμα

Από αυτούς που κοιμήθηκαν ήσυχοι και από... νωρίς, χθες βράδυ, ήταν κι ο νέος δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη (όπως λέγεται ο Καλλικρατικός δήμος μετά την ενοποίηση Πυλαίας, Χορτιάτη, Πανοράματος και Εξοχής) Ιγνάτιος Καϊτετζίδης. Δήλωσε ικανοποιημένος (και γιατί να μην είναι, δηλαδή, με ποσοστό στο 56,93%), όπως κι ο δεύτερος, Νίκος Νυφούδης, ο οποίος, αν και... νεοσσός πολιτικά πήρε 27,75% και το γλέντησε με την Χριστίνα και τους φίλους του. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Μπουτάρης: Δεν είπα να μετονομαστεί η Αγίου Δημητρίου σε Κεμάλ Ατατούρκ αλλά η... Αγίου Παύλου!

Καθίστε, γιατί θα τρελαθώ. Διαβάζω στην ανακοίνωση της "Πρωτοβουλίας" του Γιάννη Μπουτάρη: "O υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ουδέποτε πρότεινε την μετονομασία του οδού Αγίου Δημητρίου σε οδό Κεμάλ Ατατούρκ". Και μερικές γραμμές (και μετά την παράθεση μερικών ιστορικών γεγονότων) πιο κάτω, ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΖΩ στην ΙΔΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ίδιας παράταξης του ίδιου υποψηφίου: "Ο κ. Μπουτάρης, το 1997, με αφορμή την επίσκεψη Τούρκων επιχειρηματιών στη Θεσσαλονίκη και αφού είχε προηγουμένως δοθεί το όνομα του Γεωργίου Σεφέρη σε οδό της γενέτειρας πόλης του στα Βουρλά της επαρχίας Σμύρνης, πρότεινε