Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πιο… κοντά Θεσσαλονίκη και Μόσχα

tzitzikostas_patriarchis Rwsias_2011_03_17_01Συνεργασία στους τομείς του εμπορίου, της εκπαίδευσης και της προώθησης των ελληνικών προϊόντων στην αγορά της Μόσχας, συζήτησαν ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και αν. πρόεδρος του οργανισμού…>>>

Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ νομού Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας και ο αν. υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης της Μόσχας και πρόεδρος του συνδέσμου Ελλάδας- Κύπρου – Ρωσίας, Γκεόργκι Μουράντοβ.

Οι δύο άντρες συμφώνησαν παράλληλα να διοργανώσουν επιχειρηματικές αποστολές Ρώσων επιχειρηματιών στη Θεσσαλονίκη και Ελλήνων στη Μόσχα, σε συνεργασία με τα επιμελητήρια, για να ενισχυθεί η επιχειρηματική συνεργασία και να αξιοποιηθούν οι επενδυτικές ευκαιρίες στις δύο περιοχές.

Επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης πρότεινε στον υπουργό, να ενταχθούν ο νομός Θεσσαλονίκης και η Κεντρική Μακεδονία στις περιοχές από τις οποίες αγοράζονται σε ετήσια βάση οι προμήθειες τροφίμων από την κυβέρνηση της Μόσχας, μια πρόταση η οποία έγινε αποδεκτή από τον υπουργό. Με τον τρόπο αυτό, δίνεται η ευκαιρία στα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα της Μακεδονίας να συμμετάσχουν στους διαγωνισμούς και να διεκδικήσουν ένα μεγάλο μερίδιο από την αγορά της Μόσχας, ενισχύοντας την εξαγωγική δραστηριότητα της περιοχής.

Επιπλέον ο κ. Τζιτζικώστας πρότεινε στον υπουργό τη διεξαγωγή καλοκαιρινών μαθημάτων στα Πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης για Ρώσους φοιτητές και έλληνες που ζουν στη Ρωσία για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, μια πρόταση που έγινε επίσης αποδεκτή από τον κ. Μουράντοβ. Σημειώνεται πως η συνάντηση αυτή έγινε στο πλαίσιο της επίσκεψής του κ. Τζιτζικώστα στη Μόσχα, για την παγκόσμια έκθεση τουρισμού ΜΙΤΤ 2011.

Την ίδια μέρα, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κκ Κύριλλο, ο οποίος εξέφρασε την ιδιαίτερη αγάπη του για τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία. Επίσης επισκέφτηκε τα γραφεία του Συλλόγου Ελλήνων ομογενών της Μόσχας και το Ελληνικό Δημοτικό σχολείο 551 όπου ενημερώθηκε από τη διευθύντρια και τους δασκάλους για το πρόγραμμα εκμάθησης της ελληνικής γλωσσάς και συνομίλησε με τους μαθητές.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα επίσημα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των εκλογών στο δήμο Θεσσαλονίκης: Τι πήρε ο κάθε σύμβουλος

Ανακοινώθηκαν, από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών για τον κεντρικό δήμο. Δόθηκαν, έτσι, οι ακριβείς ψήφοι που συγκέντρωσαν όλοι οι υποψήφιοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί, με όλες τις παρατάξεις. Αναλυτικά, έχουμε:

Έχουν δήμαρχο σε Πυλαία, Χορτιάτη, Πανόραμα

Από αυτούς που κοιμήθηκαν ήσυχοι και από... νωρίς, χθες βράδυ, ήταν κι ο νέος δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη (όπως λέγεται ο Καλλικρατικός δήμος μετά την ενοποίηση Πυλαίας, Χορτιάτη, Πανοράματος και Εξοχής) Ιγνάτιος Καϊτετζίδης. Δήλωσε ικανοποιημένος (και γιατί να μην είναι, δηλαδή, με ποσοστό στο 56,93%), όπως κι ο δεύτερος, Νίκος Νυφούδης, ο οποίος, αν και... νεοσσός πολιτικά πήρε 27,75% και το γλέντησε με την Χριστίνα και τους φίλους του. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Μπουτάρης: Δεν είπα να μετονομαστεί η Αγίου Δημητρίου σε Κεμάλ Ατατούρκ αλλά η... Αγίου Παύλου!

Καθίστε, γιατί θα τρελαθώ. Διαβάζω στην ανακοίνωση της "Πρωτοβουλίας" του Γιάννη Μπουτάρη: "O υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ουδέποτε πρότεινε την μετονομασία του οδού Αγίου Δημητρίου σε οδό Κεμάλ Ατατούρκ". Και μερικές γραμμές (και μετά την παράθεση μερικών ιστορικών γεγονότων) πιο κάτω, ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΖΩ στην ΙΔΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ίδιας παράταξης του ίδιου υποψηφίου: "Ο κ. Μπουτάρης, το 1997, με αφορμή την επίσκεψη Τούρκων επιχειρηματιών στη Θεσσαλονίκη και αφού είχε προηγουμένως δοθεί το όνομα του Γεωργίου Σεφέρη σε οδό της γενέτειρας πόλης του στα Βουρλά της επαρχίας Σμύρνης, πρότεινε