Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Διήμερες εκδηλώσεις στα Βασιλικά

Στο δήμο Βασιλικών μαζί με τις ποικίλες εκδηλώσεις, την παρέλαση αρμάτων και το κάψιμο του καρνάβαλου, γίνεται και το έθιμο του παραδοσιακού γάμου την τελευταία Κυριακή των αποκριών, στις 6 Μαρτίου στην Περιστέρα.

 

Έθιμο το οποίο ξεκίνησε αρκετά χρόνια πριν και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Την Κυριακή 6 Μαρτίου στις 11.00 το πρωί, ξεκινά ο παραδοσιακός γάμος και μεγάλο γλέντι στην Περιστερά. Η αναβίωση των διαδικασιών ενός παραδοσιακού γάμου, με την προετοιμασία και το ντύσιμο της νύφης, το ξύρισμα του γαμπρού, το στεφάνωμα, και το γαμήλιο γλέντι.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

- Χορευτικά δρώμενα «Της Καμήλας τα Πέταλα», 10.00 -12.00

- 11.30 αποκριάτικο παιδικό πάρτι στα Χάνια

- 12.00 -14.00 Παραδοσιακά χορευτικά, σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Πνευματικό Κέντρο Βασιλικών και τον ΛΑ.ΧΟ.ΣΥ.ΒΑ.

- Στις 3.00 το μεσημέρι αρχίζει η μεγάλη Καρναβαλική παρέλαση με άρματα, χορούς, ορχήστρες, κάψιμο καρνάβαλου με όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς.

Το γνωστό «Γαιτανάκι» επίσης αναβιώνει την Καθαρά Δευτέρα στα Βασιλικά στις 11:30 αλλά και στην πλατεία του δημαρχείου θα προσφέρεται παραδοσιακή φασολάδα στις 11 το πρωί από το ΚΑΠΗ Βασιλικών. Παράλληλα με τις εκδηλώσεις, στις 7 Μαρτίου θα λειτουργεί Λαογραφική Έκθεση σε χώρο στην πλατεία Χάνια. Ώρα λειτουργίας: 10.00- 19.00

Επίσης στο δημοτικό σχολείο Βασιλικών, στο νέο κτίριο, θα λειτουργήσουν εικαστικά τμήματα την Κυριακή από τις 10:30 έως τις 20:30 και την Καθαρά Δευτέρα από τις 11:00 έως τις 19:30.

Την Καθαρά Δευτέρα θα γιορτάσουν και στη Σουρωτή με φασολάδα, μουσική, χορό από τον πολιτιστικό σύλλογο του δήμου «η Πηγή» στις 11 το πρωί.

Για περισσότερες πληροφορίες: Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης: 2310 463423,Τοπική Κοινότητα Βασιλικών Τηλ : 23960 30034, Περιστεράς: 23960 51209, και Σουρωτής : 23960 41260.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα επίσημα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των εκλογών στο δήμο Θεσσαλονίκης: Τι πήρε ο κάθε σύμβουλος

Ανακοινώθηκαν, από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών για τον κεντρικό δήμο. Δόθηκαν, έτσι, οι ακριβείς ψήφοι που συγκέντρωσαν όλοι οι υποψήφιοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί, με όλες τις παρατάξεις. Αναλυτικά, έχουμε:

Έχουν δήμαρχο σε Πυλαία, Χορτιάτη, Πανόραμα

Από αυτούς που κοιμήθηκαν ήσυχοι και από... νωρίς, χθες βράδυ, ήταν κι ο νέος δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη (όπως λέγεται ο Καλλικρατικός δήμος μετά την ενοποίηση Πυλαίας, Χορτιάτη, Πανοράματος και Εξοχής) Ιγνάτιος Καϊτετζίδης. Δήλωσε ικανοποιημένος (και γιατί να μην είναι, δηλαδή, με ποσοστό στο 56,93%), όπως κι ο δεύτερος, Νίκος Νυφούδης, ο οποίος, αν και... νεοσσός πολιτικά πήρε 27,75% και το γλέντησε με την Χριστίνα και τους φίλους του. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Μπουτάρης: Δεν είπα να μετονομαστεί η Αγίου Δημητρίου σε Κεμάλ Ατατούρκ αλλά η... Αγίου Παύλου!

Καθίστε, γιατί θα τρελαθώ. Διαβάζω στην ανακοίνωση της "Πρωτοβουλίας" του Γιάννη Μπουτάρη: "O υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ουδέποτε πρότεινε την μετονομασία του οδού Αγίου Δημητρίου σε οδό Κεμάλ Ατατούρκ". Και μερικές γραμμές (και μετά την παράθεση μερικών ιστορικών γεγονότων) πιο κάτω, ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΖΩ στην ΙΔΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ίδιας παράταξης του ίδιου υποψηφίου: "Ο κ. Μπουτάρης, το 1997, με αφορμή την επίσκεψη Τούρκων επιχειρηματιών στη Θεσσαλονίκη και αφού είχε προηγουμένως δοθεί το όνομα του Γεωργίου Σεφέρη σε οδό της γενέτειρας πόλης του στα Βουρλά της επαρχίας Σμύρνης, πρότεινε