Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μια έκθεση για τη Φύση στο φουαγιέ του δημοτικού μεγάρου

Mermet_01Σε ένα μαγευτικό ταξίδι στην καρδιά της φύσης προσκαλεί το κοινό ο Γάλλος δημιουργός Gilles Mermet, μέσα από την έκθεση «Το μεγαλείο της Φύσης: Έντομα και Φυτά» που θα φιλοξενηθεί από αύριο, Τρίτη 22 Μαρτίου στο Νέο Δημαρχείο (εγκαίνια στις 13.00).


Στα έργα του αποκαλύπτονται οι λεπτομέρειες φυτών και εντόμων και αναδεικνύονται οι αντιστοιχίες τους.

Στο πλαίσιο συνεργασίας του με το περιοδικό GEO, καθώς και για τις ανάγκες του βιβλίου του με τίτλο Trompe l’oeil (Οφθαλμαπάτη) πάνω στα έντομα, ο δημιουργός φωτογράφισε χρησιμοποιώντας μηχανή μεγάλων διαστάσεων περισσότερα από διακόσια είδη, δίνοντας έμφαση στη λεπτομέρεια μέσα σε ένα φωτογραφικό στούντιο.

Η έκθεση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα στo πλαίσιο του Φεστιβάλ «ΓΕΩσυναντήσεις», στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας-Κέντρο ΓΑΙΑ. Στην πόλη μας έρχεται από το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης (στο πλαίσιο των ημερών γαλλοφωνίας) σε συνεργασία με το δήμο Θεσσαλονίκης και με την υποστήριξη του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

«Αυτή η έκθεση δεν αποτελεί μια επιστημονική επίδειξη, αλλά μια συγκεκριμένη ματιά πάνω στη φύση, στην υπηρεσία της φύσης. Μια ματιά η οποία υπονοεί αντιστοιχίες αλλά δεν επιβάλλει τίποτα. Μια ματιά στο ‘υπερπέραν’, στον κόσμο πέρα από τον άνθρωπο, ο οποίος, μέσα από παιχνίδια αντικατοπτρισμού, μας παραπέμπει στο ίδιο το μυστήριο της δικής μας ύπαρξης», σημειώνει ο Gilles Mermet.

Πριν τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με τις κλιματικές αλλαγές και το Νερό, όπου και θα παρουσιαστεί το παιχνίδι «PLANET BOOK» στην επιτραπέζια αλλά και στην επιδαπέδια μορφή του, με τη συμμετοχή μαθητών.

Διάρκεια έκθεσης έως τις 31/05.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα επίσημα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των εκλογών στο δήμο Θεσσαλονίκης: Τι πήρε ο κάθε σύμβουλος

Ανακοινώθηκαν, από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών για τον κεντρικό δήμο. Δόθηκαν, έτσι, οι ακριβείς ψήφοι που συγκέντρωσαν όλοι οι υποψήφιοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί, με όλες τις παρατάξεις. Αναλυτικά, έχουμε:

Έχουν δήμαρχο σε Πυλαία, Χορτιάτη, Πανόραμα

Από αυτούς που κοιμήθηκαν ήσυχοι και από... νωρίς, χθες βράδυ, ήταν κι ο νέος δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη (όπως λέγεται ο Καλλικρατικός δήμος μετά την ενοποίηση Πυλαίας, Χορτιάτη, Πανοράματος και Εξοχής) Ιγνάτιος Καϊτετζίδης. Δήλωσε ικανοποιημένος (και γιατί να μην είναι, δηλαδή, με ποσοστό στο 56,93%), όπως κι ο δεύτερος, Νίκος Νυφούδης, ο οποίος, αν και... νεοσσός πολιτικά πήρε 27,75% και το γλέντησε με την Χριστίνα και τους φίλους του. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Μπουτάρης: Δεν είπα να μετονομαστεί η Αγίου Δημητρίου σε Κεμάλ Ατατούρκ αλλά η... Αγίου Παύλου!

Καθίστε, γιατί θα τρελαθώ. Διαβάζω στην ανακοίνωση της "Πρωτοβουλίας" του Γιάννη Μπουτάρη: "O υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ουδέποτε πρότεινε την μετονομασία του οδού Αγίου Δημητρίου σε οδό Κεμάλ Ατατούρκ". Και μερικές γραμμές (και μετά την παράθεση μερικών ιστορικών γεγονότων) πιο κάτω, ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΖΩ στην ΙΔΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ίδιας παράταξης του ίδιου υποψηφίου: "Ο κ. Μπουτάρης, το 1997, με αφορμή την επίσκεψη Τούρκων επιχειρηματιών στη Θεσσαλονίκη και αφού είχε προηγουμένως δοθεί το όνομα του Γεωργίου Σεφέρη σε οδό της γενέτειρας πόλης του στα Βουρλά της επαρχίας Σμύρνης, πρότεινε