Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πάει Νεπάλ με… ποδήλατο!

30ΑΡΗΣ ΓΑΛΛΟΣ ΝΙΚΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

BERNARD_VINCENT_01Ένα παράδειγμα θέλησης για ζωή αποτελεί το οδοιπορικό του Vincent Bernard. Στα 30 του χρόνια, έχοντας αντιμετωπίσει δύο σοβαρούς τραυματισμούς στο κεφάλι και έχοντας καταπολεμήσει

τον καρκίνο όταν ήταν μόλις 19 ετών, ο Γάλλος απόφοιτος της σχολής μηχανικών Ensieta, θα διανύσει 20 000 χλμ ποδηλασίας συνδέοντας την πόλη Μπρεστ με το Νεπάλ.

Ήδη το …κοντέρ του μετρά 9.000 χιλιόμετρα και επόμενος σταθμός του είναι η Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται από χθες για «να δει έναν παιδικό του φίλο», όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του http://www.resiliencevincent.fr/, ενώ για την εμπειρία του θα μιλήσει αύριο Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου και ώρα 19:00 στην αίθουσα Γ. ΝΕΧΑΜΑ (2ος όροφος) του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης ( Λεωφόρος Στρατού 2Α).

Ο ίδιος έχει εκφράσει την επιθυμία του να επισκεφθεί το Άγιο Όρος, ενώ στη συνέχεια θα κατευθυνθεί στη Θράκη και στην Κωνσταντινούπολη. Το ταξίδι του αναμένεται να τελειώσει το καλοκαίρι του 2012.

Η εκδήλωση που γίνεται στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται με την υποστήριξη των συλλόγων για άτομα με αναπηρίες «ΦΙΛΙΠΠΟΣ» και «ΑΜΥΜΩΝΗ». Θα γίνεται διαδοχική διερμηνεία στα ελληνικά. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

από τον www.typosthes.gr , της Λ.Β.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα επίσημα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των εκλογών στο δήμο Θεσσαλονίκης: Τι πήρε ο κάθε σύμβουλος

Ανακοινώθηκαν, από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών για τον κεντρικό δήμο. Δόθηκαν, έτσι, οι ακριβείς ψήφοι που συγκέντρωσαν όλοι οι υποψήφιοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί, με όλες τις παρατάξεις. Αναλυτικά, έχουμε:

Έχουν δήμαρχο σε Πυλαία, Χορτιάτη, Πανόραμα

Από αυτούς που κοιμήθηκαν ήσυχοι και από... νωρίς, χθες βράδυ, ήταν κι ο νέος δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη (όπως λέγεται ο Καλλικρατικός δήμος μετά την ενοποίηση Πυλαίας, Χορτιάτη, Πανοράματος και Εξοχής) Ιγνάτιος Καϊτετζίδης. Δήλωσε ικανοποιημένος (και γιατί να μην είναι, δηλαδή, με ποσοστό στο 56,93%), όπως κι ο δεύτερος, Νίκος Νυφούδης, ο οποίος, αν και... νεοσσός πολιτικά πήρε 27,75% και το γλέντησε με την Χριστίνα και τους φίλους του. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Τίμησαν Πόντιο καθηγητή

Έναν Έλληνα της Διασποράς με μεγάλη προσφορά στην υπόθεση της διατήρησης της ιστορικής μνήμης και σημαντικό αγώνα για την υπόθεση της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού τίμησε χθες ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης. Πρόκειται για τον Δρ τοξικολογίας Βασίλειο Θεοδωρίδη, επίτιμο μέλος του Συλλόγου Ποντίων «Ακρίται» της Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, ο οποίος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη με την οποία διατηρεί στενούς δεσμούς. Ο κ. Ψωμιάδης του απένειμε ένα ασημένιο πρόπλασμα της κεφαλής του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ μετά την τιμητική βράβευση έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σεμνά και ταπεινά, τιμήσαμε σήμερα έναν Έλληνα Πόντιο ομογενή που ζει στις ΗΠΑ, έναν άνθρωπο που αφιέρωσε δεκαετίες από τη ζωή του για το χώρο του ποντιακού ελληνισμού. Τιμήσαμε έναν ακρίτα του ελληνισμού, ένα σεμνό και βαθύτατα αξιοπρεπή άνθρωπο που, μαζί με τη σύζυγό του και τους συνεργάτες του, πάνω απ’ όλα θεώρησε υποχρέωσή του να εργαστεί ώστε να μην ξεχάσουν οι Έλληνες των ΗΠΑ τον Πόντο, τον ελληνισμό, τις αξί