Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γκιουλέκας: Πάγιες και διαρκείς ανάγκες καλύπτουν οι συμβασιούχοι

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΜ-Θ

gkioulekas_sinentefxi_20110128_01Να συζητηθεί στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το θέμα των συμβασιούχων. Την έκκληση αυτή απηύθυνε ο  επικεφαλής  της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο, Κώστας Γκιουλέκας, προς τη διοίκηση Μπουτάρη.

 

Ο κ. Γκιουλέκας επισημαίνει ότι πρέπει να ληφθεί απόφαση, αν είναι δυνατόν ομόφωνη, για τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου και την ανανέωση όσων συμβάσεων έληξαν. Ζήτησε, επίσης, από τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη να ασκήσει πιέσεις στην κυβέρνηση ώστε να αναλάβει σχετική δέσμευση.

Όπως ανέφερε, οι συμβασιούχοι του Δήμου καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες ενώ οι συμβάσεις τους έχουν ανανεωθεί πολλές φορές και σε κάθε περίπτωση καλούνταν να εκτελέσουν την εργασία τους σε συγκεκριμένο ωράριο, αντικείμενο, τόπο και χρόνο, γεγονός που είναι ενδεικτικό σχέσης εξαρτημένης εργασίας – κι όχι… εργολαβική σχέση, όπως ουσιαστικά σημαίνει η σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου.

Οι συμβασιούχοι στο δήμο Θεσσαλονίκης είναι, περίπου, 320. Από αυτούς οι 160 είχαν συμβάσεις στο δήμο και οι 140 στα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου (όπως τα ΚΑΠΗ, οι κρατικοί σταθμοί, ο Άγιος Στυλιανός κ.α.). Από αυτούς όλους συνεχίζουν να εργάζονται μόνον οι 30. Παρόλα αυτά… απογράφηκαν όλοι ως δημόσιοι υπάλληλοι πριν μερικούς μήνες, κατά τις επιταγές της κυβέρνησης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα επίσημα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των εκλογών στο δήμο Θεσσαλονίκης: Τι πήρε ο κάθε σύμβουλος

Ανακοινώθηκαν, από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών για τον κεντρικό δήμο. Δόθηκαν, έτσι, οι ακριβείς ψήφοι που συγκέντρωσαν όλοι οι υποψήφιοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί, με όλες τις παρατάξεις. Αναλυτικά, έχουμε:

Έχουν δήμαρχο σε Πυλαία, Χορτιάτη, Πανόραμα

Από αυτούς που κοιμήθηκαν ήσυχοι και από... νωρίς, χθες βράδυ, ήταν κι ο νέος δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη (όπως λέγεται ο Καλλικρατικός δήμος μετά την ενοποίηση Πυλαίας, Χορτιάτη, Πανοράματος και Εξοχής) Ιγνάτιος Καϊτετζίδης. Δήλωσε ικανοποιημένος (και γιατί να μην είναι, δηλαδή, με ποσοστό στο 56,93%), όπως κι ο δεύτερος, Νίκος Νυφούδης, ο οποίος, αν και... νεοσσός πολιτικά πήρε 27,75% και το γλέντησε με την Χριστίνα και τους φίλους του. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Μπουτάρης: Δεν είπα να μετονομαστεί η Αγίου Δημητρίου σε Κεμάλ Ατατούρκ αλλά η... Αγίου Παύλου!

Καθίστε, γιατί θα τρελαθώ. Διαβάζω στην ανακοίνωση της "Πρωτοβουλίας" του Γιάννη Μπουτάρη: "O υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ουδέποτε πρότεινε την μετονομασία του οδού Αγίου Δημητρίου σε οδό Κεμάλ Ατατούρκ". Και μερικές γραμμές (και μετά την παράθεση μερικών ιστορικών γεγονότων) πιο κάτω, ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΖΩ στην ΙΔΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ίδιας παράταξης του ίδιου υποψηφίου: "Ο κ. Μπουτάρης, το 1997, με αφορμή την επίσκεψη Τούρκων επιχειρηματιών στη Θεσσαλονίκη και αφού είχε προηγουμένως δοθεί το όνομα του Γεωργίου Σεφέρη σε οδό της γενέτειρας πόλης του στα Βουρλά της επαρχίας Σμύρνης, πρότεινε