Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τι στοιχεία έδωσε στο δημοτικό συμβούλιο ο αντιδήμαρχος Καπόν

ΔΑΝΕΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΧΡΕΗ ΣΕ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ

Boutaris_ORKOMOSIA_DIMARHOS_20101223_04
«Επειδή με αμφισβήτησε ο Παπαγεωργόπουλος, θα δώσω στοιχεία και θα είναι αμείλικτα». Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την τοποθέτησή του, στο αποψινό δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Χασδάι Καπόν. Κι έδωσε…

Όπως είπε, οι οφειλές του Δήμου Θεσσαλονίκης προς τους προμηθευτές από το 2007 έως το 2010 ανέρχονται σε 34.000.000 ευρώ(υποστήριξε ότι κάποια τιμολόγια δεν είχαν καν ένταλμα). Υπολόγισε τα δάνεια του Δήμου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων σε 22.000.000 ευρώ και από την Τράπεζα Πειραιώς σε 19.000.000 ευρώ.
Ο κ. Καπόν υποστήριξε ότι «αυτά τα χρήματα αντί να πάνε σε επενδύσεις πήγαν σε χρέη και πριμ εργαζομένων».
Οι οφειλές του Δήμου Θεσσαλονίκης προς την Εφορία, σύμφωνα με τον κ. Καπόν, είναι 7.150.000 ευρώ ενώ οι οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία είναι 20.000.000 ευρώ.
Ο αντιδήμαρχος τόνισε ότι το λογιστήριο του Δήμου δεν είναι οργανωμένο και δεν έχει μηχανογραφημένο διπλογραφικό σύστημα. Ανακοίνωσε ότι η οργάνωσή του θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάρτιο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα επίσημα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των εκλογών στο δήμο Θεσσαλονίκης: Τι πήρε ο κάθε σύμβουλος

Ανακοινώθηκαν, από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών για τον κεντρικό δήμο. Δόθηκαν, έτσι, οι ακριβείς ψήφοι που συγκέντρωσαν όλοι οι υποψήφιοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί, με όλες τις παρατάξεις. Αναλυτικά, έχουμε:

Έχουν δήμαρχο σε Πυλαία, Χορτιάτη, Πανόραμα

Από αυτούς που κοιμήθηκαν ήσυχοι και από... νωρίς, χθες βράδυ, ήταν κι ο νέος δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη (όπως λέγεται ο Καλλικρατικός δήμος μετά την ενοποίηση Πυλαίας, Χορτιάτη, Πανοράματος και Εξοχής) Ιγνάτιος Καϊτετζίδης. Δήλωσε ικανοποιημένος (και γιατί να μην είναι, δηλαδή, με ποσοστό στο 56,93%), όπως κι ο δεύτερος, Νίκος Νυφούδης, ο οποίος, αν και... νεοσσός πολιτικά πήρε 27,75% και το γλέντησε με την Χριστίνα και τους φίλους του. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Μπουτάρης: Δεν είπα να μετονομαστεί η Αγίου Δημητρίου σε Κεμάλ Ατατούρκ αλλά η... Αγίου Παύλου!

Καθίστε, γιατί θα τρελαθώ. Διαβάζω στην ανακοίνωση της "Πρωτοβουλίας" του Γιάννη Μπουτάρη: "O υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ουδέποτε πρότεινε την μετονομασία του οδού Αγίου Δημητρίου σε οδό Κεμάλ Ατατούρκ". Και μερικές γραμμές (και μετά την παράθεση μερικών ιστορικών γεγονότων) πιο κάτω, ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΖΩ στην ΙΔΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ίδιας παράταξης του ίδιου υποψηφίου: "Ο κ. Μπουτάρης, το 1997, με αφορμή την επίσκεψη Τούρκων επιχειρηματιών στη Θεσσαλονίκη και αφού είχε προηγουμένως δοθεί το όνομα του Γεωργίου Σεφέρη σε οδό της γενέτειρας πόλης του στα Βουρλά της επαρχίας Σμύρνης, πρότεινε