Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ανοικτές λαϊκές συγκεντρώσεις στο δήμο Παύλου Μελά

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΟΝΤΡΕΣ

Η… μετάβαση στον Καλλικρατικό δήμο, εκεί στην Πολίχνη, δεν έγινε ομαλά. Ο δήμος Παύλου Μελά έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης, με καταγγελίες εκατέρωθεν. Πάντως, ο Κ. Θεοδωρίδης, αποφάσισε να ακολουθήσει το δικό του δρόμο: Να “ανοίξει” το παιχνίδι και να βάλει “στο κόλπο” και τον κόσμο. Δείτε τι ετοιμάζει:

Μας έστειλε την εξής πρόσκληση:
Αγαπητοί φίλοι και φίλες, σας καλούμε την ΤΕΤΑΡΤΗ 19-1 στις 19:00 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Πολίχνης που βρίσκεται στην οδό Ελπίδος 33 για την 1η Συνέλευση του 2011 της Δημοτικής Παράταξης "Κοινωνική Συνένωση" για τον Δήμο Παύλου Μελά. Τα θέματα Ημερήσιας Διάταξης θα αφορούν την σύσταση Γραμματείας Συντονισμού της Παράταξης, τον Ετήσιο Προγραμματισμό Δράσης της Παράταξης και την πολιτική που θα ακολουθηθεί γενικότερα στον Δήμο Παύλου Μελά. Η παρουσία όλων σας θα μας τιμήσει και θα μας δώσει δύναμη για την συνέχεια. Είμαστε εδώ! ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ!
Όπως καταλαβαίνετε, τα όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες, θα ΄χουν και συνέχεια. Τι έγινε; Ας θυμηθούμε:
Η κόντρα μεταξύ του δημάρχου, Διαμαντή Παπαδόπουλου και του πρώην δημάρχου Πολίχνης και νυν δημοτικού συμβούλου, Κώστα Θεοδωρίδη, άρχισε με το καλημέρα. Πριν μερικές ημέρες, από τον δήμο Παύλου Μελά εκδόθηκε ανακοίνωση  για κατασχέσεις χιλιάδων ευρώ από εκδοτικό οίκο, για οφειλές της Πολίχνης. Σ' αυτήν αναφέρεται: «Η επικοινωνία κοστίζει, αλλά το λογαριασμό ποιος θα τον πληρώσει; Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μεγάλου εκδοτικού οίκου της πόλης που κατέσχεσε με δικαστική εντολή από τραπεζικό λογαριασμό της Πολίχνης το ποσό των 17.509 € για απλήρωτες καταχωρήσεις της διοίκησης του κ. Κ.Θεοδωρίδη, μία κίνηση που εκτός του ότι ανεβάζει κι άλλο το έλλειμμα της Πολίχνης, επιβαρύνει έτι περαιτέρω το ενιαίο πλέον ταμείο του δήμου Παύλου Μελά. Το συνολικό χρέος που προκύπτει από το Δήμο ανέρχεται στα 37.212,57 €, ενώ των Νομικών Προσώπων (ΚΑΠΗ, Πολιτιστικό Οργανισμό, Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, Φροντίδας κλπ) αγγίζουν τα 10.170,13 €».
Ο δήμαρχος Παύλου Μελά που έφερε στη δημοσιότητα τα στοιχεία αναφέρει: «Από την αρχή ακόμα γνωρίζαμε τις οικονομικές αδυναμίες της Πολίχνης. Ωστόσο, δεν περιμέναμε αυτή τη χαοτική κατάσταση. Ενώ η Σταυρούπολη και η Ευκαρπία παρουσιάζουν θετικό πλεόνασμα στο αποθεματικό τους, το έλλειμμα της Πολίχνης και οι ανεκπλήρωτες οικονομικές της υποχρεώσεις αποτελούν ήδη ένα βαρίδιο». Προσθέτει δε ότι θα προχωρήσει σε λεπτομερή απογραφή για να προκύψουν λεπτομερή στοιχεία.
Πριν δυο μέρες είχαμε κάτι… διαφορετικό, που ενίσχυσε τις κόντρες στο νεοσύστατο δήμο Παύλου Μελά. Ο πρώην δήμαρχος Σταυρούπολης, Σάββας Σερασίδης, με post του στο facebook ουσιαστικά κατηγορούσε τους συνεργάτες του για την ήττα στις εκλογές! Αντιγράφω επί λέξει (τα κεφαλαία δικά του):
“Εύχομαι στο φίλο και σύντροφο Διαμαντή Παπαδόπουλο καλή χρονιά και καλή επιτυχία. Εγώ, ως δήμαρχος, έφερα σε πέρας όλο το προεκλογικό πρόγραμμα του 2006, χάριν στη βοήθεια των συνεργατών-τριών μου, οι οποίοι με οδήγησαν σε “εξευτελιστική ήττα”. Χαίρομαι που ο νέος δήμαρχος – εργολάβος θα στηριχθεί στις γνώσεις και οξυδέρκεια των συνεργατών-τριών μου…”

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΤΑ ΧΡΕΗ ΑΥΤΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ.ΕΝΝΟΩ ΤΩΝ ΕΚΤΥΠΩΣΕΩΝ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα επίσημα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των εκλογών στο δήμο Θεσσαλονίκης: Τι πήρε ο κάθε σύμβουλος

Ανακοινώθηκαν, από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών για τον κεντρικό δήμο. Δόθηκαν, έτσι, οι ακριβείς ψήφοι που συγκέντρωσαν όλοι οι υποψήφιοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί, με όλες τις παρατάξεις. Αναλυτικά, έχουμε:

Έχουν δήμαρχο σε Πυλαία, Χορτιάτη, Πανόραμα

Από αυτούς που κοιμήθηκαν ήσυχοι και από... νωρίς, χθες βράδυ, ήταν κι ο νέος δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη (όπως λέγεται ο Καλλικρατικός δήμος μετά την ενοποίηση Πυλαίας, Χορτιάτη, Πανοράματος και Εξοχής) Ιγνάτιος Καϊτετζίδης. Δήλωσε ικανοποιημένος (και γιατί να μην είναι, δηλαδή, με ποσοστό στο 56,93%), όπως κι ο δεύτερος, Νίκος Νυφούδης, ο οποίος, αν και... νεοσσός πολιτικά πήρε 27,75% και το γλέντησε με την Χριστίνα και τους φίλους του. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Μπουτάρης: Δεν είπα να μετονομαστεί η Αγίου Δημητρίου σε Κεμάλ Ατατούρκ αλλά η... Αγίου Παύλου!

Καθίστε, γιατί θα τρελαθώ. Διαβάζω στην ανακοίνωση της "Πρωτοβουλίας" του Γιάννη Μπουτάρη: "O υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ουδέποτε πρότεινε την μετονομασία του οδού Αγίου Δημητρίου σε οδό Κεμάλ Ατατούρκ". Και μερικές γραμμές (και μετά την παράθεση μερικών ιστορικών γεγονότων) πιο κάτω, ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΖΩ στην ΙΔΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ίδιας παράταξης του ίδιου υποψηφίου: "Ο κ. Μπουτάρης, το 1997, με αφορμή την επίσκεψη Τούρκων επιχειρηματιών στη Θεσσαλονίκη και αφού είχε προηγουμένως δοθεί το όνομα του Γεωργίου Σεφέρη σε οδό της γενέτειρας πόλης του στα Βουρλά της επαρχίας Σμύρνης, πρότεινε