Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Έκοψε την τελευταία πίτα της η ΤΕΔΚ νομού Θεσσαλονίκης

ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΤΟ ΟΡΓΑΝΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ”

tedk_pita_160111_03_
Την τελευταία της εκδήλωση, αυτήν της κοπής της βασιλόπιτας, πραγματοποίησε, σήμερα, η ΤΕΔΚ Νομού Θεσσαλονίκης. Κι αυτό επειδή, όπως όλες οι ΤΕΔΚ της χώρας –και η ΤΕΔΚ Νομού Θεσσαλονίκης_ με τον «Καλλικράτη» διαλύονται και επανασυντίθενται ως Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων.

Στην ομιλία του ο (τελευταίος και μακροβιότερος) Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Νομού Θεσσαλονίκης, Βασ. Παπαγεωργόπουλος σημείωσε ότι η διοίκηση της ΤΕΔΚ μετά από 12 χρόνια επιτυχούς πορείας παραδίδει έναν οργανισμό εύρωστο οικονομικά, σε ιδιόκτητα γραφεία, με πλήρεις υποδομές και προετοιμασία ώστε να συνδράμει στους δήμους της περιοχής με στόχο μία σύγχρονη Αυτοδιοίκηση στην υπηρεσία του Πολίτη.
Απαρίθμησε κάποια από τα επιτεύγματα της ΤΕΔΚ Νομού Θεσσαλονίκης, όπως:
  • Το πρωτοποριακό πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης των Καποδιστριακών Δήμων.
  • Το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών.
  • Τις μελέτες για την επιδοτούμενη αστική συγκοινωνία.
  • Την ίδρυση του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου Θεσσαλονίκης:
Την εκδήλωση ευλόγησε ο μητροπολίτης Νεαπόλεως- Σταυρουπόλεως  Βαρνάβας, ο οποίος στο χαιρετισμό του παρακάλεσε, «ως πρεσβύτερος αδελφός και ως δεσπότης» τα στελέχη της αυτοδιοίκησης να παραμερίσουν τις όποιες διαφωνίες τους για να εργαστούν αποδοτικότερα για το καλό του τόπου και του λαού, καθώς μέσα στην πολύπλευρη κρίση της Πατρίδας μας «κανείς δεν περισσεύει». Τους διαβεβαίωσε παράλληλα πως «η Εκκλησία θα αποτελεί πάντα για την Αυτοδιοίκηση μία ανοικτή αγκαλιά». «Σε δύσκολες ώρες σαν κι αυτή όχι μόνο τα επιδόματα, μα και τους λαιμούς μας θα κόψουμε», είπε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης.  
Το φλουρί, που αντιστοιχούσε σε έκτακτη επιχορήγηση 10.000 ευρώ, έτυχε στο Δήμο Παύλου Μελά. Με απόφαση του κ. Παπαγεωργόπουλου και με τη σύμφωνη γνώμη του μητροπολίτη Νεαπόλεως- Σταυρουπόλεως τα τρόφιμα που έμειναν από τη δεξίωση στάλθηκαν στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου και τον αρχιμανδρίτη Αθηναγόρα, προκειμένου να διατεθούν στο εκεί συσσίτιο των απόρων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα επίσημα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των εκλογών στο δήμο Θεσσαλονίκης: Τι πήρε ο κάθε σύμβουλος

Ανακοινώθηκαν, από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών για τον κεντρικό δήμο. Δόθηκαν, έτσι, οι ακριβείς ψήφοι που συγκέντρωσαν όλοι οι υποψήφιοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί, με όλες τις παρατάξεις. Αναλυτικά, έχουμε:

Έχουν δήμαρχο σε Πυλαία, Χορτιάτη, Πανόραμα

Από αυτούς που κοιμήθηκαν ήσυχοι και από... νωρίς, χθες βράδυ, ήταν κι ο νέος δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη (όπως λέγεται ο Καλλικρατικός δήμος μετά την ενοποίηση Πυλαίας, Χορτιάτη, Πανοράματος και Εξοχής) Ιγνάτιος Καϊτετζίδης. Δήλωσε ικανοποιημένος (και γιατί να μην είναι, δηλαδή, με ποσοστό στο 56,93%), όπως κι ο δεύτερος, Νίκος Νυφούδης, ο οποίος, αν και... νεοσσός πολιτικά πήρε 27,75% και το γλέντησε με την Χριστίνα και τους φίλους του. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Τίμησαν Πόντιο καθηγητή

Έναν Έλληνα της Διασποράς με μεγάλη προσφορά στην υπόθεση της διατήρησης της ιστορικής μνήμης και σημαντικό αγώνα για την υπόθεση της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού τίμησε χθες ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης. Πρόκειται για τον Δρ τοξικολογίας Βασίλειο Θεοδωρίδη, επίτιμο μέλος του Συλλόγου Ποντίων «Ακρίται» της Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, ο οποίος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη με την οποία διατηρεί στενούς δεσμούς. Ο κ. Ψωμιάδης του απένειμε ένα ασημένιο πρόπλασμα της κεφαλής του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ μετά την τιμητική βράβευση έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σεμνά και ταπεινά, τιμήσαμε σήμερα έναν Έλληνα Πόντιο ομογενή που ζει στις ΗΠΑ, έναν άνθρωπο που αφιέρωσε δεκαετίες από τη ζωή του για το χώρο του ποντιακού ελληνισμού. Τιμήσαμε έναν ακρίτα του ελληνισμού, ένα σεμνό και βαθύτατα αξιοπρεπή άνθρωπο που, μαζί με τη σύζυγό του και τους συνεργάτες του, πάνω απ’ όλα θεώρησε υποχρέωσή του να εργαστεί ώστε να μην ξεχάσουν οι Έλληνες των ΗΠΑ τον Πόντο, τον ελληνισμό, τις αξί