Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι ωραίοι έχουν χρέη…

ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

euro_coins_and_banknotes
Κρυφά χρέη έχουν πολλοί δήμοι της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Μακεδονία. Στο ρεπορτάζ αναφέρεται οτι απερχόμενοι δήμαρχοι φόρτωσαν τους νέους με εκατοντάδες τιμολόγια και τώρα οι τελευταίοι καλούνται να «βουλώσουν τις τρύπες». Δείτε τα στοιχεία της εφημερίδας:

πρ. Δήμος Ευόσμου: Απελπιστική είναι η κατάσταση στον πρώην δήμο Ευόσμου, του οποίου οι τραπεζικές υποχρεώσεις ανέρχονται περίπου στα 8,5 εκατ., ωστόσο από τον πρώτο έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκαν επιπλέον χρέη, που υπερβαίνουν τα 10 εκατ. ευρώ! Αυτά αφορούν προμηθευτές, ασφαλιστικά ταμεία, ακόμη και εργαζόμενους.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των εργαζομένων στη δημοτική επιχείρηση, στους περισσότερους από τους οποίους οφείλονται μισθοί 19 μηνών!

Δήμος Νεάπολης-Συκεών: τα χρέη ίσως ξεπεράσουν ακόμη και τα 13 εκατ., εκ των οποίων τα 4 εκατ. αφορούν δανειακές υποχρεώσεις, ενώ τα υπόλοιπα είναι χρέη προς προμηθευτές, εργολάβους, ασφαλιστικά ταμεία και εργαζόμενους. Σύμφωνα με πληροφορίες τα κρυφά χρέη θα υπερβούν ακόμη και τα 10 εκατ. Ειδικότερα για τον πρώην δήμο Αγίου Παύλου, του οποίου οι δανειακές υποχρεώσεις είναι 1,2 εκατ., το σύνολο των χρεών θα πλησιάσουν, ίσως και να ξεπεράσουν, τα 3 εκατ.

Δήμος Δέλτα: οι δανειακές υποχρεώσεις ανέρχονται σε περίπου 3,9 εκατ. ευρώ. Ωστόσο τα υπόλοιπα χρέη ίσως υπερβούν ακόμη και τα 10 εκατ. 
Δήμος Θεσσαλονίκης: Πέρα από τα 43 εκατ. ευρώ που χρωστά προς τις τράπεζες οφείλει άλλα περίπου 74 εκατ. προς πάσα άλλη κατεύθυνση.
Δήμος Ωραιοκάστρου: Χρωστά, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ελέγχου στα ταμεία των τριών επιμέρους πρώην δήμων (Ωραιοκάστρου, Μυγδονίας, Καλλιθέας) άλλα τουλάχιστον 10 εκατ. Αυτά κατανέμονται σε περίπου 4,5 για τη Μυγδονία (η ΔΕΥΑ οφείλει μόνον σε έναν εργολάβο 3,3 εκατ.), 3,5 για το Ωραιόκαστρο και περίπου 2 εκατ. για την Καλλιθέα. Προ ημερών προμηθευτής του πρώην δήμου Ωραιοκάστρου, στον οποίο οφείλεται 1.130.000 ευρώ, απείλησε με κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του δήμου, αλλά κατόπιν συνεννόησης με το δήμαρχο Δημήτρη Σαραμάντο δέχθηκε να περιμένει για κάποιο χρονικό διάστημα.

Δήμος Παύλου Μελά: Σύμφωνα με τον δήμαρχο, Διαμαντή Παπαδόπουλο, οι δανειακές υποχρεώσεις ανέρχονται σε περίπου 6,2 εκατ. (4,6 της Πολίχνης και 1,6 της Σταυρούπολης), «όμως εκτός από αυτά υπάρχει ένα τεράστιο άνοιγμα στην Πολίχνη, το οποίο υπερβαίνει τα 10 εκατ. ευρώ). Τα χρέη αφορούν οφειλές προς προμηθευτές, εργολάβους, ασφαλιστικά ταμεία αλλά και προς συμβασιούχους εργαζόμενους. Στο δήμο έχουν φτάσει και τα πρώτα κατασχετήρια για ποσά που έως τώρα υπερβαίνουν τα 650.000 ευρώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα επίσημα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των εκλογών στο δήμο Θεσσαλονίκης: Τι πήρε ο κάθε σύμβουλος

Ανακοινώθηκαν, από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών για τον κεντρικό δήμο. Δόθηκαν, έτσι, οι ακριβείς ψήφοι που συγκέντρωσαν όλοι οι υποψήφιοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί, με όλες τις παρατάξεις. Αναλυτικά, έχουμε:

Έχουν δήμαρχο σε Πυλαία, Χορτιάτη, Πανόραμα

Από αυτούς που κοιμήθηκαν ήσυχοι και από... νωρίς, χθες βράδυ, ήταν κι ο νέος δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη (όπως λέγεται ο Καλλικρατικός δήμος μετά την ενοποίηση Πυλαίας, Χορτιάτη, Πανοράματος και Εξοχής) Ιγνάτιος Καϊτετζίδης. Δήλωσε ικανοποιημένος (και γιατί να μην είναι, δηλαδή, με ποσοστό στο 56,93%), όπως κι ο δεύτερος, Νίκος Νυφούδης, ο οποίος, αν και... νεοσσός πολιτικά πήρε 27,75% και το γλέντησε με την Χριστίνα και τους φίλους του. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Μπουτάρης: Δεν είπα να μετονομαστεί η Αγίου Δημητρίου σε Κεμάλ Ατατούρκ αλλά η... Αγίου Παύλου!

Καθίστε, γιατί θα τρελαθώ. Διαβάζω στην ανακοίνωση της "Πρωτοβουλίας" του Γιάννη Μπουτάρη: "O υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ουδέποτε πρότεινε την μετονομασία του οδού Αγίου Δημητρίου σε οδό Κεμάλ Ατατούρκ". Και μερικές γραμμές (και μετά την παράθεση μερικών ιστορικών γεγονότων) πιο κάτω, ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΖΩ στην ΙΔΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ίδιας παράταξης του ίδιου υποψηφίου: "Ο κ. Μπουτάρης, το 1997, με αφορμή την επίσκεψη Τούρκων επιχειρηματιών στη Θεσσαλονίκη και αφού είχε προηγουμένως δοθεί το όνομα του Γεωργίου Σεφέρη σε οδό της γενέτειρας πόλης του στα Βουρλά της επαρχίας Σμύρνης, πρότεινε