Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

"Βούλιαξε" από κόσμο το Christmas Magic City της ΔΕΘ

Ξεπέρασαν τα 20.000 άτομα οι επισκέπτες του Christmas Magic City Thessaloniki το Σαββατοκύριακο 4-5/12/10, ενώ την ίδια στιγμή μεγάλη επιτυχία με αθρόα συμμετοχή χιλιάδων μαθητών γνωρίζει το θεατρικό παραμύθι «Ο Μάγος των Χριστουγέννων», που παίζεται καθημερινά στην αίθουσα Corona.

Στους εξωτερικούς χώρους, για όσους με «σύμμαχο» τον ήλιο αψηφούν τη μικρή πτώση θερμοκρασίας, αλλά και στους εσωτερικούς, με το παγοδρόμιο, το Fun Park και τα Δημιουργικά Εργαστήρια να πρωταγωνιστούν, μεγάλοι και παιδιά διασκεδάζουν και παίρνουν μέρος στις γιορτινές δραστηριότητες, υπό τους ήχους χριστουγεννιάτικης μουσικής.
Το Ωδείο "Μελωδία" της Καλαμαριάς παρουσίασε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο πρόγραμμα με ελληνικά και ξένα χριστουγεννιάτικα και άλλα αγαπημένα τραγούδια, η Χορωδία της Ελληνογαλλικής Σχολής Καλαμαρί και στη συνέχεια η Μικτή Χορωδία του Δήμου Πυλαίας τραγούδησαν κάλαντα και γιορτινές μελωδίες.
Παράλληλα το πρόγραμμά τους παρουσίασαν η Χορωδία του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Μενεμένης και το Χορευτικό Τμήμα του Δήμου Πυλαίας με Παραδοσιακούς Χορούς.
Ακόμη ο Άγιος Βασίλης, παρέα με ξωτικά – πειραχτήρια, έβαλαν τη δική τους πινελιά στο εορταστικό κλίμα του Christmas Magic City Thessaloniki.
Το βράδυ της Κυριακής 5/12 πραγματοποιήθηκε και η πρώτη κλήρωση που προσφέρει ο ηλεκτρονικός ταξιδιωτικός οδηγός "Hotels on Demand". Ο τυχερός λαχνός με αριθμό 225 (με αναπληρωματικό το λαχνό με αριθμό 39) κέρδισε ένα διήμερο στον ξενώνα Λιμναίο στην Κερκίνη και μια βαρκάδα στη μαγευτική λίμνη.

Κληρώσεις αντίστοιχων διήμερων εκδρομών θα πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή, με λαχνούς συμμετοχής, που διανέμονται στα εκδοτήρια εισιτηρίων του Christmas Magic City Thessaloniki.
Συνολικά από το Christmas Magic City Thessaloniki έχουν περάσει πάνω από 12.000 παιδιά για να επισκεφτούν τις εγκαταστάσεις του και πάνω από 5.000 απασχολήθηκαν στα Δημιουργικά Εργαστήρια.
Ακόμη «sold-out» είναι το θεατρικό παραμύθι «Ο Μάγος των Χριστουγέννων», καθώς 8.500 μαθητές έχει προγραμματιστεί να παρακολουθήσουν τη σχετική παράσταση μέχρι τη λήξη της φετινής σχολικής περιόδου και την έναρξη των διακοπών των Χριστουγέννων.
Συγγραφέας του θεατρικού παραμυθιού, "Ο Μάγος των Χριστουγέννων", που προετοίμασε το Θέατρο Σοφούλη ειδικά για το Christmas Magic City Thessaloniki, είναι η ηθοποιός κα. Σίσσυ Αλατά.

Το Christmas Magic City Thessaloniki απαρτίζεται από τέσσερις άξονες: το Christmas Magic Show, με χορωδίες και καλλιτεχνικά δρώμενα, το Christmas Magic Market, με 40 παραμυθένια, στολισμένα σπιτάκια γεμάτα χριστουγεννιάτικες λιχουδιές και αναμνηστικά, το Christmas Magic Kinderland, με εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης, και το Christmas Magic Funpark, με δύο παγοδρόμια, δύο καρουζέλ, πίστα skateboard και χριστουγεννιάτικο τρενάκι.

Δωρεάν λεωφορεία από και προς το Χριστουγεννιάτικο Πάρκο
Με πρωτοβουλία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης μέχρι την Κυριακή 2 Ιανουαρίου, όσοι θα επισκέπτονται το Christmas Magic City Thessaloniki, έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν δωρεάν προς το Ιστορικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, με καθημερινά δρομολόγια από τις 11 το πρωί ως τις 7.30 το βράδυ, με αφετηρία την εμπορική πύλη εντός του Εκθεσιακού Κέντρου (Εγνατία Οδός) και κατάληξη την συμβολή των οδών Ερμού- Κομνηνών και αντίστροφα.

Ώρες δρομολογίων:

ChristmasMagicCity- Κέντρο. Επιβίβαση στην Εμπορική Πύλη του Εκθεσιακού Κέντρου (εντός της Έκθεσης)
11:00, 12:00, 13:00, 14:00, 15:00, 16:00, 17:00, 18:00, 19:00

Κέντρο- Christmas Magic City. Επιβίβαση στην οδό Ερμού (Κομνηνών).
11:30, 12:30, 13:30, 14:30, 15:30, 16:30, 17:30, 18:30, 19:30

Ώρες/ ημέρες λειτουργίας του Christmas Magic City και εισιτήρια:
Καθημερινές: 17:00-22:00. Σαββατοκύριακο & ημέρες εορτών: 10:00-22:00.
Τιμή εισιτήριου: 3€/άτομο. 2,50€/άτομο για ομάδες από τέσσερα άτομα και άνω. Εισιτήρια διαρκείας με 15€/άτομο με δώρο μια βόλτα στο παγοδρόμιο.
Χορηγοί επικοινωνίας
Αγγελιοφόρος, Close Up, Sunday, Μακεδονία, Θεσσαλονίκη, Επιλογές, Live, About Θεσσαλονίκη
Ράδιο Θεσσαλονίκη, Ερωτικός, Star FM, Heart FM, Aris FM, ET3, ΡάδιοΔΕΘ

Πληροφορίες: http://www.cmct.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα επίσημα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των εκλογών στο δήμο Θεσσαλονίκης: Τι πήρε ο κάθε σύμβουλος

Ανακοινώθηκαν, από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών για τον κεντρικό δήμο. Δόθηκαν, έτσι, οι ακριβείς ψήφοι που συγκέντρωσαν όλοι οι υποψήφιοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί, με όλες τις παρατάξεις. Αναλυτικά, έχουμε:

Τίμησαν Πόντιο καθηγητή

Έναν Έλληνα της Διασποράς με μεγάλη προσφορά στην υπόθεση της διατήρησης της ιστορικής μνήμης και σημαντικό αγώνα για την υπόθεση της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού τίμησε χθες ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης. Πρόκειται για τον Δρ τοξικολογίας Βασίλειο Θεοδωρίδη, επίτιμο μέλος του Συλλόγου Ποντίων «Ακρίται» της Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, ο οποίος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη με την οποία διατηρεί στενούς δεσμούς. Ο κ. Ψωμιάδης του απένειμε ένα ασημένιο πρόπλασμα της κεφαλής του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ μετά την τιμητική βράβευση έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σεμνά και ταπεινά, τιμήσαμε σήμερα έναν Έλληνα Πόντιο ομογενή που ζει στις ΗΠΑ, έναν άνθρωπο που αφιέρωσε δεκαετίες από τη ζωή του για το χώρο του ποντιακού ελληνισμού. Τιμήσαμε έναν ακρίτα του ελληνισμού, ένα σεμνό και βαθύτατα αξιοπρεπή άνθρωπο που, μαζί με τη σύζυγό του και τους συνεργάτες του, πάνω απ’ όλα θεώρησε υποχρέωσή του να εργαστεί ώστε να μην ξεχάσουν οι Έλληνες των ΗΠΑ τον Πόντο, τον ελληνισμό, τις αξί

Έχουν δήμαρχο σε Πυλαία, Χορτιάτη, Πανόραμα

Από αυτούς που κοιμήθηκαν ήσυχοι και από... νωρίς, χθες βράδυ, ήταν κι ο νέος δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη (όπως λέγεται ο Καλλικρατικός δήμος μετά την ενοποίηση Πυλαίας, Χορτιάτη, Πανοράματος και Εξοχής) Ιγνάτιος Καϊτετζίδης. Δήλωσε ικανοποιημένος (και γιατί να μην είναι, δηλαδή, με ποσοστό στο 56,93%), όπως κι ο δεύτερος, Νίκος Νυφούδης, ο οποίος, αν και... νεοσσός πολιτικά πήρε 27,75% και το γλέντησε με την Χριστίνα και τους φίλους του. Αναλυτικά τα αποτελέσματα: