Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ανακοινώνει τις προθέσεις του ο Κώστας Γκιουλέκας

Τις προθέσεις του, για τη στάση που θα κρατήσει από εδώ και στο εξής, πρόκειται να ανακοινώσει ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη» Κώστας Γκιουλέκας. Γι αυτό και οργανώνει Συνέντευξη Τύπου, την Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 11.00 το πρωί, σε ένα οικείο, σε αυτόν, περιβάλλον, που το θεωρεί δεύτερο σπίτι του: Στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (Στρατηγού Καλλάρη 5), καθώς, πριν ασχοληθεί με τα κοινά, ήταν επί χρόνια δημοσιογράφος σε διάφορα ΜΜΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Γκιουλέκας αναμένεται να ανακοινώσει πως, παρά την ήττα στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που τον περιορίζει στα έδρανα της αντιπολίτευσης, θα παραμείνει στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης και θα δουλέψει, με την ομάδα του, για το καλό της πόλης.
Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν θα αναφερθεί, ο ίδιος, στα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, για τα αίτια της ήττας της "Ομάδας Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη", στις εκλογές του Νοεμβρίου. Το σίγουρο, όμως, είναι, ότι μία από τις ερωτήσεις που θα του γίνουν -αν όχι... περισσότερες- θα έχει αυτό το περιεχόμενο.
Σήμερα, ο κ. Γκιουλέκας κατέληξε στην απόφαση να μην καταθέσει ένσταση στο εκλογοδικείο κατά του αποτελέσματος των δημοτικών εκλογών. Δέχεται το τελικό αποτέλεσμα που ανακοίνωσε το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το οποίο ο Γιάννης Μπουτάρης κέρδισε με διαφορά 369 ψήφων, δηλαδή κατά 40 περισσότερες απο το αποτέλεσμα που είχε ανακοινώσει το Υπουργείο Εσωτερικών. Κι αυτό επειδή επιλογή του είναι να μην προκαλεί ούτε ο ίδιος, ούτε κάποιος από την "Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη" πολιτικές εντάσεις.
Είναι σίγουρο πως, στη συνέντευξη τύπου της ερχόμενης Τρίτης, θα δώσει ιδιαίτερο βάρος σε αυτήν του την απόφαση, αλλά και στα στοιχεία που προέκυψαν από την επανακαταμέτρηση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα επίσημα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των εκλογών στο δήμο Θεσσαλονίκης: Τι πήρε ο κάθε σύμβουλος

Ανακοινώθηκαν, από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών για τον κεντρικό δήμο. Δόθηκαν, έτσι, οι ακριβείς ψήφοι που συγκέντρωσαν όλοι οι υποψήφιοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί, με όλες τις παρατάξεις. Αναλυτικά, έχουμε:

Έχουν δήμαρχο σε Πυλαία, Χορτιάτη, Πανόραμα

Από αυτούς που κοιμήθηκαν ήσυχοι και από... νωρίς, χθες βράδυ, ήταν κι ο νέος δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη (όπως λέγεται ο Καλλικρατικός δήμος μετά την ενοποίηση Πυλαίας, Χορτιάτη, Πανοράματος και Εξοχής) Ιγνάτιος Καϊτετζίδης. Δήλωσε ικανοποιημένος (και γιατί να μην είναι, δηλαδή, με ποσοστό στο 56,93%), όπως κι ο δεύτερος, Νίκος Νυφούδης, ο οποίος, αν και... νεοσσός πολιτικά πήρε 27,75% και το γλέντησε με την Χριστίνα και τους φίλους του. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Τίμησαν Πόντιο καθηγητή

Έναν Έλληνα της Διασποράς με μεγάλη προσφορά στην υπόθεση της διατήρησης της ιστορικής μνήμης και σημαντικό αγώνα για την υπόθεση της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού τίμησε χθες ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης. Πρόκειται για τον Δρ τοξικολογίας Βασίλειο Θεοδωρίδη, επίτιμο μέλος του Συλλόγου Ποντίων «Ακρίται» της Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, ο οποίος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη με την οποία διατηρεί στενούς δεσμούς. Ο κ. Ψωμιάδης του απένειμε ένα ασημένιο πρόπλασμα της κεφαλής του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ μετά την τιμητική βράβευση έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σεμνά και ταπεινά, τιμήσαμε σήμερα έναν Έλληνα Πόντιο ομογενή που ζει στις ΗΠΑ, έναν άνθρωπο που αφιέρωσε δεκαετίες από τη ζωή του για το χώρο του ποντιακού ελληνισμού. Τιμήσαμε έναν ακρίτα του ελληνισμού, ένα σεμνό και βαθύτατα αξιοπρεπή άνθρωπο που, μαζί με τη σύζυγό του και τους συνεργάτες του, πάνω απ’ όλα θεώρησε υποχρέωσή του να εργαστεί ώστε να μην ξεχάσουν οι Έλληνες των ΗΠΑ τον Πόντο, τον ελληνισμό, τις αξί