Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εκτός αντιδημαρχιών το "βαθύ" ΠΑΣΟΚ

Άρχισαν οι κόντρες στα ενδότερα της δημοτικής παράταξης του Γιάννη Μπουτάρη, «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη». Η επιλογή του να μην τοποθετήσει κάποιον από το... ¨βαθύ ΠΑΣΟΚ" στις αντιδημαρχίες τουλάχιστον ξένισε και ξεσήκωσε αντιδράσεις. Πιο σημαντική αυτή του γραμματέα Κ. Μακεδονίας του ΠΑΣΟΚ και δημοτικού συμβούλου (εκλέχτηκε τρίτος στη σειρά με την παράταξη Μπουτάρη) Γιώργου Γεράκη.

Ο κ. Γεράκης, με ανακοίνωσή του, τονίζει πως το ΠΑΣΟΚ και προεκλογικά και μετεκλογικά δε διεκδίκησε θέσεις και αξιώματα. «Δε βάλαμε στο τραπέζι τέτοιους όρους και προϋποθέσεις» τονίζει ο κ. Γεράκης, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι «το μόνο που διεκδικήσαμε ήταν η αξιοκρατία και η ισοπολιτεία όπως και η ώσμωση των συνιστωσών της Πρωτοβουλίας».
Ο κ. Γεράκης αναφέρει πως από την πρώτη στιγμή επισήμαναν «την ανάγκη της ισοπολιτείας μέσα στο συνδυασμό», καθώς, όπως υπογραμμίζει, «κανένα σύστημα στη σημερινή εποχή δεν μπορεί να επιτύχει αν δεν λειτουργήσει δημοκρατικά και ανοιχτά».
Έτσι ασκεί κριτική στον νεοεκλεγέντα δήμαρχο για τους στενούς του συνεργάτες, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν αναγνωρίζει τη λεγόμενη τρόικα (Μπουτάρης, Αβραμόπουλος, Κουράκης), ως καθοδηγητικό όργανο.
«Η ύπαρξη τρόικας (που σημειωτέον είναι ένας ατυχής όρος, που όλους μας προκαλεί δυσάρεστα συναισθήματα) μπορεί μόνο να σταθεί σαν συναισθηματική σχέση, αλλά με κανέναν τρόπο σαν καθοδηγητικό όργανο που σχεδιάζει τα πάντα και παίρνει τις αποφάσεις που οι άλλοι πρέπει να εκτελούν» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ο κ. Γεράκης στη γραπτή του δήλωση συγχαίρει τους νέους αντιδημάρχους και τους εύχεται καλή επιτυχία στο έργο τους. «Εμείς θα σταθούμε δίπλα τους σε κάθε ενέργεια ή δραστηριότητα που θα είναι για το καλό της πόλης, που θα δίνει πνοή στη Θεσσαλονίκη» καταλήγει.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα επίσημα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των εκλογών στο δήμο Θεσσαλονίκης: Τι πήρε ο κάθε σύμβουλος

Ανακοινώθηκαν, από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών για τον κεντρικό δήμο. Δόθηκαν, έτσι, οι ακριβείς ψήφοι που συγκέντρωσαν όλοι οι υποψήφιοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί, με όλες τις παρατάξεις. Αναλυτικά, έχουμε:

Έχουν δήμαρχο σε Πυλαία, Χορτιάτη, Πανόραμα

Από αυτούς που κοιμήθηκαν ήσυχοι και από... νωρίς, χθες βράδυ, ήταν κι ο νέος δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη (όπως λέγεται ο Καλλικρατικός δήμος μετά την ενοποίηση Πυλαίας, Χορτιάτη, Πανοράματος και Εξοχής) Ιγνάτιος Καϊτετζίδης. Δήλωσε ικανοποιημένος (και γιατί να μην είναι, δηλαδή, με ποσοστό στο 56,93%), όπως κι ο δεύτερος, Νίκος Νυφούδης, ο οποίος, αν και... νεοσσός πολιτικά πήρε 27,75% και το γλέντησε με την Χριστίνα και τους φίλους του. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Τίμησαν Πόντιο καθηγητή

Έναν Έλληνα της Διασποράς με μεγάλη προσφορά στην υπόθεση της διατήρησης της ιστορικής μνήμης και σημαντικό αγώνα για την υπόθεση της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού τίμησε χθες ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης. Πρόκειται για τον Δρ τοξικολογίας Βασίλειο Θεοδωρίδη, επίτιμο μέλος του Συλλόγου Ποντίων «Ακρίται» της Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, ο οποίος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη με την οποία διατηρεί στενούς δεσμούς. Ο κ. Ψωμιάδης του απένειμε ένα ασημένιο πρόπλασμα της κεφαλής του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ μετά την τιμητική βράβευση έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σεμνά και ταπεινά, τιμήσαμε σήμερα έναν Έλληνα Πόντιο ομογενή που ζει στις ΗΠΑ, έναν άνθρωπο που αφιέρωσε δεκαετίες από τη ζωή του για το χώρο του ποντιακού ελληνισμού. Τιμήσαμε έναν ακρίτα του ελληνισμού, ένα σεμνό και βαθύτατα αξιοπρεπή άνθρωπο που, μαζί με τη σύζυγό του και τους συνεργάτες του, πάνω απ’ όλα θεώρησε υποχρέωσή του να εργαστεί ώστε να μην ξεχάσουν οι Έλληνες των ΗΠΑ τον Πόντο, τον ελληνισμό, τις αξί