Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αντίδραση Τσουρέκα στο δημοσίευμα για την υπεξαίρεση του δήμου

Ανακοίνωση, με την οποία υποστηρίζει ότι δεν έχει σχέση με την υπεξαίρεση στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης, εξέδωσε ο πρώην αντιδήμαρχος Απ. Τσουρέκας. Αντιδρά ειδικά στο δημοσίευμα του "Αγγελιοφόρου", χωρίς να κατονομάζει ούτε σε μία στιγμή το μέσον, μιλώντας αόριστα για "δημοσιεύματα"ν στα οποία "γίνεται κατ’ επιλογήν αποσπασματική αναφορά του πορίσματος που συνέταξε η Οικονομική Επιθεωρήτρια Θεσσαλονίκης κα. Τσεμπερά (και διέρρευσε παρανόμως)" και στα οποία
"μεταδίδεται η είδηση ότι το ως άνω πόρισμα επιρρίπτει σοβαρές ποινικές ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα, υποδεικνύοντας σαφώς τους «αντιδημάρχους»", στους οποίους συγκαταλέγεται και ο ίδιος.
Πάντα χωρίς να αναφέρει την εφημερίδα, ο κ. Τσουρέκας υποστηρίζει ότι "οι δημοσιογραφικές νύξεις και αναφορές, που γίνονται κυρίως για λόγους δημοσιογραφικού εντυπωσιασμού, προσβάλλουν βαθύτατα την τιμή και υπόληψή" του και δημιουργούν εκ προοιμίου σε βάρος του "άδικες και μη πραγματικές εντυπώσεις, που υποσκάπτουν τη κοινωνική και επαγγελματική μου εικόνα στην πόλη, μάλιστα προ της περαιτέρω διερεύνησης της ως άνω υποθέσεως από την δικαιοσύνη".
Ο κ. Τσουρέκας χαρακτηρίζει έωλα τα όσα αναφέρονται, ότι όταν υπηρετούσε ως αντιδήμαρχος Οικονομικών το 2002 και το 2003 δεν του αναφέρθηκε ποτέ από τη Ταμειακή Υπηρεσία ή άλλη οικονομική υπηρεσία του Δήμου Θεσσαλονίκης οποιαδήποτε έλλειψη δικαιολογητικών, "που να δικαιολογούσαν πιθανότητα ατασθαλίας ή έστω ανησυχίας". Τονίζει πως δεν υπήρξε έγγραφο από τις ΔΟΥ ή κάποιο Ασφαλιστικό Ταμείο, ούτε προέκυψε το οτιδήποτε από τους ελέγχους των κρατικών ελεγκτικών οργάνων, αλλά αντίθετα, ο Δήμος Θεσσαλονίκης "ελάμβανε κάθε μήνα φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, επισήμως δηλαδή τα Ασφαλιστικά Ταμεία και η Θ΄ ΔΟΥ διαβεβαίωναν τον Δήμο Θεσσαλονίκης ότι είναι απολύτως συνεπής προς τις υποχρεώσεις του".
Για την εντολή που φέρει την υπογραφή του με την οποία δεν πληρώθηκαν εισφορές στα ταμεία υποστηρίζει ότι έγινε σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή για να εξοικονομηθούν χρήματα και να καταβληθούν οι μισθοί των δημοτικών υπαλλήλων και, στη συνέχεια, τα ποσά αποδόθηκαν κανονικά και οι αποδείξεις είσπραξης υπάρχουν στη δικογραφία.
Για τη διαδικασία πληρωμών υπενθυμίζει ότι αυτή έγκειται στη Διεύθυνση Ταμειακής Υπηρεσίας και "δεν ελέγχεται ούτε οφείλεται να ελέγχεται από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών, ο οποίος έχει διαδικαστικές και μόνο αρμοδιότητες. Ούτε ασφαλώς μπορούσα και δεν ήταν στην αρμοδιότητά μου να ελέγχω και αντιπαραβάλλω το κάθε παραστατικό, απόδειξη, ένταλμα ή διπλότυπο είσπραξης, που κατετίθετο στον Δήμο".
Ο κ. Τσουρέκας καταλήγει διατυπώνοντας στην εμπιστοσύνη του στη Δικαιοσύνη. Μάλιστα συστήνει "η διατύπωση των όποιων συμπερασμάτων θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική, ώστε να μην εκθέτει και καταδικάζει ακρίτως τους «αντιδημάρχους» μεταξύ των οποίων και εμένα εκ προοιμίου, παρουσιάζοντάς με ως «συνένοχο» με το βασικό κατηγορούμενο".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα επίσημα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των εκλογών στο δήμο Θεσσαλονίκης: Τι πήρε ο κάθε σύμβουλος

Ανακοινώθηκαν, από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών για τον κεντρικό δήμο. Δόθηκαν, έτσι, οι ακριβείς ψήφοι που συγκέντρωσαν όλοι οι υποψήφιοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί, με όλες τις παρατάξεις. Αναλυτικά, έχουμε:

Έχουν δήμαρχο σε Πυλαία, Χορτιάτη, Πανόραμα

Από αυτούς που κοιμήθηκαν ήσυχοι και από... νωρίς, χθες βράδυ, ήταν κι ο νέος δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη (όπως λέγεται ο Καλλικρατικός δήμος μετά την ενοποίηση Πυλαίας, Χορτιάτη, Πανοράματος και Εξοχής) Ιγνάτιος Καϊτετζίδης. Δήλωσε ικανοποιημένος (και γιατί να μην είναι, δηλαδή, με ποσοστό στο 56,93%), όπως κι ο δεύτερος, Νίκος Νυφούδης, ο οποίος, αν και... νεοσσός πολιτικά πήρε 27,75% και το γλέντησε με την Χριστίνα και τους φίλους του. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Τίμησαν Πόντιο καθηγητή

Έναν Έλληνα της Διασποράς με μεγάλη προσφορά στην υπόθεση της διατήρησης της ιστορικής μνήμης και σημαντικό αγώνα για την υπόθεση της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού τίμησε χθες ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης. Πρόκειται για τον Δρ τοξικολογίας Βασίλειο Θεοδωρίδη, επίτιμο μέλος του Συλλόγου Ποντίων «Ακρίται» της Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, ο οποίος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη με την οποία διατηρεί στενούς δεσμούς. Ο κ. Ψωμιάδης του απένειμε ένα ασημένιο πρόπλασμα της κεφαλής του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ μετά την τιμητική βράβευση έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σεμνά και ταπεινά, τιμήσαμε σήμερα έναν Έλληνα Πόντιο ομογενή που ζει στις ΗΠΑ, έναν άνθρωπο που αφιέρωσε δεκαετίες από τη ζωή του για το χώρο του ποντιακού ελληνισμού. Τιμήσαμε έναν ακρίτα του ελληνισμού, ένα σεμνό και βαθύτατα αξιοπρεπή άνθρωπο που, μαζί με τη σύζυγό του και τους συνεργάτες του, πάνω απ’ όλα θεώρησε υποχρέωσή του να εργαστεί ώστε να μην ξεχάσουν οι Έλληνες των ΗΠΑ τον Πόντο, τον ελληνισμό, τις αξί