Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σύσκεψη στη νομαρχία για τα προβλήματα από τη χιονόπτωση

«Για μία ακόμη χρονιά, ήμασταν έτοιμοι. Δεν εφησυχάζουμε. Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχίας μας λειτούργησε άμεσα και αποτελεσματικά και έβγαλε στους δρόμους όλα τα διαθέσιμα μηχανήματα, επιχειρώντας από τις 2 τα ξημερώματα αποχιονισμούς σε όλο το ορεινό επαρχιακό δίκτυο του νομού, σε κάθε σημείο όπου προέκυψαν προβλήματα», τόνισε ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, χαιρετίζοντας τη χθεσινή σύσκεψη του Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου (ΣΝΟ) για τη χειμερινή περίοδο, που
πραγματοποιήθηκε στις 10 το πρωί, στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.
Παρόντες στη σύσκεψη ήταν, μεταξύ άλλων, ο διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Κ. Κοκολάκης, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νομού Θεσσαλονίκης Δημήτριος Ζάχος, ο δήμαρχος Αξιού Νικόλαος Γιουτίκας και εκπρόσωποι Δήμων του νομού Θεσσαλονίκης (Βόλβης, Θέρμης, Θερμαϊκού, Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Πολίχνης), εκπρόσωποι της Αστυνομίας, της Τροχαίας, της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, του Λιμεναρχείου, της Δημοτικής Αστυνομίας, της Εγνατίας Οδού, της ΕΥΑΘ, του ΟΑΣΘ, της ΔΕΗ, των Δασαρχείων Θεσσαλονίκης, Λαγκαδά και Σταυρού και εθελοντικών ομάδων (Αερολέσχη Θεσσαλονίκης, Έλληνες Διασώστες, Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Μίκρας) κ.ά..
Ο νομάρχης εξήρε την ετοιμότητα του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, ενώ έκανε ξεχωριστή αναφορά στην ανάγκη σωστού συντονισμού, συνεργασίας και επικοινωνίας μεταξύ των δημάρχων, ιδιαίτερα σε δήμους που έχουν πληγεί στο παρελθόν από τις θεομηνίες. «Όλοι μας τα τηλέφωνα ανοικτά. Οι δήμαρχοι καλούνται να λειτουργήσουν προληπτικά και κατασταλτικά, ανάλογα με τις ανάγκες, διότι αυτοί είναι που πρώτοι αντιλαμβάνονται και πρώτοι υφίστανται τις συνέπειες από έκτακτες καταστάσεις. Ιδιαίτερα τη χρονική αυτή περίοδο, που είναι σε εξέλιξη η μετάβαση στη νέα διοικητική δομή του Καλλικράτη, πρέπει όλοι οι δήμαρχοι, απερχόμενοι και νέοι, να συνεργαστούν», είπε ο κ. Ψωμιάδης.
Ο νομάρχης έκανε λόγο για την ανάγκη άμεσης προσαρμογής των νέων αιρετών στα δεδομένα της εφαρμογής του «Καλλικράτη». «Η διοίκηση έχει συνέχεια, δεν σταματά στις 31/12, δεν πρέπει να αφήσουμε τους μηχανισμούς των δήμων να καταρρεύσουν. Θα έχουμε ολέθριες συνέπειες», είπε ο κ. Ψωμιάδης. «Δεν εφησυχάζουμε. Απόλυτη προτεραιότητα πρέπει να δώσουμε στην αυξημένη ετοιμότητα και στην άμεση ενεργοποίηση των μηχανισμών που διαθέτουμε», κατέληξε ο κ. Ψωμιάδης.
Ο Διοικητής Περιφερειακής Διοίκησης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κεντρικής Μακεδονίας υποστράτηγος Βασίλειος Τουλίκας ευχαρίστησε όλους τους φορείς και τους εθελοντές για την καλή συνεργασία κατά τη θερινή περίοδο. Αναφερόμενος στη σημερινή χιονόπτωση, τόνισε ότι όλες οι υπηρεσίες βρίσκονται σε επιφυλακή και όλα τα οχήματα της Πυροσβεστικής έχουν αναπτυχθεί σε σημεία που έχουν προβλήματα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κακοκαιρία. Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νομού Θεσσαλονίκης ταξίαρχος Δημήτριος Ζάχος έκανε τον απολογισμό της φετινής αντιπυρικής περιόδου, σημειώνοντας ότι «με σύμμαχο τον καιρό, το καλοκαίρι του 2010 ήταν η καλύτερη χρονιά της δεκαετίας, αφού σημειώθηκαν συγκριτικά οι λιγότερες πυρκαγιές
Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης δέχεται κλήσεις πολιτών για ενημέρωση και βοήθεια στα τηλέφωνα 2313 319855, 2313 319734 και 2310 428021.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα επίσημα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των εκλογών στο δήμο Θεσσαλονίκης: Τι πήρε ο κάθε σύμβουλος

Ανακοινώθηκαν, από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών για τον κεντρικό δήμο. Δόθηκαν, έτσι, οι ακριβείς ψήφοι που συγκέντρωσαν όλοι οι υποψήφιοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί, με όλες τις παρατάξεις. Αναλυτικά, έχουμε:

Έχουν δήμαρχο σε Πυλαία, Χορτιάτη, Πανόραμα

Από αυτούς που κοιμήθηκαν ήσυχοι και από... νωρίς, χθες βράδυ, ήταν κι ο νέος δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη (όπως λέγεται ο Καλλικρατικός δήμος μετά την ενοποίηση Πυλαίας, Χορτιάτη, Πανοράματος και Εξοχής) Ιγνάτιος Καϊτετζίδης. Δήλωσε ικανοποιημένος (και γιατί να μην είναι, δηλαδή, με ποσοστό στο 56,93%), όπως κι ο δεύτερος, Νίκος Νυφούδης, ο οποίος, αν και... νεοσσός πολιτικά πήρε 27,75% και το γλέντησε με την Χριστίνα και τους φίλους του. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Τίμησαν Πόντιο καθηγητή

Έναν Έλληνα της Διασποράς με μεγάλη προσφορά στην υπόθεση της διατήρησης της ιστορικής μνήμης και σημαντικό αγώνα για την υπόθεση της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού τίμησε χθες ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης. Πρόκειται για τον Δρ τοξικολογίας Βασίλειο Θεοδωρίδη, επίτιμο μέλος του Συλλόγου Ποντίων «Ακρίται» της Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, ο οποίος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη με την οποία διατηρεί στενούς δεσμούς. Ο κ. Ψωμιάδης του απένειμε ένα ασημένιο πρόπλασμα της κεφαλής του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ μετά την τιμητική βράβευση έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σεμνά και ταπεινά, τιμήσαμε σήμερα έναν Έλληνα Πόντιο ομογενή που ζει στις ΗΠΑ, έναν άνθρωπο που αφιέρωσε δεκαετίες από τη ζωή του για το χώρο του ποντιακού ελληνισμού. Τιμήσαμε έναν ακρίτα του ελληνισμού, ένα σεμνό και βαθύτατα αξιοπρεπή άνθρωπο που, μαζί με τη σύζυγό του και τους συνεργάτες του, πάνω απ’ όλα θεώρησε υποχρέωσή του να εργαστεί ώστε να μην ξεχάσουν οι Έλληνες των ΗΠΑ τον Πόντο, τον ελληνισμό, τις αξί