Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γκιουλέκας: Ξέρω ποιοι με πολέμησαν

ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΣΚΙΩΔΗ... ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

«Ξέρουμε ποιοι ήταν μαζί μας και ποιοι ήταν απέναντί μας. Δεν έχει σημασία να αναφερθούμε σε αυτό τώρα». Με αυτά τα λόγια, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία και βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κώστας Γκιουλέκας, κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου, έδειξε πως γνωρίζει τι συνέβη κατά την τελευταία εβδομάδα πριν το β γύρο των εκλογών, αλλά είναι αποφασισμένος, όπως επανέλαβε, να μη διχάσει τον κόσμο. Για τον ίδιο λόγο δεν ...
κατέθεσε ένσταση κατά του αποτελέσματος των εκλογών.
«Ήμουν υποχρεωμένος να προχωρήσω σε επανακαταμέτρηση γιατί το αποτέλεσμα ήταν οριακό. Η επανακαταμέτρηση έδωσε στοιχεία που θα στήριζαν μια ένσταση όμως είναι πολιτική απόφαση να μη διχάσουμε την πόλη», τόνισε χαρακτηριστικά.
Όσο για τις ευθύνες της εκλογικής ήττας, τις ανέλαβε προσωπικά: «Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη ως επικεφαλής για όσα λάθη μπορεί να έγιναν και είναι ανθρώπινα. Τα περισσότερα απ’ όσα έχουν γραφτεί για τα αίτια της ήττα ισχύουν και αυτά είναι: το βαρύ πολιτικό κλίμα, η κόπωση από την 25ετη διοίκηση του Δήμου ενώ η κατάσταση επιβαρύνθηκε από το θέμα της υπεξαίρεσης», τόνισε.
Ειδικά για το θέμα της υπεξαίρεσης, κάλεσε τον Γιάννη Μπουτάρη να αναλάβει όλες τις σχετικές πρωτοβουλίες ώστε να ξεκαθαρίσει πλήρως η υπόθεση, «κι εμείς θα είμαστε στο πλευρό του», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
Όσο για το τι θα κάνει από δω και στο εξής, ο κ. Γκιουλέκας επέμεινε πως θα παραμείνει στα έδρανα της αντιπολίτευσης, στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης κι ότι θα οργανώσει σκιώδη κυβέρνηση για να ελέγχει βήμα-βήμα τη διοίκηση Μπουτάρη.
«Θα παρακολουθούμε στενά κάθε βήμα της διοίκησης. Η δική μας πολιτική από τη θέση της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο δεν πρόκειται να είναι μια μίζερη πολιτική. Θα είναι μια εποικοδομητική αντιπολίτευση. Ο Γιάννης Μπουτάρης θα μας βρει στο πλευρό του σε προτάσεις που ωφελούν τη Θεσσαλονίκη, όπως θα μας βρει απέναντί του όταν θα έχει προτάσεις, οι οποίες, κατά την άποψή μας, βλάπτουν τη Θεσσαλονίκη» τόνισε. Και σημείωσε ότι δε θα ανεχθεί καμία δίωξη και κανένα ρεβανσισμό που θα πλήξει εργαζόμενους στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Κάλεσε δε όλους τους Θεσσαλονικείς να απευθύνονται στα γραφεία της παράταξης «Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη» για οποιοδήποτε θέμα αφορά στην πόλη.

Υπέρ του ανδριάντα Καραμανλή ο Κ. Γκιουλέκας
Τέλος, σε παρέμβασή του για το ζήτημα που έχει προκύψει με την τοποθέτηση του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο Κ. Γκιουλέκας κάλεσε τη νέα διοίκηση να εφαρμόσει την ειλημμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. «Οι αποφάσεις πρέπει να εφαρμόζονται» είπε. Και κατέληξε αναφέροντας ότι η Θεσσαλονίκη χρωστά πολλά στον μεγάλο Μακεδόνα πολιτικό, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. «Στο δεύτερο μισό του προηγούμενου αιώνα» υπογράμμισε, «η Θεσσαλονίκη απέκτησε σύγχρονες υποδομές και θεσμούς που τα οφείλει στον Κωνσταντίνο Καραμανλή».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα επίσημα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των εκλογών στο δήμο Θεσσαλονίκης: Τι πήρε ο κάθε σύμβουλος

Ανακοινώθηκαν, από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών για τον κεντρικό δήμο. Δόθηκαν, έτσι, οι ακριβείς ψήφοι που συγκέντρωσαν όλοι οι υποψήφιοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί, με όλες τις παρατάξεις. Αναλυτικά, έχουμε:

Τίμησαν Πόντιο καθηγητή

Έναν Έλληνα της Διασποράς με μεγάλη προσφορά στην υπόθεση της διατήρησης της ιστορικής μνήμης και σημαντικό αγώνα για την υπόθεση της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού τίμησε χθες ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης. Πρόκειται για τον Δρ τοξικολογίας Βασίλειο Θεοδωρίδη, επίτιμο μέλος του Συλλόγου Ποντίων «Ακρίται» της Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, ο οποίος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη με την οποία διατηρεί στενούς δεσμούς. Ο κ. Ψωμιάδης του απένειμε ένα ασημένιο πρόπλασμα της κεφαλής του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ μετά την τιμητική βράβευση έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σεμνά και ταπεινά, τιμήσαμε σήμερα έναν Έλληνα Πόντιο ομογενή που ζει στις ΗΠΑ, έναν άνθρωπο που αφιέρωσε δεκαετίες από τη ζωή του για το χώρο του ποντιακού ελληνισμού. Τιμήσαμε έναν ακρίτα του ελληνισμού, ένα σεμνό και βαθύτατα αξιοπρεπή άνθρωπο που, μαζί με τη σύζυγό του και τους συνεργάτες του, πάνω απ’ όλα θεώρησε υποχρέωσή του να εργαστεί ώστε να μην ξεχάσουν οι Έλληνες των ΗΠΑ τον Πόντο, τον ελληνισμό, τις αξί

Έχουν δήμαρχο σε Πυλαία, Χορτιάτη, Πανόραμα

Από αυτούς που κοιμήθηκαν ήσυχοι και από... νωρίς, χθες βράδυ, ήταν κι ο νέος δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη (όπως λέγεται ο Καλλικρατικός δήμος μετά την ενοποίηση Πυλαίας, Χορτιάτη, Πανοράματος και Εξοχής) Ιγνάτιος Καϊτετζίδης. Δήλωσε ικανοποιημένος (και γιατί να μην είναι, δηλαδή, με ποσοστό στο 56,93%), όπως κι ο δεύτερος, Νίκος Νυφούδης, ο οποίος, αν και... νεοσσός πολιτικά πήρε 27,75% και το γλέντησε με την Χριστίνα και τους φίλους του. Αναλυτικά τα αποτελέσματα: