Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Συνεδριάζει αύριο το νομαρχιακό συμβούλιο

Με διάφορα θέματα στην ημερήσια διάταξη, ανάμεσα στα οποία η πληρωμή προστίμου για έκθεση αυθαιρέτου, η χρηματική αποζημίωση προς δήμους για την αποκομιδή των σκουπιδιών, η "κάλυψη οικονομικής εκκρεμότητας" για τα σφαγεία του Σοχού, η κατασκευή γηπέδου 5Χ5 στην Καρδία και λυόμενης τουαλέτας σε σχολείο στα Πεύκα, θα γίνει αύριο, Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010, η 18η τακτική συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 13.00 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου. Στην ημερήσια διάταξη υπάρχουν τα εξής θέματα:

ΘΕΜΑ 1ο. Επικύρωση πρακτικών συνεδριάσεων του Ν.Σ.: 9ης/20-04-2010, 10ης/11-05-2010, 11ης/01-06-2010, 12ης/21-06-2010, 13ης/13-07-2010.
ΘΕΜΑ 2ο. Πρόταση καθορισμού συνολικού ποσού για τη διάθεση στους Δήμους ως τέλος καθαριότητας και αποκομιδής των απορριμμάτων των χώρων που χρησιμοποιούνται από τις λαϊκές αγορές α)για το έτος 2010 και β)αναδρομικά του έτους 2009.
ΘΕΜΑ 3ο. Τροποποίηση Προϋπολογισμού της Ν.Α.Θ. οικονομικού έτους 2010.
ΘΕΜΑ 4ο . Επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων τελών και λοιπών εσόδων της Ν.Α.Θ.
ΘΕΜΑ 5ο. Απόδοση ποσού υπέρ της ΚΒ΄ Δ.Ο.Υ. Αθηνών σχετικά με πρόστιμο έκθεσης αυθαιρέτου.
ΘΕΜΑ 6ο. Κάλυψη οικονομικής εκκρεμότητας έργου («Βελτίωση και εκσυγχρονισμός σφαγείων Σοχού, Ασκού, Ν. Μεσημερίου, Βασιλικών») της ΣΑΝΑ από τον προϋπολογισμό της Ν.Α.Θ.
ΘΕΜΑ 7ο. .Τροποποίηση κήρυξης απαλλοτρίωσης του υπολειπόμενου χώρου στις οδούς Λεωτυχίδου – Αλκινόου στην Άνω Πόλη του Δήμου Θεσσαλονίκης.
ΘΕΜΑ 8ο. Τροποποίηση των υπ. αριθμ. 248/09-10-2008 (αριθμ. απόφασης 576/25-09-2008 Ν.Ε.) και υπ. αριθμ. 133/01-06-2010 (αριθμ. απόφασης 286/19-05-2010 Ν.Ε.) αποφάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, που αφορούν στην με Α.Π. Γ.Ν. 3347/20-11-2008 Προγραμματική Σύμβαση και την με Α.Π. Γ.Ν. 2480/13-10-2010 1η Τροποποίηση αυτής, μεταξύ Ν.Α.Θ. και Δήμου Μίκρας για την υλοποίηση του έργου «Κατασκευή γηπέδου 5χ5 στο Δ. Δ. Καρδιάς του Δήμου Μίκρας» ως προς την χρονική διάρκεια της σύμβασης.
ΘΕΜΑ 9ο . Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Ν.Α.Θ. και Δήμου Πεύκων για την υλοποίηση του έργου: «Προμήθεια και τοποθέτηση δύο προκατασκευασμένων χώρων υγιεινής σε Νηπιαγωγείο των Πεύκων επί της οδού Αγίας Τριάδος» συνολικού προϋπολογισμού 15.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).
ΘΕΜΑ 10ο . Έγκριση σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Ν.Α.Θ. και ΚΕ.ΠΟ.ΘΕ. Α.Ε. με αντικείμενο τη μεταβίβαση υλοποίησης της πράξης με τίτλο «ΕΥΡΙΠΙΔΕΙΑ 2011-2014» από το ΚΕ.ΠΟ.ΘΕ. (κύριος της πράξης) στη Ν.Α.Θ. (φορέας υλοποίησης) συνολικού προϋπολογισμού 969.813,78 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).
ΘΕΜΑ 11ο . Έγκριση σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Ν.Α.Θ. και της Επιτροπής Ερευνών του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης με αντικείμενο την εκτέλεση του έργου με τίτλο «Μέτρηση Ακτινοβολίας κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε σχολικές μονάδες του Νομού Θεσσαλονίκης» συνολικού προϋπολογισμού 7.500,00 € πλέον Φ.Π.Α.(σύνολο 9.225,00 €).
ΘΕΜΑ 12ο. Καταβολή δαπάνης μισθοδοσίας εποχιακής υπαλλήλου που εργάστηκε στη Δ/νση Πολιτικής Γης & Τοπογραφήσεων.
ΘΕΜΑ 13Ο.Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου «Αυτοκινητόδρομος ΠΑΘΕ στο τμήμα «Κλειδί – Πολύκαστρο –Εύζωνοι»: Υποτμήμα Α: ΑΚ Αξιού – έως Αγ. Αθανασίου Υποτμήμα Β: τέλος ΑΚ Αγ. Αθανασίου - τέλος ΑΚ Άσπρους, Υποτμήμα Γ τέλος ΑΚ Άσπρους – Εύζωνοι.
ΘΕΜΑ 14ο Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου «Κατασκευή διαδημοτικής οδού Όσσας-Κρυονερίου (διαπλάτυνση, βελτίωση τεχνικών έργων, ασφαλτόστρωση) στους Δήμους Βερτίσκου και Σοχού του Νομού Θεσσαλονίκης.
ΘΕΜΑ 15ο Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) για την «Εκμετάλλευση κοιτάσματος χαλαζία σε Δημόσια έκταση εμβαδού 52,50076 στρέμματα (αρχικού αιτηθέντος 103,327 στρ.) της εταιρείας «ΜΕΒΙΟΡ Α.Ε.» στη θέση «Κοκκινόχωμα» του Δ. Δ. Δορκάδας, του Δήμου Λαχανά, Ν. Θεσσαλονίκης.
ΘΕΜΑ 16ο.Γνωμοδότηση για έκδοση απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων του έργου «Διευθέτηση ρεμάτων περιοχής επέκτασης Δ. Δ. Θέρμης» του Δήμου Θέρμης, Ν. Θεσσαλονίκης.
ΘΕΜΑ 17ο .Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων(Μ.Π.Ε.) για την περιβαλλοντική αδειοδότηση της λειτουργίας του Κομβικού Σταθμού Κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας «VODAFONE – ΠΑΝΑΦΟΝ Α.Ε.Ε.Τ.» με την κωδική ονομασία «1000101 MTX ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ» ο οποίος είναι εγκατεστημένος επί εδάφους στη θέση «Α΄ ΚΤΕΟ (τεμάχιο 979/980)», του Δ. Δ. Καλοχωρίου, του Δήμου Εχεδώρου Νομού Θεσσαλονίκης (Γεωγραφικές Συντεταγμένες (ΕΓΣΑ 87)): φ= 40 ο 39΄ 17΄΄ και λ= 22 ο 52΄ 03΄΄ και, υψόμετρο εδάφους 5,60 m).
ΘΕΜΑ 18Ο. Τελική εισηγητική πρόταση για την έγκριση της Μελέτης ίδρυσης της Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ.) Θερμαϊκού κόλπου.- Τροποποίηση της υπ. αριθμ. 190/28-09-2010 απόφασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.
ΘΕΜΑ 19Ο. Έγκριση Προγράμματος έργων και εργασιών της Δ/νσης Αναδασώσεων της Π.Κ.Μ. για το έτος 2011 συνολικού προϋπολογισμού 4.895.000,00 €.
ΘΕΜΑ 20Ο. Έγκριση προγράμματος έργων-εργασιών και δραστηριοτήτων της Δ/νσης Αναδασώσεων της Π.Κ.Μ. για έτος 2011 για τη χρηματοδότηση από τον Ειδικό Φορέα Δασών συνολικού προϋπολογισμού 1.715.000,00 €.
ΘΕΜΑ 21ο. Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Ν.Α.Θ. και Δήμου Αγίου Αθανασίου για τη μελέτη «Κτηματογράφηση – Πολεοδόμηση και Πράξη Εφαρμογής 1)στις περιοχές εντός ορίου Νομάρχη στις οποίες δεν υπάρχει εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο των οικισμών Βαθυλάκου, Αγχιάλου και Νέας Μεσήμβριας και 2)στις περιοχές επέκτασης α) του οικισμού Βαθυλάκου στις Π.Ε. 2 & Π.Ε. 3, β) του οικισμού Γέφυρας στις Π.Ε. 4 & Π.Ε. 5 γ)του οικισμού Αγχιάλου στην Π.Ε. 10 και δ) του οικισμού Νέας Μεσήμβριας στις Π.Ε. 11 & Π.Ε. 12, του Αγίου Αθανασίου, όπως προβλέπονται από το εγκεκριμένο Γ.Π.Σ. Δήμου Αγίου Αθανασίου Νομού Θεσσαλονίκης.
ΘΕΜΑ 22ο. Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Ν.Α.Θ. και Δήμου Αγίου Αθανασίου για τη μελέτη «Κτηματογράφηση – Πολεοδόμηση και Πράξη Εφαρμογής στις Ζώνες Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων 1 (Ζώνη Χονδρεμπορίου) και 2(Ζώνη Κεντρικών Λειτουργιών πόλης) του Δήμου Αγίου Αθανασίου Νομού Θεσσαλονίκης.
Εισηγητής : Ι. Αγγούρας, Πρόεδρος Ν.Ε. Χωροταξίας-Πολεοδομίας.
Καθώς η συνεδρίαση γίνεται την ημέρα απεργίας των δημοσιογράφων, δε θα καλυφθεί από τα ΜΜΕ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα επίσημα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των εκλογών στο δήμο Θεσσαλονίκης: Τι πήρε ο κάθε σύμβουλος

Ανακοινώθηκαν, από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών για τον κεντρικό δήμο. Δόθηκαν, έτσι, οι ακριβείς ψήφοι που συγκέντρωσαν όλοι οι υποψήφιοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί, με όλες τις παρατάξεις. Αναλυτικά, έχουμε:

Έχουν δήμαρχο σε Πυλαία, Χορτιάτη, Πανόραμα

Από αυτούς που κοιμήθηκαν ήσυχοι και από... νωρίς, χθες βράδυ, ήταν κι ο νέος δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη (όπως λέγεται ο Καλλικρατικός δήμος μετά την ενοποίηση Πυλαίας, Χορτιάτη, Πανοράματος και Εξοχής) Ιγνάτιος Καϊτετζίδης. Δήλωσε ικανοποιημένος (και γιατί να μην είναι, δηλαδή, με ποσοστό στο 56,93%), όπως κι ο δεύτερος, Νίκος Νυφούδης, ο οποίος, αν και... νεοσσός πολιτικά πήρε 27,75% και το γλέντησε με την Χριστίνα και τους φίλους του. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Τίμησαν Πόντιο καθηγητή

Έναν Έλληνα της Διασποράς με μεγάλη προσφορά στην υπόθεση της διατήρησης της ιστορικής μνήμης και σημαντικό αγώνα για την υπόθεση της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού τίμησε χθες ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης. Πρόκειται για τον Δρ τοξικολογίας Βασίλειο Θεοδωρίδη, επίτιμο μέλος του Συλλόγου Ποντίων «Ακρίται» της Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, ο οποίος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη με την οποία διατηρεί στενούς δεσμούς. Ο κ. Ψωμιάδης του απένειμε ένα ασημένιο πρόπλασμα της κεφαλής του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ μετά την τιμητική βράβευση έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σεμνά και ταπεινά, τιμήσαμε σήμερα έναν Έλληνα Πόντιο ομογενή που ζει στις ΗΠΑ, έναν άνθρωπο που αφιέρωσε δεκαετίες από τη ζωή του για το χώρο του ποντιακού ελληνισμού. Τιμήσαμε έναν ακρίτα του ελληνισμού, ένα σεμνό και βαθύτατα αξιοπρεπή άνθρωπο που, μαζί με τη σύζυγό του και τους συνεργάτες του, πάνω απ’ όλα θεώρησε υποχρέωσή του να εργαστεί ώστε να μην ξεχάσουν οι Έλληνες των ΗΠΑ τον Πόντο, τον ελληνισμό, τις αξί