Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Χέρι - χέρι Μπουτάρης - Ψωμιάδης

Τα μιλήσανε, τα συμφωνήσανε οι κ.κ.
Ψωμιάδης και Μπουτάρης
(φωτογραφία Νώντας Στυλιανίδης
από το photoreportage.gr).
Από την επομένη κιόλας των εκλογών, στο εκλογικό κέντρο της νικηφόρας «Πρωτοβουλίας», ο νέος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και ο επίσης νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, έδωσαν τα χέρια και διαβεβαίωσαν για συνεργασία , καθώς ο στόχος είναι κοινός, μία Θεσσαλονίκη, πρωτεύουσα, στην πρώτη στην Ελλάδα περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Γιάννης Μπουτάρης, δημοτικοί σύμβουλοι και υποψήφιοι της «Πρωτοβουλίας» έκαναν δεκτό με εγκαρδιότητα τον Παναγιώτη Ψωμιάδη στο στρατηγείο της «Πρωτοβουλίας», σε μία συνάντηση κατά την οποία δόθηκε η ευκαιρία στο νέο Δήμαρχο να διαβεβαιώσει ότι “Μητροπολίτης, Δήμαρχος και Περιφερειάρχης πρέπει θεσμικά να συνεργάζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο”.
Ο Γιάννης Μπουτάρης έδωσε το λόγο στον επισκέπτη και νέο Περιφερειάρχη: “Είχα δώσει υπόσχεση στο λαό της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας ότι ενωμένοι πρέπει να προχωρήσουμε την επόμενη μέρα. Το ίδιο άκουσα εχθές και από το Γιάννη το Μπουτάρη. Θεώρησα καθήκον και υποχρέωση να τον επισκεφθώ και να του ευχηθώ καλή συνεργασία . Τα προβλήματα δεν μπορούν να περιμένουν , δεν έχουν χρώμα και εξάλλου όπως είχε πει, με θεωρεί έξυπνο άνθρωπο, το ίδιο θεωρώ και εγώ αυτόν και πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά. Φυσικά όπως ξέρετε ψήφισα τον κ.Γκιουλέκα, όμως σήμερα ξεκινάει μια άλλη μέρα, μια μέρα για τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία”, δήλωσε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.
Και ο Γιάννης Μπουτάρης απάντησε: “Κατ' αρχάς ευχαριστώ πολύ τον Παναγιώτη που μου έκανε την τιμή να έρθει εδώ. Το δεύτερο και πιο σημαντικό είναι ότι πλέον οι δυό μας έχουμε έναν κοινό παρονομαστή. Έχουμε αποδείξει και οι δύο ότι η Θεσσαλονίκη είναι στην καρδιά μας, ότι φυσικά και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι στην καρδιά μας και ότι ο στόχος και των δύο είναι να είμαστε η πρώτη περιφέρεια στην Ελλάδα και η Θεσσαλονίκη να γίνει πρωτεύουσα. Τέρμα το συμπρωτεύουσα. Προφανώς και μας χωρίζουν ιδεολογικές και άλλες διαφορές με τον Παναγιώτη, αλλά εκτιμούμε ο ένας τον άλλον και θα δουλέψουμε για τον κοινό μας στόχο”.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα επίσημα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των εκλογών στο δήμο Θεσσαλονίκης: Τι πήρε ο κάθε σύμβουλος

Ανακοινώθηκαν, από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών για τον κεντρικό δήμο. Δόθηκαν, έτσι, οι ακριβείς ψήφοι που συγκέντρωσαν όλοι οι υποψήφιοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί, με όλες τις παρατάξεις. Αναλυτικά, έχουμε:

Έχουν δήμαρχο σε Πυλαία, Χορτιάτη, Πανόραμα

Από αυτούς που κοιμήθηκαν ήσυχοι και από... νωρίς, χθες βράδυ, ήταν κι ο νέος δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη (όπως λέγεται ο Καλλικρατικός δήμος μετά την ενοποίηση Πυλαίας, Χορτιάτη, Πανοράματος και Εξοχής) Ιγνάτιος Καϊτετζίδης. Δήλωσε ικανοποιημένος (και γιατί να μην είναι, δηλαδή, με ποσοστό στο 56,93%), όπως κι ο δεύτερος, Νίκος Νυφούδης, ο οποίος, αν και... νεοσσός πολιτικά πήρε 27,75% και το γλέντησε με την Χριστίνα και τους φίλους του. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Τίμησαν Πόντιο καθηγητή

Έναν Έλληνα της Διασποράς με μεγάλη προσφορά στην υπόθεση της διατήρησης της ιστορικής μνήμης και σημαντικό αγώνα για την υπόθεση της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού τίμησε χθες ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης. Πρόκειται για τον Δρ τοξικολογίας Βασίλειο Θεοδωρίδη, επίτιμο μέλος του Συλλόγου Ποντίων «Ακρίται» της Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, ο οποίος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη με την οποία διατηρεί στενούς δεσμούς. Ο κ. Ψωμιάδης του απένειμε ένα ασημένιο πρόπλασμα της κεφαλής του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ μετά την τιμητική βράβευση έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σεμνά και ταπεινά, τιμήσαμε σήμερα έναν Έλληνα Πόντιο ομογενή που ζει στις ΗΠΑ, έναν άνθρωπο που αφιέρωσε δεκαετίες από τη ζωή του για το χώρο του ποντιακού ελληνισμού. Τιμήσαμε έναν ακρίτα του ελληνισμού, ένα σεμνό και βαθύτατα αξιοπρεπή άνθρωπο που, μαζί με τη σύζυγό του και τους συνεργάτες του, πάνω απ’ όλα θεώρησε υποχρέωσή του να εργαστεί ώστε να μην ξεχάσουν οι Έλληνες των ΗΠΑ τον Πόντο, τον ελληνισμό, τις αξί