Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ποιοι εκλέγονται δήμαρχοι στη Βόρειο Ελλάδα

Για να δούμε ποιοι εκλέχθηκαν, δύσκολα ή εύκολα, δήμαρχοι στη χθεσινοβραδυνή διαδικασία, σε όλη τη Βόρειο Ελλάδα:

Στο νομό Ημαθίας, οι δήμαρχοι Βέροιας, Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, και Νάουσας, Αναστάσιος Καραμπατζός, κατάφεραν να επικρατήσουν στο β’ γύρο έναντι των αντιπάλων τους και συνεχίζουν τη θητεία τους, ενώ στο δήμο Αλεξάνδρειας εκλέχτηκε ο μέχρι τώρα δήμαρχος Πλατέος, Φώτης Δημητριάδης.
Στο νομό Κιλκίς, νέος δήμαρχος Κιλκίς αναδείχτηκε ο πρώην νομάρχης, Ευάγγελος Μπαλάσκας και νέος δήμαρχος Παιονίας ο Αθανάσιος Λαπόρδας.
Στο νομό Πέλλας, ο δήμος Έδεσσας αλλάζει χέρια, καθώς εκλέγεται ο Δημήτρης Γιάννου. Στη Σκύδρα παραμένει δήμαρχος ο Γιώργος Χοϊδης, στην Πέλλα εκλέχτηκε ο Γρηγόρης Στάμκος, ενώ στην Αλμωπία ο Δημήτρης Πασόης.
Στο νομό Πιερίας και συγκεκριμένα στο δήμο Δίου - Ολύμπου, στο μοναδικό δήμο της περιοχής που δεν είχε εκλέξει δήμαρχο από τον α’ γύρο των εκλογών, νικητής αναδείχτηκε ο ανεξάρτητος Γιώργος Παπαθανασίου.
Στο νομό Σερρών, στον κεντρικό δήμο, νέος δήμαρχος εκλέχτηκε ο Πέτρος Αγγελίδης, στο δήμο Σιντίκης νικητής είναι ο Απόστολος Καρύδας, στο δήμο Βισαλτίας ο Δημήτρης Καλαϊτζής, στο δήμο Εμμανουήλ Παππά ο Ευάγγελος Καλαθάς, ενώ στο δήμο Αμφίπολης ο Γιώργος Βογιατζής.
Στη Χαλκιδική, νέος δήμαρχος Πολυγύρου αναδείχτηκε ο πρώην νομάρχης, Αστέριος Ζωγράφος και στο δήμο Αριστοτέλη ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πάχτας, που κατέβηκε ως ανεξάρτητος. Στο δήμο Σιθωνίας δήμαρχος αναδείχτηκε ο Ιωάννης Τζίτζιος, στην Κασσάνδρα ο Βασίλης Παπαγιάννης και στο δήμο Νέας Προποντίδας ο Δαμιανός Ιορδανίδης.
Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, στη Δράμα μετά από μία σκληρή εκλογική αναμέτρηση, που κρίθηκε στο «νήμα», νικητής στον κεντρικό δήμο είναι ο Κυριάκος Χαρακίδης. Στο δήμο Προσοτσάνης εκλέχτηκε ο ’Αγγελος Λυσσέλης, στο δήμο Παρανεστίου η Αλεξάνδρα Σωτηριάδου και στο δήμο Δοξάτου ο Αναστάσιος Χατζηλαζάρου.
Στην Καβάλα ο νυν δήμαρχος Κωνσταντίνος Σιμιτσής επικράτησε του αντιπάλου του στο β’ γύρο και επανεκλέχτηκε, ενώ στο δήμο Παγγαίου νικητής αναδείχτηκε ο Βασίλης Ξουλόγης. Στη Θάσο δήμαρχος θα είναι ο Κωνσταντίνος Χατζηεμμανουήλ.
Στο νομό Ξάνθης, στον κεντρικό δήμο επανεκλέχτηκε -έστω και οριακά- ο Μιχαήλ Στυλιανίδης και στο δήμο Μύκης νικητής είναι ο Μουσταφά Τζουκάλ.
Στη Ροδόπη, στην Κομοτηνή άνετη ήταν η επικράτηση του Γιώργου Πετρίδη, στο δήμο Ιάσμου νικητής είναι ο Ισμέτ Καδή, στο δήμο Μαρωνείας - Σαπών ο Ηλίας Ιωαννάκης και στο δήμο Αρριανών ο Ιμπραήμ Σερήφ.
Στον Έβρο, στην Αλεξανδρούπολη δήμαρχος θα είναι ο Ευάγγελος Λαμπάκης, στην Ορεστιάδα ο Δημήτρης Μουζάς, στο Διδυμότειχο ο Παρασκευάς Πατσουρίδης και στη Σαμοθράκη ο Γιώργος Χανός.
Στη Δυτική Μακεδονία, ο δήμος Καστοριάς αλλάζει «χέρια» καθώς εκλέγεται ο Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδης, στη θέση του Κωνσταντίνου Λιάντση, στην Κοζάνη η διοίκηση παραμένει στον Λάζαρο Μαλούτα, ενώ στη Φλώρινα εκλέγεται ο Ιωάννης Βοσκόπουλος.
Στη Δεσκάτη εκλέγεται ο Νικόλαος Μίγκος, στο Βόϊο Κοζάνης, η Παναγιώτα Ορφανίδου - Παπακωνσταντίνου, ενώ στο δήμο Σερβίων - Βελβεντού νικητής αναδεικνύεται ο Βασίλης Κωνσταντόπουλος. Στο δήμο Εορδαίας νικήτρια είναι η Παρασκευή Βρυζίδου και στο δήμο Αμυνταίου δήμαρχος εκλέγεται ο Ιωακείμ Ιωσηφίδης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα επίσημα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των εκλογών στο δήμο Θεσσαλονίκης: Τι πήρε ο κάθε σύμβουλος

Ανακοινώθηκαν, από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών για τον κεντρικό δήμο. Δόθηκαν, έτσι, οι ακριβείς ψήφοι που συγκέντρωσαν όλοι οι υποψήφιοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί, με όλες τις παρατάξεις. Αναλυτικά, έχουμε:

Τίμησαν Πόντιο καθηγητή

Έναν Έλληνα της Διασποράς με μεγάλη προσφορά στην υπόθεση της διατήρησης της ιστορικής μνήμης και σημαντικό αγώνα για την υπόθεση της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού τίμησε χθες ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης. Πρόκειται για τον Δρ τοξικολογίας Βασίλειο Θεοδωρίδη, επίτιμο μέλος του Συλλόγου Ποντίων «Ακρίται» της Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, ο οποίος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη με την οποία διατηρεί στενούς δεσμούς. Ο κ. Ψωμιάδης του απένειμε ένα ασημένιο πρόπλασμα της κεφαλής του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ μετά την τιμητική βράβευση έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σεμνά και ταπεινά, τιμήσαμε σήμερα έναν Έλληνα Πόντιο ομογενή που ζει στις ΗΠΑ, έναν άνθρωπο που αφιέρωσε δεκαετίες από τη ζωή του για το χώρο του ποντιακού ελληνισμού. Τιμήσαμε έναν ακρίτα του ελληνισμού, ένα σεμνό και βαθύτατα αξιοπρεπή άνθρωπο που, μαζί με τη σύζυγό του και τους συνεργάτες του, πάνω απ’ όλα θεώρησε υποχρέωσή του να εργαστεί ώστε να μην ξεχάσουν οι Έλληνες των ΗΠΑ τον Πόντο, τον ελληνισμό, τις αξί

Ανθοέκθεση στην Πυλαία

Σε μια πολύχρωμη όαση μετατρέπει, κάθε χρόνο, ο δήμος Πυλαίας, τη συμβολή των οδών Κύπρου και Σταγειρίτη. Δημιουργεί, εκεί, την ετήσια Ανθοκομική Έκθεση. Για δέκα μέρες (το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα) η περιοχή της οδού Κύπρου πλημμυρίζει από φυτά, λουλούδια και διακοσμητικά για τον κήπο και τη βεράντα, τα οποία θα μπορούν να επισκέπτονται καθημερινά οι πολίτες.Δεκάδες ανθοπαραγωγοί από ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη, παρουσιάζουν ποικιλίες σπάνιων φυτών και λουλουδιών, που ευωδιάζουν το άρωμα της άνοιξης, καθώς και πολλά είδη εξοχής, όπως γλάστρες, κεραμικά δοχεία, έπιπλα για τον κήπο και μοντέρνα αξεσουάρ για την κηπουρική. Τα εγκαίνια έγιναν κάτω από βροχή, όμως,όπως βλέπετε, κανείς δεν πτοήθηκε... Φωτογραφία και κείμενο από το photoreportage.gr. Η φωτογραφία είναι της Σίσσης Βασιλειάδου.