Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μπουτάρης: Ε, όχι και τζαμί! Χώρο για προσευχή...

Δεν ήταν μόνον το θέμα της σχολικής στέγης που συζήτησε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, με την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου. Συζητήθηκε και το περίφημο θέμα του τζαμιού στη Θεσσαλονίκη. Μόνον που ο κ. Μπουτάρης διευκρίνισε ότι ποτέ δε ζήτησε την ανέγερση τεμένους στη Θεσσαλονίκη.

Διευκρίνισε, μετά και το θόρυβο που δημιουργήθηκε, ότι δεν υπάρχει τέτοιο αίτημα στη Θεσσαλονίκη, όπως κι ότι δική του πρόθεση δεν είναι η δημιουργία τεμένους ή τζαμιού, αλλά η εξέταση, εφόσον ζητηθεί, της δυνατότητα διάθεσης κάποιου χώρου για προσευχή. Επίσης, χθες, με ανακοίνωση της "Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη" διευκρινίστηκε ότι δεν υπάρχει πρόταση για την ανέγερση μνημείου για τους Νεότουρκους στην πλατεία Ελευθερίας, αλλά μόνον η τοποθέτηση πλάκας, που θα ενημερώνει για την ιστορία της πλατείας και θα αναφέρεται και στο τι έγινε με τους Νεότουρκους εκεί. Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι η πρόταση αφορά για την τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων του είδους σε όλα τα μνημεία της Θεσσαλονίκης.
Όσον αφορά το θέμα της σχολικής στέγης, που επίσης συζήτησε ο κ. Μπουτάρης με την Άννα Διαμαντοπούλου, η υπουργός έδωσε στον κ. Μπουτάρη πλήρη φάκελο με τον αριθμό και την κατάσταση των σχολείων στην πόλη, καθώς και των οικοπέδων που είναι δεσμευμένα για την κατασκευή σχολικών συγκροτημάτων. Στο τέλος της συνάντησης έγιναν εκατέρωθεν δηλώσεις για τη σημασία της συνεργασίας δήμου και κεντρικής εξουσίας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα επίσημα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των εκλογών στο δήμο Θεσσαλονίκης: Τι πήρε ο κάθε σύμβουλος

Ανακοινώθηκαν, από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών για τον κεντρικό δήμο. Δόθηκαν, έτσι, οι ακριβείς ψήφοι που συγκέντρωσαν όλοι οι υποψήφιοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί, με όλες τις παρατάξεις. Αναλυτικά, έχουμε:

Τίμησαν Πόντιο καθηγητή

Έναν Έλληνα της Διασποράς με μεγάλη προσφορά στην υπόθεση της διατήρησης της ιστορικής μνήμης και σημαντικό αγώνα για την υπόθεση της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού τίμησε χθες ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης. Πρόκειται για τον Δρ τοξικολογίας Βασίλειο Θεοδωρίδη, επίτιμο μέλος του Συλλόγου Ποντίων «Ακρίται» της Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, ο οποίος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη με την οποία διατηρεί στενούς δεσμούς. Ο κ. Ψωμιάδης του απένειμε ένα ασημένιο πρόπλασμα της κεφαλής του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ μετά την τιμητική βράβευση έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σεμνά και ταπεινά, τιμήσαμε σήμερα έναν Έλληνα Πόντιο ομογενή που ζει στις ΗΠΑ, έναν άνθρωπο που αφιέρωσε δεκαετίες από τη ζωή του για το χώρο του ποντιακού ελληνισμού. Τιμήσαμε έναν ακρίτα του ελληνισμού, ένα σεμνό και βαθύτατα αξιοπρεπή άνθρωπο που, μαζί με τη σύζυγό του και τους συνεργάτες του, πάνω απ’ όλα θεώρησε υποχρέωσή του να εργαστεί ώστε να μην ξεχάσουν οι Έλληνες των ΗΠΑ τον Πόντο, τον ελληνισμό, τις αξί

Έχουν δήμαρχο σε Πυλαία, Χορτιάτη, Πανόραμα

Από αυτούς που κοιμήθηκαν ήσυχοι και από... νωρίς, χθες βράδυ, ήταν κι ο νέος δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη (όπως λέγεται ο Καλλικρατικός δήμος μετά την ενοποίηση Πυλαίας, Χορτιάτη, Πανοράματος και Εξοχής) Ιγνάτιος Καϊτετζίδης. Δήλωσε ικανοποιημένος (και γιατί να μην είναι, δηλαδή, με ποσοστό στο 56,93%), όπως κι ο δεύτερος, Νίκος Νυφούδης, ο οποίος, αν και... νεοσσός πολιτικά πήρε 27,75% και το γλέντησε με την Χριστίνα και τους φίλους του. Αναλυτικά τα αποτελέσματα: