Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τραμ και θαλάσσια συγκοινωνία προωθεί η κυβέρνηση για τη Θεσσαλονίκη

Τη δρομολόγηση των διαδικασιών για την υλοποίηση δύο σημαντικών έργων -του τραμ και της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας, που μπορούν να ανακουφίσουν το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σπύρος Βούγιας. Τις ανακοινώσεις αυτές έκανε ο κ. Βούγιας σήμερα, σε συνάντηση που είχε, στο γραφείο του, με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Βούγιας, «την αμέσως επόμενη εβδομάδα θα δρομολογηθούν δύο ανοιχτές διαδικασίες: μία ανοιχτή προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος από ιδιώτες, για τη δρομολόγηση θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας από τον Δήμο Θερμαϊκού, μέχρι το κέντρο της Θεσσαλονίκης, με σύγχρονα, ταχύπλοα σκάφη και μία δεύτερη, η οποία αφορά στη διερεύνηση της δυνατότητας δημιουργίας μίας γραμμής τραμ, από το σταθμό μετεπιβίβασης του ΙΚΕΑ, μέχρι το Σιδηροδρομικό Σταθμό, μέσω του άξονα Βασιλίσσης Όλγας- Τσιμισκή».
Δήλωσε, μάλιστα, αισιόδοξος, πως αυτή τη φορά, όσα μελετήθηκαν και σχεδιάστηκαν όταν ο ίδιος ο κ. Βούγιας ήταν υποψήφιος για δήμαρχος Θεσσαλονίκης, θα γίνουν πραγματικότητα.
Ο κ. Μπουτάρης εξέφρασε την ελπίδα να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες για το τραμ και τη θαλάσσια αστική συγκοινωνία.
Όσον αφορά στις πρώτες δράσεις που θα αναλάβει η νέα διοίκηση, ο κ.Μπουτάρης σημείωσε, ότι αυτές αφορούν στο θέμα της αποτελεσματικότερης αποκομιδής σκουπιδιών και στο πρόγραμμα ανακύκλωσης, παράλληλα με κάποιες ‘’μικρορυθμίσεις’’ που μπορούν να ανακουφίσουν σε κάποιο βαθμό το κυκλοφοριακό.
«Κυριότερα από όλα, αυτό που πρέπει να αντιμετωπίσουμε είναι η αλλαγή νοοτροπίας των πολιτών. Εγώ λέω ότι ο Δήμαρχος είναι για να ανοίγει πόρτες και το δρόμο να τον περπατάνε και να το ανοίγουν μετά οι πολίτες», σημείωσε ο κ.Μπουτάρης.
Στη συνάντηση συμμετείχε και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών (ΣΑΣΘ), Π.Παπαϊωάννου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα επίσημα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των εκλογών στο δήμο Θεσσαλονίκης: Τι πήρε ο κάθε σύμβουλος

Ανακοινώθηκαν, από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών για τον κεντρικό δήμο. Δόθηκαν, έτσι, οι ακριβείς ψήφοι που συγκέντρωσαν όλοι οι υποψήφιοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί, με όλες τις παρατάξεις. Αναλυτικά, έχουμε:

Τίμησαν Πόντιο καθηγητή

Έναν Έλληνα της Διασποράς με μεγάλη προσφορά στην υπόθεση της διατήρησης της ιστορικής μνήμης και σημαντικό αγώνα για την υπόθεση της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού τίμησε χθες ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης. Πρόκειται για τον Δρ τοξικολογίας Βασίλειο Θεοδωρίδη, επίτιμο μέλος του Συλλόγου Ποντίων «Ακρίται» της Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, ο οποίος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη με την οποία διατηρεί στενούς δεσμούς. Ο κ. Ψωμιάδης του απένειμε ένα ασημένιο πρόπλασμα της κεφαλής του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ μετά την τιμητική βράβευση έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σεμνά και ταπεινά, τιμήσαμε σήμερα έναν Έλληνα Πόντιο ομογενή που ζει στις ΗΠΑ, έναν άνθρωπο που αφιέρωσε δεκαετίες από τη ζωή του για το χώρο του ποντιακού ελληνισμού. Τιμήσαμε έναν ακρίτα του ελληνισμού, ένα σεμνό και βαθύτατα αξιοπρεπή άνθρωπο που, μαζί με τη σύζυγό του και τους συνεργάτες του, πάνω απ’ όλα θεώρησε υποχρέωσή του να εργαστεί ώστε να μην ξεχάσουν οι Έλληνες των ΗΠΑ τον Πόντο, τον ελληνισμό, τις αξί

Έχουν δήμαρχο σε Πυλαία, Χορτιάτη, Πανόραμα

Από αυτούς που κοιμήθηκαν ήσυχοι και από... νωρίς, χθες βράδυ, ήταν κι ο νέος δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη (όπως λέγεται ο Καλλικρατικός δήμος μετά την ενοποίηση Πυλαίας, Χορτιάτη, Πανοράματος και Εξοχής) Ιγνάτιος Καϊτετζίδης. Δήλωσε ικανοποιημένος (και γιατί να μην είναι, δηλαδή, με ποσοστό στο 56,93%), όπως κι ο δεύτερος, Νίκος Νυφούδης, ο οποίος, αν και... νεοσσός πολιτικά πήρε 27,75% και το γλέντησε με την Χριστίνα και τους φίλους του. Αναλυτικά τα αποτελέσματα: