Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το 2015 θα αποκτήσει μετρό η Θεσσαλονίκη

Από παλαιότερη επίσκεψη
του Γιάννη Μπουτάρη στο μετρό
της Θεσσαλονίκης
Στα τέλη του 2014 ή εντός του 2015 μετατίθεται η ολοκλήρωση του βασικού άξονα του μετρό Θεσσαλονίκης, μήκους 9,6 χιλιομέτρων. Επίσης, στα τέλη του 2011 ή στις αρχές του 2012 θα προκύψει ανάδοχος για την επέκταση του έργου προς την Καλαμαριά. Αυτό τόνισε σήμερα ο υφυπουργός υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, μετά από συνάντηση που είχε με τη διοίκηση της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ και τους εκπροσώπους του νεοεκλεγέντα δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, Ανδρέα Κουράκη και Κώστα Ζέρβα. Σε ό,τι αφορά την επέκταση του έργου προς τη Δυτική Θεσσαλονίκη, ο κ. Μαγκριώτης τόνισε ότι πραγματοποιούνται μελέτες, χωρίς, ωστόσο να
έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για την κατασκευή του έργου.
Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο κ. Μαγκριώτης στο πλαίσιο συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, Χρήστο Τσίτουρα και εκπροσώπους του νεοεκλεγέντα δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη. Ο κ. Μπουτάρης δεν μπόρεσε να παραστεί λόγω ενός κρυολογήματος που τον ταλαιπωρεί. Στη συνάντηση αποφασίστηκε η σύσταση κοινής επιτροπής του αρμόδιου υπουργείου, της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και του Δήμου Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση προβλημάτων που έχουν προκύψει με την κατασκευή του έργου.
Ο κ. Μαγκριώτης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ανδρέας Κουράκης και Κώστας Ζέρβας, αποφάσισαν ακόμη να κινήσουν τις διαδικασίες για να αλλάξει ο νόμος που απαγορεύει στον Δήμο Θεσσαλονίκης να κατασκευάσει υπόγεια πάρκινγκ αυτοκινήτων.
Στη συνέχεια, ο κ. Μαγκριώτης π[ραγματοποίησε σύσκεψη και με τη διοίκηση της «Εγνατία οδός Α.Ε.» κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε το θέμα της χρηματοδότησης μελετών για την υλοποίηση του master plan για το πολεοδομικό συγκρότημα.


αναρτήθηκε από BLender

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα επίσημα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των εκλογών στο δήμο Θεσσαλονίκης: Τι πήρε ο κάθε σύμβουλος

Ανακοινώθηκαν, από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών για τον κεντρικό δήμο. Δόθηκαν, έτσι, οι ακριβείς ψήφοι που συγκέντρωσαν όλοι οι υποψήφιοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί, με όλες τις παρατάξεις. Αναλυτικά, έχουμε:

Τίμησαν Πόντιο καθηγητή

Έναν Έλληνα της Διασποράς με μεγάλη προσφορά στην υπόθεση της διατήρησης της ιστορικής μνήμης και σημαντικό αγώνα για την υπόθεση της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού τίμησε χθες ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης. Πρόκειται για τον Δρ τοξικολογίας Βασίλειο Θεοδωρίδη, επίτιμο μέλος του Συλλόγου Ποντίων «Ακρίται» της Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, ο οποίος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη με την οποία διατηρεί στενούς δεσμούς. Ο κ. Ψωμιάδης του απένειμε ένα ασημένιο πρόπλασμα της κεφαλής του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ μετά την τιμητική βράβευση έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σεμνά και ταπεινά, τιμήσαμε σήμερα έναν Έλληνα Πόντιο ομογενή που ζει στις ΗΠΑ, έναν άνθρωπο που αφιέρωσε δεκαετίες από τη ζωή του για το χώρο του ποντιακού ελληνισμού. Τιμήσαμε έναν ακρίτα του ελληνισμού, ένα σεμνό και βαθύτατα αξιοπρεπή άνθρωπο που, μαζί με τη σύζυγό του και τους συνεργάτες του, πάνω απ’ όλα θεώρησε υποχρέωσή του να εργαστεί ώστε να μην ξεχάσουν οι Έλληνες των ΗΠΑ τον Πόντο, τον ελληνισμό, τις αξί

Ανθοέκθεση στην Πυλαία

Σε μια πολύχρωμη όαση μετατρέπει, κάθε χρόνο, ο δήμος Πυλαίας, τη συμβολή των οδών Κύπρου και Σταγειρίτη. Δημιουργεί, εκεί, την ετήσια Ανθοκομική Έκθεση. Για δέκα μέρες (το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα) η περιοχή της οδού Κύπρου πλημμυρίζει από φυτά, λουλούδια και διακοσμητικά για τον κήπο και τη βεράντα, τα οποία θα μπορούν να επισκέπτονται καθημερινά οι πολίτες.Δεκάδες ανθοπαραγωγοί από ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη, παρουσιάζουν ποικιλίες σπάνιων φυτών και λουλουδιών, που ευωδιάζουν το άρωμα της άνοιξης, καθώς και πολλά είδη εξοχής, όπως γλάστρες, κεραμικά δοχεία, έπιπλα για τον κήπο και μοντέρνα αξεσουάρ για την κηπουρική. Τα εγκαίνια έγιναν κάτω από βροχή, όμως,όπως βλέπετε, κανείς δεν πτοήθηκε... Φωτογραφία και κείμενο από το photoreportage.gr. Η φωτογραφία είναι της Σίσσης Βασιλειάδου.