Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Υπό συνεχή βροχή η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Κάτω από συνεχή βροχή και τσουχτερό κρύο (την πόλη σαρώνουν ισχυροί νοτιάδες) διεξάγεται, αυτήν την ώρα, η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη. Παρελαύνουν μόνον πεζοπόρα τμήματα, αφού, για λόγους οικονομίας, αποφασίστηκε να μη συμμετάσχουν μηχανοκίνητα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Μάλιστα, στην εξέδρα των επισήμων, το τιμώμενο πρόσωπο είναι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, αφού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας,
Κάρολος Παπούλιας, δεν ήρθε στη Θεσσαλονίκη, επειδή ταλαιπωρείται από μία ίωση.
Παρόλα αυτά, παρήλασαν κάποια μηχανοκίνητα τμήματα, όπως του Συλλόγου Ιστορικών Στρατιωτικών Οχημάτων, που το αποτελούν ιδιώτες οι οποίοι έχουν αγοράσει παλιά στρατιωτικά οχήματα και τα έχουν αναπαλαιώσει. Έτσι οι Θεσσαλονικείς που, παρά τη βροχή, κατέβηκαν στην παραλιακή λεωφόρο για την παρέλαση και γέμισαν τα πεζοδρόμια, είχαν την ευκαιρία να δουν τρία τζιπ 4Χ4 που είχαν χρησιμοποιηθεί στον πόλεμο του '40 και δύο οχήματα μεταφοράς προσωπικού και εφοδίων. Παρήλασαν, επίσης, μηχανοκίνητα των ομάδων διάσωσης, του Λιμενικού και της Αστυνομίας.
Προηγήθηκε, στις 10.30 π.μ., η κατάθεση στεφάνου στο ηρώο του Γ΄ Σώμα Στρατού. Κατά τη στιγμή της κατάθεσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Το σύνθημα της έναρξης και λήξης δόθηκε με κανονιοβολισμούς.
Με τη στρατιωτική παρέλαση ολοκληρώνονται οι τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη, για τη γιορτή του πολιούχου, την επέτειο της απελευθέρωσης από τον τουρκικό ζυγό και την επέτειο του "Όχι".

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
OXI SE AFTOUS POU EKLEPSAN TA 35 EKATOMYRIA TOU DIMOY KAI STOUS SYNEXISTES TOUS.

OXI SE AFTOUS POU AFISAN TI THESSALONIKI NA PNIGEI STA SKOUPIDIA.

OXI STOUS ANIKAKANOUS POU TO MONO POU EXOUN NA EPIDIKSOUN EINAI KATADIAKSTIKES APOFASEIS.

I THESSALONIKI AKSIZEI KALYTERO MELON.

I THESALONIKI AKSIZEI MARKO MPOLARI STIN PERIFEREIA KAI GIANI MPOUTARI STO DIMO.

ENA MEGALO OXI SE OSOUS KATESTREPSAN TA ONEIRA MAS (PSOMIADI KAI GIOULEKA)

XRONIA POLA SE OLOUS
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
AERA AERA NA FIGEI I XOLERA.

I MAKEDONIA KAI I THESSALONIKI DIKEOUNTE ENA KALYTERO MELON.

FTANEI PIA TA LAMOGIA POU RIMAKSAN TOSA XRONIA DIMO KAI NOMARXIA

STIS 7 NOEMVRI GYRIZOUME SELIDA STI THESSALONIKI KAI TIN MAKEDONIA MAS.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ELAS ELAS NA XASEI O PSOMIADIS NA XAREI KAI O SAMARAS.

AMA VGEI O ZORO PERIFERIARXIS, TO DIAELISE TO KOMA. THA TO PAREI EPANO TOU KAI ALIMONO STI ND.

GIA AFTO I LISI EINAI MIA, DIOKSTE TO ZORO, GIA NA SOTHEI I MAKEDONIA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα επίσημα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των εκλογών στο δήμο Θεσσαλονίκης: Τι πήρε ο κάθε σύμβουλος

Ανακοινώθηκαν, από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών για τον κεντρικό δήμο. Δόθηκαν, έτσι, οι ακριβείς ψήφοι που συγκέντρωσαν όλοι οι υποψήφιοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί, με όλες τις παρατάξεις. Αναλυτικά, έχουμε:

Έχουν δήμαρχο σε Πυλαία, Χορτιάτη, Πανόραμα

Από αυτούς που κοιμήθηκαν ήσυχοι και από... νωρίς, χθες βράδυ, ήταν κι ο νέος δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη (όπως λέγεται ο Καλλικρατικός δήμος μετά την ενοποίηση Πυλαίας, Χορτιάτη, Πανοράματος και Εξοχής) Ιγνάτιος Καϊτετζίδης. Δήλωσε ικανοποιημένος (και γιατί να μην είναι, δηλαδή, με ποσοστό στο 56,93%), όπως κι ο δεύτερος, Νίκος Νυφούδης, ο οποίος, αν και... νεοσσός πολιτικά πήρε 27,75% και το γλέντησε με την Χριστίνα και τους φίλους του. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Τίμησαν Πόντιο καθηγητή

Έναν Έλληνα της Διασποράς με μεγάλη προσφορά στην υπόθεση της διατήρησης της ιστορικής μνήμης και σημαντικό αγώνα για την υπόθεση της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού τίμησε χθες ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης. Πρόκειται για τον Δρ τοξικολογίας Βασίλειο Θεοδωρίδη, επίτιμο μέλος του Συλλόγου Ποντίων «Ακρίται» της Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, ο οποίος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη με την οποία διατηρεί στενούς δεσμούς. Ο κ. Ψωμιάδης του απένειμε ένα ασημένιο πρόπλασμα της κεφαλής του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ μετά την τιμητική βράβευση έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σεμνά και ταπεινά, τιμήσαμε σήμερα έναν Έλληνα Πόντιο ομογενή που ζει στις ΗΠΑ, έναν άνθρωπο που αφιέρωσε δεκαετίες από τη ζωή του για το χώρο του ποντιακού ελληνισμού. Τιμήσαμε έναν ακρίτα του ελληνισμού, ένα σεμνό και βαθύτατα αξιοπρεπή άνθρωπο που, μαζί με τη σύζυγό του και τους συνεργάτες του, πάνω απ’ όλα θεώρησε υποχρέωσή του να εργαστεί ώστε να μην ξεχάσουν οι Έλληνες των ΗΠΑ τον Πόντο, τον ελληνισμό, τις αξί