Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μακάρι, αλλά... Μπουτάρη;


Το φυσάνε και δεν κρυώνει στο επιτελείο του Γιάννη Μπουτάρη. Βρισκόμαστε λιγότερο από δυο εβδομάδες πριν από τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου και ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης κάνει το ένα φάουλ μετά το άλλο. Ακόμη και οι ίδιοι οι σύμβουλοί του αδυνατούν πλέον να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα, αλλά ο κύρ Γιάννης δε φαίνεται να βάζει μυαλό.
Με πολύ μεγάλο κόπο, οι σύμβουλοι επικοινωνίας του κ. Μπουτάρη κατάφεραν να «θάψουν» παλιότερες δηλώσεις του (π.χ. κατά του ΠΑΣΟΚ και της τότε υποψηφίου του κόμματος, Χρύσας Αράπογλου, υπέρ της μετονομασίας της οδού Αγίου Δημητρίου σε Κεμάλ Ατατούρκ κ.α.) και –ειδικά αφότου έλαβε το χρίσμα από το κυβερνών κόμμα- φρόντιζαν να «ελέγχουν» κατά το δυνατόν περισσότερο τις δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης. Το τελευταίο διάστημα, όμως, το «ταμπεραμέντο» του κ. Μπουτάρη ξεπέρασε τα στενά όρια που θέτουν οι ειδικοί της επικοινωνίας. Η αρχή έγινε με μια τοποθέτηση που έκανε στην ανοιχτή εκδήλωση που διοργάνωσε η «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» στο λιμάνι. Σε μια σειρά από προτάσεις που κατέθεσε για τον δήμο, υποστήριξε ότι η Δημοτική Τηλεόραση πρέπει να διαθέτει ζώνη πορνό. Και μιας και δεν έφτανε αυτό, έσπευσε να αποκαλέσει και φασίστες τους εργαζόμενους του συγκεκριμένου μέσου (στηρίζοντας, ωστόσο, το δικαίωμά τους σε «ένα πιάτο φαί»). Δεύτερο ατόπημα του κ. Μπουτάρη, ήταν η επιλογή του να εμφανιστεί στο πρωτοσέλιδο του «Αγγελιοφόρου» με το μπουρνούζι του. Ο ίδιος, μάλλον αψήφησε τη δημοφιλή ρήση «μια εικόνα ίσον χίλιες λέξεις» και θέλησε να προβάλλει ένα χαλαρό και πιο προσιτό προφίλ. Προφανώς δεν μπορούσε να προβλέψει ότι ακόμη και οι ίδιοι οι υποστηρικτές του θα θεωρούσαν την εικόνα τουλάχιστον αντιαισθητική. Τρίτο (και φαρμακερό;) λάθος του υποψηφίου δημάρχου, ήταν το γεγονός ότι αποκάλεσε «Μουτζαχεντίν» τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Άνθιμο. Τα αισθήματα που τρέφει ο κ. Μπουτάρης για τον κ. Άνθιμο είναι γνωστά και από το παρελθόν, ωστόσο, ακόμη και κύκλοι του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη, φέρονται να έχουν δυσανασχετήσει με τη συγκεκριμένη δήλωση, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχει λόγος αντιπαράθεσης με τον μητροπολίτη».
Βέβαια, για τους ένθερμους υποστηρικτές του «εναλλακτικού» υποψηφίου, το τελευταίο σχόλιο, ίσως και να ήταν μια επιτυχημένη κίνηση, εάν δεν ακολουθούσε η σημερινή εμφάνιση του κ. Μπουτάρη στον Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου, όπου τελέστηκε δοξολογία για την γιορτή του πολιούχου της Θεσσαλονίκης. Άνθρωποι που γνωρίζουν την πορεία του κ. Μπουτάρη, ξαφνιάστηκαν όταν λίγο μετά τις 10 το πρωί τον είδαν να μπαίνει κουστουμαρισμένος στην εκκλησία για να παραβρεθεί στην δοξολογία. Μόνος και φανερά αμήχανος, ο κ. Μπουτάρης πήγε να φιλήσει το χέρι του ανθρώπου τον οποίο, μια ημέρα πριν, είχε χαρακτηρίσει «Μουτζαχεντίν». Και σαν να μην έφτανε αυτό, αφού δέχτηκε την επίπληξη από τον Μητροπολίτη (είναι γνωστό ότι δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω), ο κ. Μπουτάρης βγήκε από την εκκλησία και – παρότι δεν συνηθίζεται να κάνουν δηλώσεις οι υποψήφιοι, λόγω περιορισμού στις εμφανίσεις τους- θέλησε να δηλώσει ότι «τιμά την εκκλησία». Ποια ανάγκη τον έκανε να προβεί σε αυτή τη δήλωση; Υπάρχει αλλαγή στρατηγικής λίγες ημέρες πριν τις εκλογές; Κύριε Μπουτάρη, γιατί βάζετε νερό στο κρασί σας; Δεν ξέρετε ότι η αλλαγή στρατηγικής είναι ομολογία ήττας;
Μάλλον οι άνθρωποι του επιτελείου του υποψηφίου δημάρχου θα χρειαστεί να πουν ακόμη πολλές φορές «Τι να κάνουμε, αυτός είναι ο Γιάννης!».
Β.Λ.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
σαν τον τζεφρυ ειναι και αυτος που σκυβει και φιλαει εικονες ενω δεν πιστευει...χαχαχα
Ο χρήστης Τάσος Καρατάκης είπε…
Καλά η παραπληροφόρηση πάει σύννεφο. Ο μπουτάρης δεν είχε πει για μετονομασία της Αγίου Δημητρίου αλλά της Αποστόλου Παύλου που και στο παρελθόν λεγόταν Ατατούρκ. Και αυτό αφού οι Τούρκοι ονόμαζαν δρόμο Γ. Σεφέρη στη Σμύρνη. Τώρα ο Άνθιμος καλύτερα να κάνει κανα ευχέλαιο και να αφήσει την πολιτική.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα επίσημα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των εκλογών στο δήμο Θεσσαλονίκης: Τι πήρε ο κάθε σύμβουλος

Ανακοινώθηκαν, από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών για τον κεντρικό δήμο. Δόθηκαν, έτσι, οι ακριβείς ψήφοι που συγκέντρωσαν όλοι οι υποψήφιοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί, με όλες τις παρατάξεις. Αναλυτικά, έχουμε:

Έχουν δήμαρχο σε Πυλαία, Χορτιάτη, Πανόραμα

Από αυτούς που κοιμήθηκαν ήσυχοι και από... νωρίς, χθες βράδυ, ήταν κι ο νέος δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη (όπως λέγεται ο Καλλικρατικός δήμος μετά την ενοποίηση Πυλαίας, Χορτιάτη, Πανοράματος και Εξοχής) Ιγνάτιος Καϊτετζίδης. Δήλωσε ικανοποιημένος (και γιατί να μην είναι, δηλαδή, με ποσοστό στο 56,93%), όπως κι ο δεύτερος, Νίκος Νυφούδης, ο οποίος, αν και... νεοσσός πολιτικά πήρε 27,75% και το γλέντησε με την Χριστίνα και τους φίλους του. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Τίμησαν Πόντιο καθηγητή

Έναν Έλληνα της Διασποράς με μεγάλη προσφορά στην υπόθεση της διατήρησης της ιστορικής μνήμης και σημαντικό αγώνα για την υπόθεση της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού τίμησε χθες ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης. Πρόκειται για τον Δρ τοξικολογίας Βασίλειο Θεοδωρίδη, επίτιμο μέλος του Συλλόγου Ποντίων «Ακρίται» της Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, ο οποίος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη με την οποία διατηρεί στενούς δεσμούς. Ο κ. Ψωμιάδης του απένειμε ένα ασημένιο πρόπλασμα της κεφαλής του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ μετά την τιμητική βράβευση έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σεμνά και ταπεινά, τιμήσαμε σήμερα έναν Έλληνα Πόντιο ομογενή που ζει στις ΗΠΑ, έναν άνθρωπο που αφιέρωσε δεκαετίες από τη ζωή του για το χώρο του ποντιακού ελληνισμού. Τιμήσαμε έναν ακρίτα του ελληνισμού, ένα σεμνό και βαθύτατα αξιοπρεπή άνθρωπο που, μαζί με τη σύζυγό του και τους συνεργάτες του, πάνω απ’ όλα θεώρησε υποχρέωσή του να εργαστεί ώστε να μην ξεχάσουν οι Έλληνες των ΗΠΑ τον Πόντο, τον ελληνισμό, τις αξί