Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ηλίας Πεσσάχ: Οι σκέψεις ενός νέου υποψηφίου

Τρυπώσαμε στο... ημερολόγιο ενός νέου υποψηφίου δημοτικού συμβούλου. Του Ηλία Πεσσάχ, που κατεβαίνει με την "Ομάδα Δημιουργίας" του Κώστα Γκιουλέκα. Ειδικευόμενος αιματολόγος, που δεν κατάγεται από σόι πολιτικών (αλλά γιατρών), που δεν έχει σχέση με το Lifestyle και οποιοδήποτε loby σε προωθεί στις πολιτικές σου βλέψεις. Είχαμε την απορία για ποιον λόγο κατεβαίνει στις εκλογές ένας τέτοιος άνθρωπος και πώς κάνει τον προεκλογικό του αγώνα, αφού εργάζεται σε μια θέση που δεν του επιτρέπει να απουσιάσει ούτε λεπτό. Μας έδωσε ο ίδιος την απάντηση. Να τι γράφει:

"Πρωί 28ής Οκτωβρίου και ετοιμάζομαι να κάνω ‘’πέρασμα΄΄ μ ένα φίλο μου από κεντρικά καφενεία – στέκια , προκειμένου να ζητήσω ψήφο στο πρόσωπό μου και τον Κώστα Γκιουλέκα.
Αρχικά είχα αρκετούς ενδοιασμούς σχετικά με το ‘’κατάλληλο’’ της μέρας, μια και είναι η μέρα του ιστορικού ΟΧΙ της Ελλάδος μας από τη μία, είναι όμως και αργία από την άλλη, δηλαδή μία μέρα που μπορώ να απουσιάζω από την κλινική όπου εργάζομαι. Ως ειδικευόμενος γιατρός και ως γιατρός γενικότερα δεν μου είναι καθόλου εύκολο να απουσιάζω από την κλινική και τους ασθενείς μου. Κάθε άλλο μάλιστα, αναγκάζομαι σχεδόν καθημερινά να ‘’υπερεργάζομαι’’ για 12 και πλέον ώρες (αντί 7 που προβλέπει ο νόμος) εξαιτίας της τεράστιας έλλειψης ιατρικού προσωπικού που υπάρχει σήμερα στα νοσοκομεία μας.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να μην μπορώ να κάνω τον τυπικό προεκλογικό αγώνα που κάνουν άλλοι συνυποψήφιοι μου".
Αλήθεια, τι κάνει για να ανταπεξέλθει; Όπως παραδέχεται "το μόνο που μπόρεσα να κάνω ήταν να ‘’σπάσω’’ τα τηλέφωνα και να τυπώσω μερικές εκατοντάδες φυλλάδια που μοίρασα ο ίδιος – ‘’στοχευμένα’’. Και μέσα σ όλα αυτά αναγκάζομαι να κάνω και ένα μικρό πέρασμα από χώρους συνεστίασης – έτσι για να ‘’σώσω την παρτίδα’’ όποτε μπορώ, αφού και μ αυτό (μήπως κυρίως με αυτό;) το κριτήριο ψηφίζει ο κόσμος".
Στην ερώτηση "μα έτσι πως θα βγεις; Πώς θα σε γνωρίσει ο κόσμος;", απαντά με ερώτηση: "Με τυπικές ‘’χαιρετούρες’’ και χαμόγελα του μισού λεπτού (αν διαρκούν και τόσο!), είναι δυνατό να γνωρίσουμε έναν άνθρωπο που έρχεται να γυρέψει την ψήφο μας; Είναι δυνατόν να γνωρίζουμε τις απόψεις και προτάσεις του";
Όταν του λένε πως "εντάξει, έχεις δίκιο. Όμως, με τις 'χαιρετούρες' και το συγχρωτισμό σου σε κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως τα πάρτι και τα... γκαλά, μαθαίνεις τα προβλήματα της περιοχής, απαντά, πάλι με ερώτηση:
"Αλλιώς δεν μπορεί ένας υποψήφιος να ενημερωθεί; Και καλά μέχρι σήμερα μόνο έτσι γίνεται. Αποτελέσματα ουσιαστικά είδαμε μέχρι σήμερα, ή δεν είδαμε και γιαυτό την απαξιώνουν οι περισσότεροι συμπολίτες μας την πολιτική γενικότερα";

Ποιος είναι
Ο Ηλίας Πεσσάχ, είναι απόφοιτος Αμερικανικού Κολεγίου Ανατόλια. Φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ειδικεύεται στην αιματολογία. Είναι, δε, υποψήφιος διδάκτωρ Αιματολογίας, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Υπηρέτησε ως έφεδρος Ανθυπίατρος του Ελληνικού στρατού.
Πολυάριθμες είναι οι αναρτημένες & προφορικές ανακοινώσεις του σε ιατρικά συνέδρια, αλλά και οι δημοσιεύσεις σε ιατρικά περιοδικά, ξενόγλωσσα και ελληνικά.
Ήταν και είναι πρόσκοπος(στο 3ο ΣΥΣΤΗΜΑ Ναυτ. ΛΕΥΚΟΥ ΠΥΡΓΟΥ), τέως αντιπρόεδρος ομίλου Rotaract Ιωαννίνων και νυν μέλος της Αντικαρκινικής και της Αιματολογικής Εταιρίας.
Η πολιτική τον ενδιέφερε από νωρίς. Διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων, ήταν μέλος ΔΑΠ Ιωαννίνων και, στη συνέχεια, μέλος της ΟΝΝΕΔ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα επίσημα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των εκλογών στο δήμο Θεσσαλονίκης: Τι πήρε ο κάθε σύμβουλος

Ανακοινώθηκαν, από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών για τον κεντρικό δήμο. Δόθηκαν, έτσι, οι ακριβείς ψήφοι που συγκέντρωσαν όλοι οι υποψήφιοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί, με όλες τις παρατάξεις. Αναλυτικά, έχουμε:

Έχουν δήμαρχο σε Πυλαία, Χορτιάτη, Πανόραμα

Από αυτούς που κοιμήθηκαν ήσυχοι και από... νωρίς, χθες βράδυ, ήταν κι ο νέος δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη (όπως λέγεται ο Καλλικρατικός δήμος μετά την ενοποίηση Πυλαίας, Χορτιάτη, Πανοράματος και Εξοχής) Ιγνάτιος Καϊτετζίδης. Δήλωσε ικανοποιημένος (και γιατί να μην είναι, δηλαδή, με ποσοστό στο 56,93%), όπως κι ο δεύτερος, Νίκος Νυφούδης, ο οποίος, αν και... νεοσσός πολιτικά πήρε 27,75% και το γλέντησε με την Χριστίνα και τους φίλους του. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Τίμησαν Πόντιο καθηγητή

Έναν Έλληνα της Διασποράς με μεγάλη προσφορά στην υπόθεση της διατήρησης της ιστορικής μνήμης και σημαντικό αγώνα για την υπόθεση της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού τίμησε χθες ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης. Πρόκειται για τον Δρ τοξικολογίας Βασίλειο Θεοδωρίδη, επίτιμο μέλος του Συλλόγου Ποντίων «Ακρίται» της Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, ο οποίος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη με την οποία διατηρεί στενούς δεσμούς. Ο κ. Ψωμιάδης του απένειμε ένα ασημένιο πρόπλασμα της κεφαλής του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ μετά την τιμητική βράβευση έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σεμνά και ταπεινά, τιμήσαμε σήμερα έναν Έλληνα Πόντιο ομογενή που ζει στις ΗΠΑ, έναν άνθρωπο που αφιέρωσε δεκαετίες από τη ζωή του για το χώρο του ποντιακού ελληνισμού. Τιμήσαμε έναν ακρίτα του ελληνισμού, ένα σεμνό και βαθύτατα αξιοπρεπή άνθρωπο που, μαζί με τη σύζυγό του και τους συνεργάτες του, πάνω απ’ όλα θεώρησε υποχρέωσή του να εργαστεί ώστε να μην ξεχάσουν οι Έλληνες των ΗΠΑ τον Πόντο, τον ελληνισμό, τις αξί