Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Απίστευτη κωλοτούμπα Μπουτάρη! Τιμώ την εκκλησία!

Σε... κωλοτούμπα άνευ προηγουμένου προχώρησε, αμέσως μετά τη Δοξολογία, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, σήμερα το πρωί, ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, για τη δημαρχία Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. Ενώ πριν μερικές ημέρες, αποκαλούσε "Μουτζαχεντίν" τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο, σήμερα δήλωσε πως... "τιμά την εκκλησία"! Τι είχε συμβεί;

Ήταν η αντίδραση του Παναγιώτατου Μητροπολίτη αυτή που τον έκανε να ανακρούσει πρύμναν, όπως κάνει πολύ συχνά το τελευταίο χρονικό διάστημα (περίπτωση Αλατίνη, καταγγελίες κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, κατηγορίες κατά των εργαζόμενων στη ΔΕΠΘΕ). Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, κατά την προσέλευση του υποψήφιου δημάρχου του ΠΑΣΟΚ, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, μπροστά στον εμβρόντητο πρωθυπουργό, είπε στον κ. Μπουτάρη:
"Με προσβάλλετε κ. Μπυτάρη όταν με αποκαλείτε 'Μουτζαχεντίν'. Κι αυτό που κάνετε είναι ποινικό αδίκημα. Πώς θα σας φαινόταν αν σας αποκαλούσα εγώ, Βούλγαρο προδότη"; Μάλιστα, από το περιβάλλον Μπουτάρη διέρρευσε ότι ο μητροπολίτης Άνθιμος πρόσθεσε πως "όσο είμαι εγώ Μητροπολίτης, εσύ δε βλέπεις δημαρχία"!
Λίγα λεπτά αργότερα, ο κυβερνητικός υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, έβγαινε από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου κι έψαχνε, μετά μανίας, να βρει κάμερες για να κάνει δήλωση! Κι όταν οι δημοσιογράφοι του επεσήμαναν ότι η δήλωσή του αυτή μπορούσε να μετρήσει ως εμφάνιση στα τηλεοπτικά κανάλια και να "κάψει" άλλη εμφάνισή του, λόγω των περιορισμών του ΕΣΡ, εκείνος επέμενε να μιλήσει!
Όταν στήθηκαν οι κάμερες και βγήκαν τα μικρόφωνα, ο κ. Μπουτάρης δήλωσε: "Είμαστε εδώ για την γιορτή της Θεσσαλονίκης. Τιμώ την εκκλησία"!
Είπε κι άλλα, στο πνεύμα των ημερών, τα οποία μικρή σημασία έχουν μπροστά στο περίφημο "τιμώ την εκκλησία", το οποίο χαρακτηρίστηκε από πολιτικούς φίλους και πολιτικούς εχθρούς "απίστευτο πισωγύρισμα", μετά τα όσα έχει πει κατά καιρούς ο υποψήφιος δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ.
Το βράδυ, σε εκδήλωση του ΑΠΘ για την 26η Οκτωβρίου, ο Παναγιότατος Μητροπολίτης έκανε λόγο για "ηθική άμυνα" εκ μέρους του.

Διάβασε ακόμη:

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα επίσημα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των εκλογών στο δήμο Θεσσαλονίκης: Τι πήρε ο κάθε σύμβουλος

Ανακοινώθηκαν, από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών για τον κεντρικό δήμο. Δόθηκαν, έτσι, οι ακριβείς ψήφοι που συγκέντρωσαν όλοι οι υποψήφιοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί, με όλες τις παρατάξεις. Αναλυτικά, έχουμε:

Τίμησαν Πόντιο καθηγητή

Έναν Έλληνα της Διασποράς με μεγάλη προσφορά στην υπόθεση της διατήρησης της ιστορικής μνήμης και σημαντικό αγώνα για την υπόθεση της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού τίμησε χθες ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης. Πρόκειται για τον Δρ τοξικολογίας Βασίλειο Θεοδωρίδη, επίτιμο μέλος του Συλλόγου Ποντίων «Ακρίται» της Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, ο οποίος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη με την οποία διατηρεί στενούς δεσμούς. Ο κ. Ψωμιάδης του απένειμε ένα ασημένιο πρόπλασμα της κεφαλής του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ μετά την τιμητική βράβευση έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σεμνά και ταπεινά, τιμήσαμε σήμερα έναν Έλληνα Πόντιο ομογενή που ζει στις ΗΠΑ, έναν άνθρωπο που αφιέρωσε δεκαετίες από τη ζωή του για το χώρο του ποντιακού ελληνισμού. Τιμήσαμε έναν ακρίτα του ελληνισμού, ένα σεμνό και βαθύτατα αξιοπρεπή άνθρωπο που, μαζί με τη σύζυγό του και τους συνεργάτες του, πάνω απ’ όλα θεώρησε υποχρέωσή του να εργαστεί ώστε να μην ξεχάσουν οι Έλληνες των ΗΠΑ τον Πόντο, τον ελληνισμό, τις αξί

Έχουν δήμαρχο σε Πυλαία, Χορτιάτη, Πανόραμα

Από αυτούς που κοιμήθηκαν ήσυχοι και από... νωρίς, χθες βράδυ, ήταν κι ο νέος δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη (όπως λέγεται ο Καλλικρατικός δήμος μετά την ενοποίηση Πυλαίας, Χορτιάτη, Πανοράματος και Εξοχής) Ιγνάτιος Καϊτετζίδης. Δήλωσε ικανοποιημένος (και γιατί να μην είναι, δηλαδή, με ποσοστό στο 56,93%), όπως κι ο δεύτερος, Νίκος Νυφούδης, ο οποίος, αν και... νεοσσός πολιτικά πήρε 27,75% και το γλέντησε με την Χριστίνα και τους φίλους του. Αναλυτικά τα αποτελέσματα: