Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παπαγεωργόπουλος: Πολιτικοποιούν ένα ποινικό αδίκημα

Για απόπειρα πολιτικής δίωξης και εκμετάλλευσης του γεγονότος της σύλληψης επίορκου υπαλλήλου από τη διοίκηση του Δ.Θ. για το θέμα της υπεξαίρεσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης, έκανε λόγο στη σημερινή έκτακτη συνέντευξη τύπου που έδωσε, ο δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος τόνισε πως: «Κάποιοι προσπαθούν να κρατήσουν σε πολιτική ομηρία την Διοίκηση του δήμου, μέχρι τις Δημοτικές Εκλογές του επόμενου έτους».
Ο κ. Παπαγεωργόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Μόλις 24 ώρες μετά την ορκωμοσία της νέας Κυβέρνησης, μετά την καταγγελία μου για κατάργηση του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης και 30 μέρες πριν την εκδίκαση της αγωγής μου εναντίον της βουλευτού κ. Χρύσας Αράπογλου για συκοφαντική δυσφήμιση, έχουμε άλλη μια προσπάθεια διασυρμού και ομηρίας της Διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης».
Μετά από αυτές τις «πρωτοφανείς» όπως τις χαρακτήρισε ο ίδιος εξελίξεις, κάλεσε την ηγεσία της Ελληνικής Δικαιοσύνης , τον Πρόεδρο και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να ελέγξουν αμέσως τη συγκεκριμένη υπόθεση και τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από τον Φεβρουάριο του 2008, τότε που και συνελήφθη ο καταχραστής, ενώ απαίτησε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου να δώσει εντολή να ριφθεί αμέσως άπλετο φως, προς όλες τις κατευθύνσεις και ζήτησε, όποιος έκλεψε έστω και ένα ευρώ να πάει στην Φυλακή».
«Είναι φανερό ότι κάποιοι θέλουν να σπιλώσουν προσωπικότητες που λαμπρύνουν με την παρουσία τους την κοινωνία της Θεσσαλονίκης και είναι στην πρώτη γραμμή προσφοράς για ολόκληρες δεκαετίες, ενώ Παράλληλα προσπαθούν να επηρεάσουν την Ελληνική Δικαιοσύνη», πρόσθεσε ο κ. Παπαγεωργόπουλος.
Στη συνέχεια σχολίασε ότι: «Ασχολούμεθα με την Διοίκηση του Δ.Θ. που συνέλαβε τον καταχραστή και δεν ασχολούμεθα με την Εφορία και τα Ασφαλιστικά Ταμεία τα οποία κατέκλεβε από το 1993 ο επίορκος υπάλληλος του Δ.Θ. και της οποίας οι ευθύνες είναι τεράστιες, αφού ποτέ δεν ενημέρωσε τον Δ.Θ. για οτιδήποτε». «Δεν έκλεβε ουσιαστικά τον Δήμο Θεσσαλονίκης, την Εφορία και τα Ασφαλιστικά Ταμεία έκλεβε. Δεν έχει μαύρη τρύπα ουσιαστικά ο Δήμος, αλλά η Εφορία και τα Ασφαλιστικά Ταμεία», σημείωσε.
Ο κ. Παπαγεωργόπουλος όμως δεν έμεινε μόνο εκεί , καθώς στη συνέχεια ζήτησε από τον νέο Υπουργό Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη , ο οποίος όπως ανέφερε γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, να ενημερωθεί για την συγκεκριμένη υπόθεση. «Δεν μπορεί επειδή ορισμένοι θέλουν να χτυπήσουν τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης και εποφθαλμιούν τη θέση του, να κατασυκοφαντούν και αυτόν και όλους τους συνεργάτες του όλων των τελευταίων ετών. Καλώ τον Θεσσαλονικιό Υπουργό Δικαιοσύνης κ.Χ.Καστανίδη, που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, να ενημερωθεί αμέσως για τη συγκεκριμένη υπόθεση – προσωπικά μπορώ ανά πάσα στιγμή να θέσω υπόψιν του όλα τα στοιχεία – και να προχωρήσει σε άμεσες πρωτοβουλίες με στόχο την προάσπιση συγκεκριμένων κορυφαίων θεσμών της χώρας μας, όπως αυτός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», τόνισε χαρακτηριστικά.
Να σημειωθεί πως η συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε υπό την παρουσία των τριών πρώην αντιδημάρχων Οικονομικών του Δήμου Θεσσαλονίκης, Απόστολο Τσουρέκα, Αναστάσιο Γερογιάννη και Θεόδωρο Αθανάσαρο, καθώς και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σωτ. Καπετανόπουλου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα επίσημα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των εκλογών στο δήμο Θεσσαλονίκης: Τι πήρε ο κάθε σύμβουλος

Ανακοινώθηκαν, από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών για τον κεντρικό δήμο. Δόθηκαν, έτσι, οι ακριβείς ψήφοι που συγκέντρωσαν όλοι οι υποψήφιοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί, με όλες τις παρατάξεις. Αναλυτικά, έχουμε:

Τίμησαν Πόντιο καθηγητή

Έναν Έλληνα της Διασποράς με μεγάλη προσφορά στην υπόθεση της διατήρησης της ιστορικής μνήμης και σημαντικό αγώνα για την υπόθεση της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού τίμησε χθες ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης. Πρόκειται για τον Δρ τοξικολογίας Βασίλειο Θεοδωρίδη, επίτιμο μέλος του Συλλόγου Ποντίων «Ακρίται» της Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, ο οποίος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη με την οποία διατηρεί στενούς δεσμούς. Ο κ. Ψωμιάδης του απένειμε ένα ασημένιο πρόπλασμα της κεφαλής του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ μετά την τιμητική βράβευση έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σεμνά και ταπεινά, τιμήσαμε σήμερα έναν Έλληνα Πόντιο ομογενή που ζει στις ΗΠΑ, έναν άνθρωπο που αφιέρωσε δεκαετίες από τη ζωή του για το χώρο του ποντιακού ελληνισμού. Τιμήσαμε έναν ακρίτα του ελληνισμού, ένα σεμνό και βαθύτατα αξιοπρεπή άνθρωπο που, μαζί με τη σύζυγό του και τους συνεργάτες του, πάνω απ’ όλα θεώρησε υποχρέωσή του να εργαστεί ώστε να μην ξεχάσουν οι Έλληνες των ΗΠΑ τον Πόντο, τον ελληνισμό, τις αξί

Ανθοέκθεση στην Πυλαία

Σε μια πολύχρωμη όαση μετατρέπει, κάθε χρόνο, ο δήμος Πυλαίας, τη συμβολή των οδών Κύπρου και Σταγειρίτη. Δημιουργεί, εκεί, την ετήσια Ανθοκομική Έκθεση. Για δέκα μέρες (το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα) η περιοχή της οδού Κύπρου πλημμυρίζει από φυτά, λουλούδια και διακοσμητικά για τον κήπο και τη βεράντα, τα οποία θα μπορούν να επισκέπτονται καθημερινά οι πολίτες.Δεκάδες ανθοπαραγωγοί από ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη, παρουσιάζουν ποικιλίες σπάνιων φυτών και λουλουδιών, που ευωδιάζουν το άρωμα της άνοιξης, καθώς και πολλά είδη εξοχής, όπως γλάστρες, κεραμικά δοχεία, έπιπλα για τον κήπο και μοντέρνα αξεσουάρ για την κηπουρική. Τα εγκαίνια έγιναν κάτω από βροχή, όμως,όπως βλέπετε, κανείς δεν πτοήθηκε... Φωτογραφία και κείμενο από το photoreportage.gr. Η φωτογραφία είναι της Σίσσης Βασιλειάδου.