Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αθανάσαρος: Δε φταίνε οι κλήσεις για τη μειωμένη κίνηση στην αγορά

Την αντίδραση του αντιδημάρχου Θ. Αθανάσαρου προκάλεσαν τα πρόσφατα δημοσιεύματα σχετικά με το μαρασμό της αγοράς της Θεσσαλονίκης, στα οποία αποτυπώνεται η αγωνία μερίδας καταστηματαρχών του κέντρου της πόλης. Οι καταστηματάρχες, αποδίδουν την πτώση της κίνησης στην αγορά, αφενός στην οικονομική κρίση και αφετέρου στην αδιαφορία των τοπικών αρχών. Με αφορμή επικριτικά σχόλια σχετικά με πρωτοβουλίες που παίρνει η Δημοτική Αστυνομία για την επιβολή της ευταξίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ο αντιδήμαρχος Θ. Αθανάσαρος, πήρε θέση.
«Πως εννοούν οι καταστηματάρχες την αδιαφορία των τοπικών αρχών; Αναφέρουν ότι σ’ αυτό συνέβαλε η πεζοδρόμηση της οδού Αριστοτέλους, η οποία στέρησε πολλές θέσεις στάθμευσης από το κέντρο. Αν όμως η πεζοδρόμηση της Αριστοτέλους από το Δήμο, που διαμόρφωσε τον σημαντικότερο άξονα του κέντρου της πόλης σε στολίδι για τη Θεσσαλονίκη μας, χαρακτηρίζεται αδιαφορία της τοπικής αρχής, ας το κρίνουν οι Θεσσαλονικείς. Αν ακόμη η δωρεάν παραχώρηση από το Δήμο 7.000 και πλέον θέσεων στάθμευσης στην πυρίκαυστη ζώνη του κέντρου της πόλης για την εξυπηρέτηση των μονίμων κατοίκων της είναι αδιαφορία της τοπικής αρχής, ας το κρίνουν και αυτό οι συμπολίτες μας», τόνισε.
Ο κ. Αθανάσαρος, σημείωσε ωστόσο, πως «αποδίδονται με ευκολία ευθύνες για την πτώση της κίνησης της αγοράς, στη Δημοτική Αστυνομία, καταγγέλλοντας ότι με τις κλήσεις που βεβαιώνει στα παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα διώχνει τους «πελάτες» από την αγορά του κέντρου, εγκαλώντας την στην ουσία για αναλγησία.
«Η Δημοτική Αστυνομία», πρόσθεσε, «δέχεται καθημερινά σωρεία καταγγελιών από πολίτες που ζητούν εναγωνίως την συνεχή παρέμβασή της και την λήψη μέτρων αυστηρότερης αστυνόμευσης για την επίλυση σειράς σοβαρών προβλημάτων της πόλης. Βρίσκεται δηλαδή η Δημοτική Αστυνομία και πάλι εν μέσω πυράς, που άλλοτε εγκαλείται για αυστηρότητα και αναλγησία και άλλοτε για αναποτελεσματικότητα, σύμφωνα με τις προσταγές προσωπικών συμφερόντων μερίδας πολιτών».
Ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Αστυνομίας επισήμανε πως δεν αρνούνται την κριτική. «Ακούμε με προσοχή τις παρατηρήσεις των πολιτών και του Τύπου και δεν εφησυχάζουμε. Αξιολογούμε και ιεραρχούμε από την πλευρά μας τα ζητήματα που απασχολούν την καθημερινότητα αυτής της πόλης και αγωνιζόμαστε για την επίλυσή τους, κατά το μέτρο της σοβαρότητάς τους και στο μέτρο των δυνατοτήτων μας», συμπλήρωσε.
«Βρισκόμαστε χρονικά σε ένα μεταίχμιο των έργων του μετρό, που έχει σχεδόν ολοκληρωτικά ακυρώσει τη σημαντικότερη οδική αρτηρία της πόλης, την Εγνατία οδό, με ότι αυτό συνεπάγεται. Οι υπάρχουσες υποδομές και συνθήκες της πόλης, σε συνδυασμό με τις χιλιάδες παράνομες σταθμεύσεις, είναι αυτές που καθορίζουν και τη στάση της Δημοτικής Αστυνομίας», υπογράμμισε.
Ο κ. Αθανάσαρος, ζήτησε να απονεμηθούν αλλού οι αιτίες για την μειωμένη κίνηση στη αγορά του κέντρου. «Ας μην ενοχοποιούν γι’ αυτό τους ελέγχους της Δημοτικής Αστυνομίας, ελπίζοντας ότι με τον περιορισμό τους θα αναστραφεί το κλίμα που οδήγησε στην ύφεση της κεντρικής αγοράς».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα επίσημα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των εκλογών στο δήμο Θεσσαλονίκης: Τι πήρε ο κάθε σύμβουλος

Ανακοινώθηκαν, από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών για τον κεντρικό δήμο. Δόθηκαν, έτσι, οι ακριβείς ψήφοι που συγκέντρωσαν όλοι οι υποψήφιοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί, με όλες τις παρατάξεις. Αναλυτικά, έχουμε:

Έχουν δήμαρχο σε Πυλαία, Χορτιάτη, Πανόραμα

Από αυτούς που κοιμήθηκαν ήσυχοι και από... νωρίς, χθες βράδυ, ήταν κι ο νέος δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη (όπως λέγεται ο Καλλικρατικός δήμος μετά την ενοποίηση Πυλαίας, Χορτιάτη, Πανοράματος και Εξοχής) Ιγνάτιος Καϊτετζίδης. Δήλωσε ικανοποιημένος (και γιατί να μην είναι, δηλαδή, με ποσοστό στο 56,93%), όπως κι ο δεύτερος, Νίκος Νυφούδης, ο οποίος, αν και... νεοσσός πολιτικά πήρε 27,75% και το γλέντησε με την Χριστίνα και τους φίλους του. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Τίμησαν Πόντιο καθηγητή

Έναν Έλληνα της Διασποράς με μεγάλη προσφορά στην υπόθεση της διατήρησης της ιστορικής μνήμης και σημαντικό αγώνα για την υπόθεση της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού τίμησε χθες ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης. Πρόκειται για τον Δρ τοξικολογίας Βασίλειο Θεοδωρίδη, επίτιμο μέλος του Συλλόγου Ποντίων «Ακρίται» της Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, ο οποίος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη με την οποία διατηρεί στενούς δεσμούς. Ο κ. Ψωμιάδης του απένειμε ένα ασημένιο πρόπλασμα της κεφαλής του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ μετά την τιμητική βράβευση έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σεμνά και ταπεινά, τιμήσαμε σήμερα έναν Έλληνα Πόντιο ομογενή που ζει στις ΗΠΑ, έναν άνθρωπο που αφιέρωσε δεκαετίες από τη ζωή του για το χώρο του ποντιακού ελληνισμού. Τιμήσαμε έναν ακρίτα του ελληνισμού, ένα σεμνό και βαθύτατα αξιοπρεπή άνθρωπο που, μαζί με τη σύζυγό του και τους συνεργάτες του, πάνω απ’ όλα θεώρησε υποχρέωσή του να εργαστεί ώστε να μην ξεχάσουν οι Έλληνες των ΗΠΑ τον Πόντο, τον ελληνισμό, τις αξί